Tako, pa ste si me privoščili. Kot lahko vidite levo zgoraj, sem vaša nova članica, ki šele odkriva možnosti aktivnega sodelovanja v Kulinarični Sloveniji. Zadnjič sem iskala kakšen forum o kostanjih, pa nisem niti vedela, da sem odprla novega na že odprto temo. Bilo je res nevedoma, zato, Matjaž, nikar ne zamerite.
Rada bi pohvalila vse, ki sodelujete pri KUL SLO. Odkar sem v prilogi Delo in dom zasledila podatek o Kulinarični Sloveniji, me je kar nekako zasvojila. Zelo rada prebiram različne forume, še zlasti pa kakšen dober recept. Precej sem jih tudi že preizkusila.
Ker pa imam že to možnost, bi res rada vprašala nekaj v zvezi s kostanji. Zanima me namreč, kje jih (vsaj za nekaj časa) shranjujete. Če so na suhem, jih namreč kaj hitro napadejo črvički. Rada pa bi tudi še kakšen nasvet v zvezi z zamrzovanjem kostanjev. Vem, da ste o tem že pisali, toda sama imam s tem slabe izkušnje. Lani sem namreč (surove, neolupljene, neprerezane) kostanje zamrznila, nato pa jih nekje sredi zime po nasvetu neke gospe malo odtalila, prerezala, nato pa spekla, toda niso bili nikakršnega okusa. Zato sem letos misel na zamrzovanje kostanjev že skorajda opustila; razen če me kakšen "KUL Slovenec" ne prepriča o nasprotnem. Zato vas lepo prosim za kakšen nasvet.
Hvala že vnaprej in prav lepo se imejte.
Poloni
poloni