Doma imamo veliko rabarbare, ki jo porabimo za v kompot in "štrudel".....imate še kakšen predlog?
Hvala,
Anja![]()
Doma imamo veliko rabarbare, ki jo porabimo za v kompot in "štrudel".....imate še kakšen predlog?
Hvala,
Anja![]()
neznan uporabnik
12. jun 2001 23:05
Koncno ste me spostovana Anja spravili na pravo potneznan uporabnik
13. jun 2001 9:40
Čudovito Henri, zelo sem vesela vašega recepta...bom takoj poizkusila... Tudi jaz nisem vedela kako drugače uporabiti grenadin- razen v coctailu. Njalepša vam hvala!neznan uporabnik
15. jun 2001 23:26
Recept za rabarbarino marmelado: rabarbarine peclje dobro očisti, razreži in kuhaj. Med kuhanjem mešaj,da se peclji razpuste. Za 1 kg mezge uporabi 1/4 do 1/2 kg sladkorja (vsuješ ga na razpuščene peclje). Marmelado lahko odišaviš z limonino lupinico (kupiš mleto od Kotany-ja), vanilijevim sladkorjem in pomarančnim sokom. Kuhano in še vročo marmelado naliješ v kozarce in jih zapreš, ko se ohladi. Pozdrav, Beti.neznan uporabnik
16. jun 2001 22:12
Pozdravljeni, izbrskala sem še en recept, ta je iz revije Dober tek. Pozdrav, Beti. SESTAVINE: 45 dag rabarbare 4 jedilne žlice sladkorja v prahu 3 rumenjaki , 4 jedilne žlice vode 8 dag sladkorja jedilna žlica limoninega soka 2,5 dl sladke smetane 25 dag jagod 2 jedilni žlici sladkorja v prahu kroglast ali kupolast model (s prostornino en liter) PREDPRIPRAVA: Rabarbaro očistimo, operemo, olupimo in narežemo na kose; dušimo približno pet minut na štirih žlicah vode s štirimi žlicami sladkorja v prahu. Preden se rabarbara razkuha, vzamemo iz posode nekaj čvrstih kosov in jih prihranimo za okras. Kuhano rabarbaro ohladimo in naredimo pire. Nad paro kremasto stepemo rumenjake s sladkorjem, odstavimo s kuhališča in stepamo še toliko časa, da se masa ohladi. PRIPRAVA: Rabarbarin pire in limonin sok vmešamo v jajčno kremo. Sladko smetano čvrsto stepemo in jo previdno vmešamo v kremo. Nato kremo takoj napolnimo v model za "ledeno bombo " in postavimo za eno uro v zamrzovalnik, da se krema strdi. Jagode operemo, očistimo in piriramo s sladkorjem v prahu. Model hitro potopimo v vročo vodo in ledeno kremo zvrnemo na primerno podlago. Ponovno postavimo še za nekaj časa v zamrzovalnik. Preden kremo ponudimo, jo prevlečemo z jagodnim pirejem ter okrasimo z jagodami in koščki rabarbare.neznan uporabnik
23. jul 2001 10:14
Rabarbarin kolač. Recept ni vedno enak, princip pa je naslednji : v biskvitno testo (tako, kot bi ga uporabil za kolače s češnjami, ribezom itd., receptov je veliko) zamešaš olupljena in na 2 cm dolge koščke narezana stebla rabarbare. Pečeš kolikor zahteva recept za testo. Spremenil(a) - Bojan dne 23 jul 2001 11:30:36Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Toscanska panzanella

Špageti z omako amatriciana s piščancem (z omako iz kozarca)