1. mar 2017 12:59
Tale dimljena res zmaga, tudi sama jo s pridom uporabljam sedaj, ko sem jo končno našla. Sicer pa, tako kot pravi Dragička.
1. mar 2017 12:59
Tale dimljena res zmaga, tudi sama jo s pridom uporabljam sedaj, ko sem jo končno našla. Sicer pa, tako kot pravi Dragička.
1. mar 2017 13:26
Hedonist hvala ti lepa. V Šparu dimljene paprike pa še nisem videla, grem takoj v akcijo. Večinoma sem jo kupovala v Avstriji.
1. mar 2017 15:37
hedonist je napisal/a: |
je pa od Kotaniya, morda nekoliko slabšega okusa kot tiste iz tujine a še vedno odlična. |
Ali je od Podravke kaj boljša?
1. mar 2017 18:11
Jaz jo kupujem v eni MB trgpvini z začimbami, pekočo in sladko mleto dimljeno. Sicer pa prisegam na horgoško.
Kdaj jo dati v jed so pa že drugi vse povedali, vegetar je pa malo kar povprek nekaj navrgrl, to o kolektivni zmoti. Mi še nikdar ni paprika greila, ko sem jo dala takoj na maščobo in čebulo, in seveda po dveh zamahih s kuhalnico dolila vodo. In vsekakor da mleta rdeča paprika tudi okus, ne samo barve.
1. mar 2017 23:31
Dimljena paprika je meni najboljša iz Hiše začimb v Lj. Ne vem, če je še kje taka trg. Kadar grem v Lj. si jo nabavim. Sem kupila tudi to od Kotany pa mi ni glih.
2. mar 2017 9:43
vegetar je napisal/a: |
Folk pa papriko strese po suhem, zmeša in potem gor zlije nekaj vode, s tem pa tvega da postane grenko. |
nekateri radi zivimo nevarno
2. mar 2017 9:53
FYI: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Blackening_(cooking)
ah, jej....na strani, ki se odpre,morate izbrati (cooking)
sicer ni moja najljubša priprava, blackened (počrnel) je pa v bistvu recept za moj odišavljeni piščanec na pivovski pločevinki. Piščančja koža mi je edino po tem receptu nemarno dobra. Drugače je ne jem.
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 02. 2017 09:57
Mygrace
sporočila: 6506
2. mar 2017 12:49
Pri meni brez Horgoske paprike nema pasulja! No, edin kadar delam bosanskega, tam je pac paradajz v prevladi.
Ce hoces, da paprika da vse od sebe, jo moras zaprzit. A v tem primeru moras dati tudi ti kot kuhar vse od sebe. Nimas kej telefona dvigvat tacas, mas da nardis dva tahitra ovinka po kastroli in potem hop! v jed. Res je, da da paprika poleg barve tudi okus. In ko osvojis timing, so to nebesa (okej, pretiravam; zaradi lazjega razumevanja). Paprika tudi slucajno ne pogreni, ce imas obcutek.
2. mar 2017 13:46
Mygrace je napisal/a: |
Ce hoces, da paprika da vse od sebe, jo moras zaprzit. A v tem primeru moras dati tudi ti kot kuhar vse od sebe. Nimas kej telefona dvigvat tacas, mas da nardis dva tahitra ovinka po kastroli in potem hop! v jed. Res je, da da paprika poleg barve tudi okus. In ko osvojis timing, so to nebesa (okej, pretiravam; zaradi lazjega razumevanja). Paprika tudi slucajno ne pogreni, ce imas obcutek. Mygrace
|
Točno tako. Amen
Mygrace
sporočila: 6506
2. mar 2017 20:39
Saj tudi cesen " przimo" tolk, da zadisi. Zadisi. In nic vec. Ker tudi cesen pogreni, ce telefoniramo
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Marmorni kolač
Pure testenine z dimljenim lososom