Kakšne izkušnje imate okrog zamrzovanja slivovih cmokov? Na kakšen način jih zamrznete in kakšnega okusa so po odmrznitvi? KOliko časa so lahko tako zamrznjeni v skrinji?
Tarin
Kakšne izkušnje imate okrog zamrzovanja slivovih cmokov? Na kakšen način jih zamrznete in kakšnega okusa so po odmrznitvi? KOliko časa so lahko tako zamrznjeni v skrinji?
Tarin
3. sep 2004 19:33
Hojla! Narejene slivove cmoke zložiš na pladen in jih vstaviš v skrinjo (zamrzovalno omaro). Ko zmrznejo jih lahko presipaš v vrečko in se ne bodo več sprijeli. Kuhaš jih tako, da daš zmrznjene direktno v krop in kuhaš 20 minut. Koliko dolgo so lahko v zamrzovalniku ne vem, ker pri nas še niso zdržali dlje od enega meseca, jih pojemo. za čez zimo pa zmrznemo samo razkoščičene slive in pripravljemo sveže cmoke. LP Ažo-koh
3. sep 2004 20:24
Jaz naredim isto kot Matjaž (nekuhane cmoke zamrzneš po zgoraj opisanem postopku), zdržali pa so tudi 6 mesecev.
3. sep 2004 22:06
Tudi jaz jih zamrznem na pladnju, potem pa jih preložim v vrečke. Pri nas so zdržali kake 3 mesece, več ne, ker smo prej vse pohamsali. Po okusu pa so dobri, tako kot sveže pripravljeni! Samo res jih daj v vrečke, da se ne navzamejo raznih čudnih vonjav in okusov
4. sep 2004 8:10
Tudi jaz delam kot moji kuharski kolegi. Predlagam pa ti, da res cmoke pojeste v 1 mesecu, ker se drugače navlečejo vonjav ostalih dobrot v skrinji (ribe, kumare...) Mica maca
6. sep 2004 14:03
Jaz imam v zamrzovalni omari poseben predal za cmoke, žlikrofe, njoke, štruklje in ostalo, tako da do sedaj še nikoli nismo zaznali kakih drugih vonjav. LoniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Malinini razpokančki
Galette z zelenjavo