saj ne vem, če sodi moje vprašanje v kulinariko, ampak dobila sem hermeliko in bi jo rada nastavila na šnops - za zdravje v zimskih dneh
hvala za odgovor
saj ne vem, če sodi moje vprašanje v kulinariko, ampak dobila sem hermeliko in bi jo rada nastavila na šnops - za zdravje v zimskih dneh
hvala za odgovor
Razlika je samo v dodatku sladkorja.
Liste cca 1/3 damo v steklen kozarec in zalijemo z dobrim žganjem. V primetu, da bi raje imeli liker dodamo sladkor po občutku. Kozarce z vsebino za nekaj časa pozabimo nekje na temnem, sobne temperature.
Kozarec z sladkorjem večkrat pretresemo, da se ta stopi.
Če delamo tinkturo napolnemo kozarec do vrha in zalijemo z žganjem, lahko tudi slabše kvalitete.
kobra 1
Včeraj nisem napisala ...
Sveži (zmečkan) list uporabimo pri ranah, tako gnojnih, kot odrgninah ali opeklinah.
Enkrat tedensko si z prelomljenim listom zahlo zmasiramo obraz in vrat, pustimo nanos cca 10 minur. Nato izmijemo z mlačno vodo.
Sem probala z hermeliko delati mazilo, vendar se ni obneslo. Je izločalo preveč tekočine in se je posledično hitro pokvarilo.
kobra 1Pozdravljeni!
Pozno sem opazil tale blog , pa nihče še ni podal odgovora.
Hermeliko naberemo , brez cvetov , oziroma najbolje pred cvetenjem. Še takole surovo nasekljamo na približno pol centimeterske trakove ali pa tako , da jo lahko natlačiš v steklenico. Ko je recimo literska ali liter pa pol velika steklenica polna do tričetrt , naliješ preko nje močnejše žganje . Pustiš stati v temnem prostoru kak mesec ali dva in je mazilo pripravljeno. S tako pripravljeno vsebino se namažeš na bolečem delu od revme ali zvina ali pa udarca . Meni osebno je zelo všeč in je doma nepogrešljiva . Imam staro nekaj let , še od moje pokojne mame in deluje zelo dobro , pa sem samo prelil čez že staro enkrat uporabljeno hermeliko.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jajčevci z rižkom

Tajski rdeči curry