V velenjski kitajski restavraciji Pekinško mesto naredijo zelo dobro, hrustljavo in sočno, da se mi kar sline pocedijo, ko se spomnim. A ve kdo za kak dober recept?
blado
V velenjski kitajski restavraciji Pekinško mesto naredijo zelo dobro, hrustljavo in sočno, da se mi kar sline pocedijo, ko se spomnim. A ve kdo za kak dober recept?
blado
17. okt 2014 12:52
nobenega odziva : (
blado
17. okt 2014 17:10
V dveh različnih kitajskih retsavracijah sem dobila dve različni suho praženi govedini ... ena ji bila z zelenjavo, ena pa samo v omaki, slednja, jem jo v MB, mi je ljubša. Mislim pa, da gre za eno maso, ki se pripravlja z beljakom, v njej se povalja marinirano meso in potem na hitro ocvre. Če najdem kje kak recept, ti ga napišem, moram malo pobrskat po neki kitajski knjigi ....
Ali pa v restavraciji vprašaj, kako to naredijo.
mamamia
17. okt 2014 21:59
Te recepte sem tudi jaz videla. A pod imenom suho pražena govedina, kot jo jemo v MB in Sl. Biststrici, v dveh različnih restavracijah, je meso povaljano v neko zmes in potem praženo ali cvrto, kaj vem, skratka ima eno tako hrustljavo skorjico okoli. In se ne sklada s tem, kar google pouja kot dry fried beef.
Jem pa seveda oboje ...
mamamia
18. okt 2014 15:19
Kot se jaz spomnim je bilo videti nekaj podobnega Zasledila pa sem da se v kitajski kulinariki pogosto uporablja tehnika "velveting".
"Stressed is desserts spelled backwards!"
18. okt 2014 15:42
To bi znalo bit to, ja. Samo še vedno grem to raje h Kitajcem jest kot da sama doma cmarim.
Hvala, rebecca, za tale velveting.
mamamia
18. okt 2014 16:53
Hvala za odgovore, ampak to poterm ni pčeno ampak cvrto?
Tule je en link, kjer zadeva v končni fazi izgleda podobno: https://www.youtube.com/watch?v=ZbEpwCXoTkE
blado
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lečin curry s kruhovimi cmoki
Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom