Novoletno pecivo 2014

Najprej vse pohvale za čudovite piškote , slikce in mnenja, ki jih delite z nami.  Včeraj sem delala medenjake in jih okrasila z snegom iz beljaka, sladorja in limoninega soka, sedaj so pa na sušenju pa okras še vedno ni suh, se lepi.  A obstaja kakšna "pomoč" za hitrejše sušenje.

tadeja 13

Jaz vedno oblijem vroče in se v bistvu takoj posušijo, uporabljam pa isti obliv, upam, da se bodo sploh posušili, sama bi poskusila s fenom

lp, Tatjana

letos sem prvič okrasila medenjake z belo glazuro s smetano. Zelo sem zadovoljna, saj se je glazura hitro strdila in je snežno bela.

Lisa

Tatjana - hvala.

lp

tadeja 13

@LEDENKA_ bi mi lahko zaupali recept za te prekrasne linške srčke? 

hvala in lep pozdrav!

Kulinaričarka

Pozdravljeni,

Prosim, če bo lahko napisali recept za belo glazuro s smetano saj je nikjer ne najdem.

Hvala.

Domači ferrero rocher

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 17.dec 2014 15:26

angie :)

Po dolgem času se ponovno oglašam, z recepti za katere ste prosili.

ČOKOLADNE ROŽIce

50 g drobno nasekljanih olupljenih mandljev

30 g grenkega kakava

110 g moke

ščep soli

100 g sladkorja

90 g masla

1 rumenjak

zgnetemo testo, ki je precej trdo, razvaljamo, izrežemo oblike in spečemo (180 stopinj celzija 10-15 minut). Ohlajene rožice premažemo s stopljeno belo čokolado z žlico olja (jaz sem porabila 200 g bele čokolade). Posujemo z ostružki ali mrvicami.

LINŠKI PIŠKOTI

100 g škroba

500 g moke

100 g sladkorja

20 g vanilin sladkorja

ščep soli

naribana lupina ene limone

350 g mehkega masla

4 jušne žlice kisle smetane (včasih dam 2 žlici kisle + 2 žlici smetane za kuhanje)

Naredimo po klasičnem postopku za piškote. Jaz uporabim včasih 2 marmeladi(nazadnje malina + marelica).

lp

ledenka_

POMOČ PROSIM

Kje bi lahko kupila Nuss nougat za piškote? Sem bila v Leclercu in Mercatorju in nisem našla.

http://www.oetker.de/unsere-produkte/backzutaten/f

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti