Zvečer dobim obiske in ne bi postregla kaj težkega za prigrizek. V mislih imam dimljeno postrv kaj bi mi predlagali, da lahko postrežem kot prilogo.
mperhaj
Zvečer dobim obiske in ne bi postregla kaj težkega za prigrizek. V mislih imam dimljeno postrv kaj bi mi predlagali, da lahko postrežem kot prilogo.
mperhaj
smetanov hren - na rahlo, ne čvrsto, stepena sladka smetana s hrenom.
Ali pa narediš namaz - sesekljaš fileje in dodaš sesekljane kismle kumaice (malo), malo gorčičnih semen, lahko tudi kapre, peteršilj, malo popra ...
mamamia
A
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 08. 2015 08:07Mperhaj,
jaz bi jo postregla na posteljici rukole, s svežim nakockanim paradižnikom, vse skupaj pokapljano z dehidriranim balzamičnim kisom (gostejši, bolj sladki balzamični 'sirup') ter natrganim kozjim sirom ali gorgonzolo - slednje po želji, ker vsakdo teh sirov ne mara.
Zraven lahko ponudite popečene rezine baget.
Meni okusno kot predjed ali kot prigrizek...
Matisa
matisa
mperhaj, morda kakšen namaz/pašteta iz dimljene postrvi?
Miroslav VulovićHvala za nasvete. Verjetno bom upoštevala predlog matise, čeprav tudi kakšen namaz zraven ne bi bil odveč. Ne poznam pa tega balzamičnega kisa, ki ga omenjaš v predlogu. Ga dobim v Šparu?
mperhajMperhaj,
jaz ga za potrebno gostljato strukturo pokuham na stopljenem a še ne karameliziranem sladkorju. Kislina po večini izpari, ostane pa tak sladko kisel sirup. Sladkor, ki ga predhodno stopiš, priliješ balzamični kis in samo na hitro pokuhaš. To ohladiš in s tem pokapljaš.
Pravi balzamični kis (staran v hrastovih sodih) pride rahlo gostljat in je drag. To o čemer pišem zgoraj je cenejša - pa prav tako okusna - različica.
Nekateri balzamični sirup naredjo tudi s pomočjo rdečega (temnega) vina v približnem razmerju: 1 dl balzamičnega kisa, 1 dl rdečega vina in 50 g sladkorja.
Jaz vino sicer ponavadi izpustim.
Želim uspešno pripravo. Če nimate dimljene postrvi bodo super zamenjava tudi rezine dimljenega lososa.
matisa
Hvala za pomoč, zdaj imam vse informacije, samo še v akcijo stopim.
mperhajTole je Jamie zadnjič delal, je izgledalo njami.
VesnuskaZa avtorico teme mogoče malo prepozno... pa vendar, lahko kome prav pride ta recept:
SMARTY1Če bi Blaž namesto dve žlice pisal dve žlici, bi bilo že blizu idealnega ... Morda sem dlakocepska, a dvojina, torej dve žlici in ne dve žlice, pa že sodi k osnovnošlskemu poznavanju slovenščine. Pa brez zamere.
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Škotske mesne kroglice s pivsko omako

Grški pita kruh