Dobrodošli na novi kulinariki

Loveclojze  

član od: 17.10.2016

sporočila: 11

30. okt 2016 22:29

elaphus je napisal/a:

Nova kulinarika je oglata, voglata, trda, na sredini Gaussove krivulje. Stara je bila oblinasta, mehka, puhasta, na desni strani Gaussa. Nova se utaplja  v povprečju oblike, stara je bila pa nekaj posebnega, edinstvenega.

lp

cervus

 Glede na sliko tvojega profila bi se o tvojem okusu lahko veliko povedalo:). Meni je nova podoba skrajno vsecna in cista kot izvir studencnice.

Loveclojze

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12658

30. okt 2016 22:45

Loveclojze je napisal/a:

 Meni je nova podoba skrajno vsecna in cista kot izvir studencnice.

Loveclojze

 To si pa zelo, zelo lepo povedal, lepše ne bi mogel. Tudi meni je čisto všeč, nimam pripomb in tudi hitro sem se nanjo navadila, to koliko truda pa so dali zraven Jernej in vsi ostali, to pa verjetno vsi še predobro vemo in zato samo  iz moje strani

Statistika obiska: 809878 OKTOBER - mislim, da to pove vse, kajne.

 

" Ko se zavedaš, da imaš veliko prijateljev, pa čeprav na daljavo, ti je toplo pri srcu."

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 30.okt 2016 23:20

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

31. okt 2016 2:41

Loveclojze, res je - čista kot studenčnica - nič posebnega v njej. Prej je pa bila nekaj posebnega.  A bi se lahko reklo, da glede na sliko tvojega profila, ti okusa sploh nimaš???

Lp

cervus

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

31. okt 2016 2:52

Pa še nekaj - zakaj nekateri mislijo, da če je nekaj novega, da moramo vsi vse hvaliti do nezavesti? Zelo pogrešam tisto prejšnjo grafično podobo.

Lp

P.s. Mopsika, nihče ni rekel, da niso vložili veliko truda. Jaz v marsikatero torto vložim veliko truda, pa je samo za skrit. Nisem bila ne nesramna, ne žaljiva, samo svoje mnenje sem povedala. A moramo bit res vsi ovce pa tulit v isti rog? 

cervus

Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 31.okt 2016 03:28

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

31. okt 2016 6:28

Jaz moram odkrito priznat, da sem tehnološki dinozaver (če bi bili vsi taki kot jaz, bi humanoidi verjetno še dandanes od mraza šklepetali z zobmi in se ne bi znali praskati po riti, ker bi se morali z obema rokama držati za veje na drevesu). Kar med drugim pomeni, da kot recept stokrat raje preberem dva ali tri odstavka teksta (kar mi vzame kakih osem sekund), kot da gledam 15 minut ponavadi skrpucanega videa, da pri vsakem težko preudarjenem nakupu kake nove napravice (tablice, mini-laptopa, o smartphoneu še ni padla zadnja beseda, zaenkrat se mu na vse pretege izogibam) najprej grem gledat, če se jo da pripraviti do tega, da bi delala pod Linuxom (ali če to mogoče sploh že počne), in da po vsakem reinstallu firefoxa porabim kar nekaj časa, da napaberkujem tiste add-one, ki novi verziji dajo vsaj videz stare ["browsers in these times and days have tabs, get used to that...", *proxima preklinja in išče add-on Hide tab bar with one tab]; in da se ob frazi "user experience", še bolj pa ob vsem spektru ideoloških izkrivljenosti, ki žuborijo iz tega vodnjaka, primem za revolver. (glej članek v zadnjem Globalu o merjenju čustvenih odzivov gledalcev in posledičnem prilagajanju "umetniškega" izdelka).

Iz povedanega je najbrž jasno, da bi bila sama precej bolj zadovoljna s prejšnjo verzijo, zlasti z njeno grafično podobo, ampak ker se mi niti ne sanja, kakšne so zahteve za vzdrževanje neke strani, da omogoča v povprečju čim boljši "user experience" (*spit, spit*) bom pač vzela napore jernejeve ekipe dobronamerno in na svojem koncu slejkoprej nekako minimizirala škodo. (saj tudi sama nisem z leti čedalje boljša, no ja, vsaj ne v vseh pogledih.)

lp, proxima

 

 

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

31. okt 2016 8:26

Z zadnjo mislijo v oklepaju se pa ne strinjam, namreč z vsakim letom smo boljši, modrejši...  Malo se šalim, naj bi bilo, ni pa nujno. Sama se trudim iti s časom naprej, ne gre drugače in sem se že kar navadila na novo podobo. A stara kulinarika je bila res nekaj tako posebnega, toplega, domačega, da ne bo zlepa pozabljena.

 

naor

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

31. okt 2016 8:56

Ja, tudi kuhinja babice, kjer je ves čas gorelo v štedilniku, voda se je grela v kotličku,......je bila topla in domača, a ne. Pozabljena ni, živimo pa v zelo drugačni kuhinji.

 

 

rimljanka

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

31. okt 2016 9:25

rimljanka je napisal/a:

Ja, tudi kuhinja babice, kjer je ves čas gorelo v štedilniku, voda se je grela v kotličku,......je bila topla in domača, a ne. Pozabljena ni, živimo pa v zelo drugačni kuhinji.

 

 

rimljanka

Žal zelo dobra in resnična primerjava. Enako nam je (večini) toplo na čase iz otroštva, pa smo (vsaj večina) vseeno morali odrasti, a to ne pomeni, da je otroštvo pozabljeno.

Vsekakor imamo in bomo vsi ohranili spomine na prejšnjo kulinariko. Poleg Bojana najbolje vem, koliko truda je šlo v njo, vse barve, vse težko narejene stvari, za katere sem moral uporabiti nešteto trikov, da je zgleda tako, kot smo želeli. A vseeno so danes drugačne zahteve in drugačne potrebe od spletne strani, tudi glede nadaljnega razvoja. In tista pot je bila "dead end". Ničesar grafično podobnega ne bi bilo vidno na telefonu na način, kot mora biti vidno na telefonu. Napredni urejevalnik je bil res edinstveno grafično oblikovan, kodo ki jo je pisal, je bila pa slabša, sam je zasedel 2x več prostora (kar pomeni da se je dlje nalagalo), zdaj smo lahko hitro dodali novo iskanje po fotografijah...

Nostalgija in spomini so eno, realnost je pa žal (ali pa na srečo) drugo.

darjamik  

član od: 10.2.2013

sporočila: 2

31. okt 2016 10:13

 Mi je žal, ampak mi ni prav nič všeč ta velika reč, ki se je zgodila čez noč. Iščem moje stare beležke, nekaj zelo dobrih stvari sem imela, pa ne najdem nikjer. Prav mi je, stara mama je imela vse v papirnati beležki zaisano in ji take čez noč stvari niso vsega zbrisale ... Pač.

darjamik

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

31. okt 2016 10:36

 Stare beležke so v moji kulinariki, klik na uporabniško ime vas pripelje do menija, kjer je bila prej beležka.

Ali pa uporabite direktno povezavo: https://www.kulinarika.net/mojakulinarika/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti