Posvojim mucka

Mygrace

sporočila: 6506

13. sep 2017 13:33

Macka se da prav lepo na sprehod peljat. Prav tako kunca, svinjo...dokler so bile na razpolago zgolj ovratnice, je bilo najbrz malo tezje, zdaj se kupijo krasne oprsnice, za prestizne macke magari posute s kamencki Swarovski.

 

Aha, se nekaj sem pozabila: ce kupis macka in placas zanj recimo 200, 300 itd. evrov, ga tudi za njegovo dobro spuscas ven? Okej, okej, pasemske macke so baje itak ze v startu nasstimane za notranje bivanje..

Hotela sem poudariti, da se zastonjske macke preveckrat obravnava kot nekaj, kar naj bo veselo, da smo jih resili, potem pa bo, kar bo...saj ji je itak sse dovolj na razpolago.

Do sedaj v zivljenju sse nikoli s svojimi zivalmi nisem obremenjevala nikogar, bila sem pa zze nazjana od ene smrklje, ki veselo vlaci zivali domov in svojo dobrodelnost objavlja na spletu in zbira vsecke....a njeni macki oz. 2 macka sta v zacetku delala rusvajz po nasi bajti. "Odgovor" je bil: "Boste pacc morala zapirati hiso" ....

O mojem odgovoru se tukaj ne spodobi.

 

Mygrace

Sporočilo je spremenil(a) Mygrace dne 13. sep 2017 14:09

Mygrace

sporočila: 6506

13. sep 2017 14:44

Pa itak da ne morem goflje drzat....

"Kolk je nam hudo, kolk smo mi bogi k nam je avto macka povozu..."

"Kolk so ljudje nesramni, odganjajo nase macke, grozni so, sploh ne razumejo, da so macki svobodni in lahko grejo kamor ccjo...!"

In pol:

"Ja res..! ane gospa, ljudje so pa res zzleht!! "

In ful si zvezda vecera k si macka v smrt poslal!!!

In vsem se smilis in vsi socustvujejo s tabo.

Pa ne me....

 

Mygrace

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

13. sep 2017 16:07

Mačke, moj ata je bil oh,imel vse mačke, ki so se skotile.Tako, da se jih je nabralo celo krdelo.Imele so svoje kartonaste škatle.Varoval jih je ko svoje oko.

dari

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

13. sep 2017 16:23

TAko vam povem,če se je naš maček vrnil po tričetrt leta,se je moral nekako preživeti.Ne vem kako,ampak maček,ki je zunaj,se bo že znašel.ČE imaš pa mačka notri,je pa to malo težje.

dvorana

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

13. sep 2017 17:16

Ko sem bila jaz še osnovnošolka, sem imela dolga leta eno strašno luštno muco Kepco. Bila je siva pisana in je imela kratke tačke. Spala je v moji sobi in ko je morala lulat ali kakat je začela praskat po vratih in sem jo pospremila do vhodnih vrat. Kadar je snežilo je bila prav hecna, ko je stopila v mrzel sneg...Hitro je opravila, le čakanje je bilo tudi zame mrzlo. Kje pa, da bi v tistih letih imeli mačje stranišče? Nikoli je ni pregledal veterinar, kolikor vem bolh ni imela. 

Kadar smo šli na dopust je tudi ona odšla od doma. Kam ne vem, babica, ki naj bi jo hranila je rekla, da je izginila. Ko smo se vrnili domov, pa se je tudi ona vrnila. Enkrat me je presenetila in mi pod posteljo znosila mladičke. Revčki so jokali, ne pa nikjer. Ampak je hitro poskrbela za njih. Ker je babica imela kmetijo je bilo vedno dovolj mleka in hrane za vse mucke, ki so spali na skednju. Kje pa da bi kupovali mačj hrano. 

Res jo je na koncu povozil avto, bila je že stara in verjetno naglušna. Zakopana je za hišo moje mame, kjer sem posadila zvončke. 

V tistih časih je bilo vse drugače, sploh na podeželju. Danes pa, kolikor mi je povedal moj brat so zneski pri veterinarju zelo visoki, da ne omenjam, če muc zboli.. 

Res se je veliko spremenilo....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Mygrace

sporočila: 6506

13. sep 2017 17:29

Dobri gospodarji so vcasih, tako kot dobri gospodarji sse dandanasnji, kot kepo zlata cuvali dobre pse cuvaje, dobre peteline, dobre konje, dobre macke, dobro zemljo, dobre grablje.... danes po hitrem postopku lahko vrzes stran in kupis nove (smeti)... velja tudi za obleke, telefone, avtomobile..... #prevec pravic in premalo odgovornosti, na vseh podrocjih

Mygrace

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

13. sep 2017 17:46

Če daš kravje mleko mačjim mladičem, še zlasti zelo majhnim, lahko poginejo, ker (mačke na splošno) ne prenašajo laktoze in dobijo hudo drisko. Smešno, da je to vseeno bila oz je še vedno glavni vir hrane na kmetijah.

@dvorana, tvoj muc je imel veliko srečo.

~Two things define you. Your patience when you have nothing, and your attitude when you have everything.~

Mygrace

sporočila: 6506

13. sep 2017 18:31

Drugace pa, da ne bom nonstop nekaj kritizirala....hvalabogu (in istocasno na zalost), da imajo ljudje moznost druzenja z vsaj enim zivim bitjem, cce zze glih medgeneracijskega sodelovanja ni toliko, kolikor ga je potrebno, da se ljudje pocutijo kot ljudje

 

Mygrace

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

13. sep 2017 19:51

MiriBon je napisal/a:

To s posebno hrano mi ni znano, razen če ima mačka sladkorno bolezen ali kako drugo neozdravljivo bolezen in mora biti na posebnem režimu hranjenja...in z ljudmi je povsem enako, če imajo diabetes,  so alergični na to pa to stvar itd. Čemu sicer ta sovražna nastrojenost s poimenovanjem 'mačjeljubke'?

Hmmmmmmmmm

~Two things define you. Your patience when you have nothing, and your attitude when you have everything.~

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 12. sep 2017 23:34

Nobena od omenjenih treh mačk ni imela diabetesa, bile so zdrave, normalne mačke. Zakaj tak režim pri prehrani, vem jaz in vedo vsi, ki znajo malo pomisliti.

Kje si videla "sovražno nastrojenost" s poimenovanjem "mačjeljubke", mi je uganka. Tudi sama se imam za mačjeljubko, če doma skrbim za tri, če ponoči vstajam na vsake dve uri, da nakapljam nekaj mleka (prirejeno nalašč za mačje mladiče, da se razumemo) v mali gobček, če masiram trebuščke in brišem mačje ritke, da mladički lažje iztrebljajo oz. dobijo refleks, bi se težko imenovala sovražnica mačk.

Ljudi v  zavetiščih in društvih, ki skrbijo za mačke, bi težko poimenovala ustreznejše kot "mačjeljubke". Če kdo želi v tem videti sovražno nastrojenost, pa naj jo, da bo imel kako kost za glodat.

In to, da se na mačke gleda drugače kot na pse - se mi zdi, da je napisano z veliko mero subjektivnosti. Nekdo ima raje pse, drugi imamo raje mačke. Za lastnike psov so njihovi ljubljenčki nadvse dragi (pa ne v denarnem smislu), za lastnike mačk pa naše mačke.

lp

P.s. No, se bom še jaz obesila na eno samo samcato besedo - MiriBon, niti malo se mi ne zdi smešno, da na kmetih še vedno velja, da je mleko edina hrana za mačke. Sem videla že preveč mačk z zelo hudimi driskami, da bi mi bilo smešno.

cervus

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

13. sep 2017 20:29

Ojoj,kaj so na kmetih dajali mačkam pred 30 leti brikete ali kaj.Še sedaj našemu mačku dam mleko, ki ostane od krave,ker tele nepomolze dovolj.In tudi ostanke od hrane,ko ostane kaj od kosti pečenih piščancev.Maček ne bo jedel,kar mu nepaše,za razliko od psa.Pa  ne da ne maram psov,ampak tako je.

dvorana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti