Posojilo 4.000 eur

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5191

2. nov 2014 17:31

tamara,

če imaš 500 € na mesec za preživeti, potem je 2000 € hudčevo velik znesek. Ker od 500 € ti na koncu meseca ne ostane 0 (nič), s čimer bi lahko kar koli odplačeval.

Sonja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

2. nov 2014 19:08

Vendelina jr. je napisal/a:

@sajovict

O tem, kakšna mnenja ima kdo in kdaj je super fino gledati pahljačo različnih mnenj, se lahko pogovarjamo. Ampak to še ne pomeni, da vedno.  Če taka debata zadeva nekoga, ki je v resnični stiski - in za nekoga so 4k in minimalec resnična stiska - je popolnoma neprmimerno, da na takem primeru treniraš idejo o "jaz imam tudi mnenje in zgolj zato, ker ga imam, je mnenje okej". Malo se, no, zavej odgovornosti svojega pisanja in poglej kontekst. Kontekst je, da ima nekdo denarne težave. Ko ima nekdo denarne težave, je pametno, da govorijo tisti, ki imajo o tem nekaj pojma, da ne rečem, nekaj znanja in veščin. Ne glede na to, da bodo slednji verjetno povedali resnico bolj direktno in se bo bolj boleče slišača.  V jeziku juge se temu reče "džon u čelo". Ampak včasih je bolje direkt kot pa olepševati in upati na to, da bo boljše. Ker pri denarnih stvareh je tako, da se jih nikoli ne pusti, da naj kar tečejo in da bo boljše, ker ne bo.  In kje je zdaj tvoj del odgovornosti? V tem, da nekaj pleteničiš in poskušaš olajšati zgodbo, ki se je ne da olajšati.  In prej ko se vidi, da se je ne da olajšati, bolje je, ker se prej doseže dno in iz dna se gre potem navzgor. Če se pa nekaj olajšuje samo za to, da bi se olajševalo, pa da bi v nedeljo popoldne ena izpadla malo prijazna na forumu, se pa v denarnih primerih nič ne reši.

Skratka, pusti emotivne vaje za kakšne druge topice. Pri denarnih stvareh emocije in sočutje motijo.

@telebajsek http://www.pravozatelebane.com/ostalo/sodni-postopki/osebni-



Vendelina jr.

 

Zelo dobro in pametno povedano .  Škoda je le, da se banke miso odzivale podobno  pri odobravanju kreditov, ki so sedaj pristali na slabi banki. 



Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 02.nov 2014 19:10

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

2. nov 2014 22:06

Telebajsek1, jaz ti bom pa rekla takole: še 1x pojdi na NLB in jih povprašaj po ponudbi kreditov zavarovanih pri zavarovalnici do 36 mes. oz. do 60 mes. (vem, da obstaja varianta poseganja v minimalno plačo).

Še prej pa dobro razmisli, koliko si finančno (ne kreditno!) sposoben odplačevati svoj dolg. Kajti, vsak dolg je treba vrniti.

kozamurnik

sporočila: 2311

3. nov 2014 6:21

Ne bom se spuščala v to, kako in ali najeti kredit ali kaj tretjega.

Čudi me le,( pa poznam preveč  poznam primerov  in tu ne govorim zate, telebajsek 1, tako da ne vzet osebno, prosim),) da včasih ljudje, ki se znajdejo v tako  ekstremnih situacijah, ne pomislijo na dodatno delo, pa ne le delo, tudi prišparati se da, če se ima načrt in  pameten cilj pred sabo, pa voljo do trdega dela, kajpada.

Tako  nekateri jamrajo, da nimajo in ne morejo odplačati posojila, ampak za  kozmetiko in cunje, cigarete...  in ne ravno predpotopno telefonijo,  se pa  kot po čudežu vedno najde.Pa še sto drobnih neumnosti,  brez katerih bi komot shajali. Dajte ta drobiž na stran, boste videli, koliko se prišpara. Za tistega ki ima malo je to veliko.

Na podeželju, v mestih, je veliko ostarelih  ljudi ki potrebujejo pomoč, pri delu ali oskrbi, najamete zemljo, pa imate vrt.  V zameno za nekaj pomoči vam jo dajo zastonj, že  prevečkrat slišano.

Ampak tega se  skoraj nihče ne poslužuje, izgovor je vedno pri roki. Nikoli delal, ni računice,  sploh pa  da "nije po propisima ".

In ne mi spet  pametovat o davkih ali delu na črno.  Krasti tatovom zame ni kraja.A ni  to, da  ima nekdo  službo po vezah, največkrat preplačano, ker tam malo in /ali  nič dela, tudi kraja. Al pa  ima firmo,  ki jo je odprl po kdovekakšnih kanalih in superugodnih kreditih, delavce pa izkorišča in slabo plača, ali pa sploh ne. Dvakratna kraja. V nedogled bi lahko naštevali.

 

Ampak davka na krajo se tam zgoraj  še ni nihče do mislil.

 

Malo sem zašla, se opravičujem, ampak ob vseh teh pravičnikh  , ki.... imajo vedno vse pošlihtano.... me včasih malo zanese, si ne morem kaj.

 

Telebajsek 1,  vse najboljše ti želim.

murnik

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

3. nov 2014 6:54

Res je, kozamurnik. Marsikdo, ki ima dohodek še nižji od minimuma, dostikrat dela čudeže in shaja čez mesec z besedami: "Porabim lahko toliko, kot imam..." Marsikdo drug, ki ima pa prihodek v višini 3 kratnika povprečne plače, pa najema kredit za plačilo položnic. Kot bi rekla moja učiteljica geografije (še iz časa Juge): "Tu se mi pa pamet čisto ustavi..."

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

3. nov 2014 8:32

Zato je težko dajati nasvete, ker smo ljudje tako različni. A kakorkoli obračam, na tem mestu je dala Vendelina pravi nasvet. Preveč že videnih tragedij, ker ljudje kopičijo kredite.

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti