V rokavicah

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

27. dec 2014 9:45

Ja, res je, ampak ob misli, katere  roke tičijo v njih, je barva čisto zbledela. Moraš pa priznati, da je JLA vseeno dolgo uspela držati military look stran od naših ulic in učilnic, razen tistih par uporabnih stvari, ki so jih rezervisti dobili za domov in potem veselo uporabljali v miroljubne namene (zimske škornje recimo).

Drugače pa, ko ste že ravno omenile muf - tudi jaz sem imela izkušnjo "roke v muf pa na zobe" in takrat je šel v reciklažo. Čeprav mi je bilo pa do tistega trenutka v mufu nepopiso lepo, ker sem take sorte, da me vedno zebe v prste. 

Sonja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

27. dec 2014 18:25

Ko sem bila najstnica, je bilo zelo fensi nositi vojaške torbe in nahrbtnike. Nekateri so si na to našili "hipijski" znak za mir, nekateri smo imeli počečkane z besedili pesmi kakšnih underground bendov in pankerski "A u O" (se spomnite legendarnega dialoga Esada Babačića in Zijaha Sokolovića ob novici, da so pankerju počečkali fasado kasarne - iz Outsiderja).
Jaz sem si na enega od nahrbtnikov z alkoholnim flumastrom napisala eno od avantgardnih pesmi Antona Podbevška Takrat se mi je to zdelo zelo napredno.
OK, saj napram deklicam, ki so imele na peresncah napisano "Modern Talking" ali "Limahl", je dejansko bilo.
Vsa ta moja "vojaška oprema" je prišla iz vojaškega odpada ob vojašnici, mama doma se je križala, ko sem prala ali z varikino pacala tiste po plesni smrdljive torbe, oče, do konca zavedni rezervni oficir, pa iz drugih vzrokov. Njemu se je zdelo to "skrunjenje" vojaške opreme.

Za piko na I sem enkrat izmaknila še eno njegovih "rezervističnih" vojaških srajc, jo pobarvala v črno in se afnala naokoli.

 

BTW, strelske rokavice "smb boje" imajo tudi v lovskih trgovinah

Mojca

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

27. dec 2014 20:51

mamaF je napisal/a:

Ko sem bila najstnica, je bilo zelo fensi nositi vojaške torbe in nahrbtnike.
Mojca

Aha, vsi nori smo bili na tiste čist enostavne, štirioglate platnene torbe z dolgim ročajem za čez ramo. Kolegica je imela gor napisano US Army, in ko sem to videla, sem začela resno premišljevati, kako bi izgledalo, če bi gor napisala JLA. No, čez nekaj let je to celo prišlo v modo! (da se razumemo - to je bilo davno pred letom 1991!!!!).

mamaF, nemoj da mi kažeš dvaput!!! (smb boja - sivo-maslinasta boja boja se malo blesavo bere )

lp

P.s. da me naute zmerjale, da samo smetim - jaz rokavic skoraj nikoli ne nosim, muf mi pa nadomeščajo rokavi jakne - roki križemkraž porinem not!

 

cervus

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

27. dec 2014 21:14

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti