Pinjole

zanima me, ali kdo ve kje se dajo kupiti pinjole? bi rada sama doma naredila pesto, pa pijol ne dobim v nobeni večji trgovini.

Kresnička

V vsakem hipermarketu (ponavadi jih imajo na polici zraven pecilnih praškov, dodatkov za torte in podobno). Če ne pa pojdi vprašat v kakšno trgovino s sadjem (tudi suhim).
Pinjole lahko kupiš v centru Ljubljane v pokritem delu tržnice na Pogačarjevem trgu. Vesna Leben
hvala vama za pomoč. sem namreč iskala v intersparu v celju in v mercatorju, pa jih ni bilo. v mercatorju so mi celo rekli, da se jih ne da naročiti. Kresnička
No, zanimivo. Jaz sem jih namreč kupila ravno v Mercatorju. Res pa, da ne v Lj. lp,- Irena
lahka ih pa spama naberes kje na morju drevo podobno boru ... velko pa tko če mal gledas po tleh bos vidla da belke semenke v temno rjavi lupini na tleh lezijo potem ih mors pa sam se olupit pa je
Pa roke zelo dobro oprat. To smo navadno jedli na poti iz šole domov. Ful kalorično in dobro. Ko boš prepoznala drevo in videla, da se sadeži dobesedno valjajo pod nogami ( v vsakem kampu ) se boš vprašala zakaj je cena v trgovini tako zasoljena. Lupina je mogoče malenkost trša kot pri orehu. Lumpica
lupino pa rešiš tako,da jo daš v toplo pečico za nekaj časa in gre samo ven Majda
Pinjole imajo v Maxi Marketu, pa na tržnici, tudi v Mercator centru in Intersparu v BTCju sem jih že videla.
Pinjole imajo tudi v Sparu. Cena pa je res malo pretirana. Lep dan, Simonca
Pinjole so povsod drage, ne samo pri nas (na žalost). So mi ene izmed najboljših oreškov (takoj za makadamijami). LP, Staša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti