Kolk

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

tema odprta - 6. okt 2017 20:25 | ogledi: 4.714 | odgovori: 17

Začel me je boleti kolk.Samo en napačen gib naredim,ne morem po stopnicah.Pred leti sem imela ishias,samo na drugi nogi.Tretje in četrto vretence imam zelo skupaj.BOLEČINE PEKLENSKE.pO TREH TEDNIH SE JE UMIRILO.Kaj mi svetujete,da ne bom takoj zletela k zdravniku,ki ti da samo injekcije in tablete za konja ubit,pa ni nič drugače,Na magnetno resonanco pa čakaš dolgo.Saj ponoči sedaj spim če imam nogo podloeženo z blazino.Kmalu jih bo 6o.Let mislim.

dvorana

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

6. okt 2017 21:24

Čakaj, 3. in 4. so vratna vretenca, ta s kolkom nimajo, vsaj tako menim, kaj dosti skupnega, tudi ishiadični žicvec ne. Te res boli kolk? S tem običajno mislimo kolčni sklep.

rimljanka

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

7. okt 2017 9:06

Takrat ko sem imela ishias,me je dal doktor na navadno slikanje in mi je tako rekel.Zgleda da potegne kamor hoče ali kaj,ne vem.Ja najbolj me tam boli in še malo naprej dol po nogi.

dvorana

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

7. okt 2017 10:24

Če te boli v dimljah in potem po vrhu ali po notranji strani stegna - je problem kolk (kolčni sklep). Če te boli ob strani ali zadaj po nogi - je hrbtenica.

V vsakem primeru bi šla k zdravniku. Tudi otroped samoplačniško ni tak velik strošek (upam) - na ta način ti je hitro jasno kako in kaj. Ni nujno, da vedno dobiš le tablete. Sicer pa - če te peklensko boli, požreš tudi "živo žabo", kot se reče.

Lisa

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

7. okt 2017 14:28

ja saj sem pojedla namesto enega tableta dva in je bilo za ene dve uri gmah.Potem pa jovo na novo.To se pravi da imam oboje.Oprostite gmah je mir.

dvorana

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

7. okt 2017 17:50

Nič ne čakaj, takoj k ortopedu, da ne izgubiš na času. Itak so čakalne dobe dolge-predolge. 

Izvid pa verjetno omenja 3. in 4. ledveno vretencu. Ta so pomembna pri pri vnetju ishiasa.

Cila

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

8. okt 2017 14:59

Se tole. Čakalne vrste pri ortopedih so dolge. Splača se ti iti samoplacnisko. Pri nas se je kot zelo dobrega izkazal Artros iz Ljubljane. Napotnico za magnetno je nato na osnovi izvida napisal osebni zdravnik in je bil hitreje na vrsti kot da bi čakal pri ortopedu.

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

9. okt 2017 5:53

Ishias se lahko ponovi in ni nujno, da je noga vedno ista. To je v bistvu vnetje najdaljšega živca v telesu in lahko traja tudi mesec dni. Vsekakor pa pot pod noge, najprej k tvojemu osebnemu zdravniku, ki ti bo svetoval kako dalje, mogoče tudi kakšno fizioterapijo, ko se bolečine malo umirijo. Tudi pregled pri ortopedu ne bo odveč - če je sedaj res hudo, ti lahko da tudi napotnico pod nujno, da si takoj na vrsti in ugotovijo za kaj pravzaprav gre. K raznim maserjem na lastno pest pa dokler ne veš za kaj gre ne bi hodila, ker ti masaža lahko tudi še poslabša stanje, če ni pravilna, za težave, ki jih imaš. Pri nekaterih težavah pa je seveda zelo dobrodošla in blagodejna. Pa tudi vedeti moraš kdo in kako jo izvaja, ker je samozvanih maserjev in tovrstnih terapevtov kolikor hočeš.

Dobro opravi in naj bolečine čim prej minejo ali se vsaj umirijo, da bo stanje znosno - sicer pa daj času čas - včasih tudi to pomaga.

tedyka

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

9. okt 2017 10:19

Saj je sedaj že bolje,bolečine sem imela pri prvemishiasu pred 7 leti.Kot bi mi kdo šel s fleksarco od sredi ritnice do prstov na nogi.Najhuje je če dalj časa sedim in ko potem vstanem.Nisem spala tri tedne skoraj nič,zato me tako zelo skrbi.Prejšnji četrtek sem sedela zjutraj ob 4.uri zjutraj v kuhinji.Poppoldne si pa potem tak kot ena zmatrana veha(zelje).Hvala za vse odgovore in lepo se imejte.

dvorana

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. okt 2017 9:27

Imaš dve možnosti

- da greš nemudoma zadevo posklikati - stane kakih 200 EUR, čakaš kak teden, slika je takoj in greš potem k a) ortopedu ali nevrokirugru, kjer te bodo potem nekaj časa opazovali .... ali pa točko a) preskočiš, in greš z MRI posnetki k specialistu za TKM, ki te bo z masažo in akupunkturo spravil nazaj v pogon

- da misliš, da bo po nekaj časa minilo samo od sebe - vmes boš pa stokala, kako hudo je to. Res bo čez nekaj časa minilo, potem bo pa hitro prišlo nazaj in s to metodo boš dobila kronično obrabo, ki se je ne bo dalo popraviti - enkrat ti bodo menjali kolk, enkrat boš imela drugo zoprno reakcijo, bolje pa ne bo nikoli.

Sama sem imela pred 6 leti težave s hrbtenico in sem se dva meseca mučila z analgetiki, ki so vedno manj pomagali, potem sem bila en mesec na opazovanju v smislu, ali sem material za operacijo takoj ali pa material za operacijo v čakalni vrsti. Vmes sem imela fazo, ko tri tedne nisem mogla hoditi, pa dvakrat sem zaradi bolečin padla v nezavest.  In ko sem bila tako v opazovanju in domači negi, sem poklicala TKM zdravnika in po dveh mesecih ni bilo več bolečin in brez problemov sem se z iztegnjenimi nogami z dlanema dotaknila tal. Ko sem prišla na pregled k nevrokirurgu, so zazijali. Povedala sem, da sem šla na TKM in so samo rekli, da karkoli so mi že delali, bolje se ne bi dalo narediti. Skratka, razumen medicinec zna pohvaliti tudi kakšno drugo tehniko.

Zdaj vsako jutro 20 minut telovadim in hodim nekajkrat na leto na medicinsko masažo, pazim, kako dvigujem stvari in delam na tem, da me nikoli več ne bo bolel hrbet.

Zato si mislim takole: dokler človek stoka, kako ga boli in kako hkrati ne bi takoj zadeve popravil - pa se to da popraviti, ga preprosto ne boli zadosti. Ker je mnogo stvari, ki jih medicina (katerakoli) ne more popraviti in lahko samo blaži simptome (imam v mislih avtoimune bolezni, pa rake,pa nevrološke okvare tipo parkinson, alzheimer itd). Bolečine v kolku in hrbtenici pa spadajo v raster tistega, kar se da popraviti, če se zadeve lotiš nemudoma in ni nobenega razloga, da čakaš, da bo bolje samo od sebe, ker ne bo.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti