ZDRAVO...RABIM POMOČ..SLUČAJNO ČE KDO IMA IZJAVO O ALERGENOSTI ŽIVIL...ZA POMOČ SE NAJLEPŠE ZAHVALJUJEM..
Teja
ZDRAVO...RABIM POMOČ..SLUČAJNO ČE KDO IMA IZJAVO O ALERGENOSTI ŽIVIL...ZA POMOČ SE NAJLEPŠE ZAHVALJUJEM..
Teja
Kaj pa je to? Izjava o alergenosti? Res prvič slišim.
to je zej nek po novem k so se eni spomlni da rabijo vsi gostinci itd.. izjavo da pač npr. marmelada ne vsebuje alergenih snovi..nov zakon spet..
TejaTo pa ni vprašanje za kulinarko, ampak za tiste, ki tako izjavo zahtevajo. Če je izjava predpisana v novem zakonu, pokliči na ministrstvo, ki ga je pripravilo, in zahtevaj navodila, kaj točno mora vsebovati in katera dokazila moraš imeti, da lahko tako izjavo napišeš. Ker samo z "marmelada ne vsebuje alergenov" si nihče ne more pomagati., če ne ve, KATERIH alergeov ne vsebuje.
SonjaNa to temo se trenutno izvajajo seminarji glede nove uredbe, ki stopi v veljavo decembra.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiEmažana, jaz sem vprašala strička Googla, vprašaj ga še ti!
Sicer mene direktno ne zanima, a kogar zanima kar nekaj izve.
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči

Moj domači kruh