Izola

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

6. maj 2014 12:09

Hehe MiriBon ne iščem nobenih skritih kotičkov, samo znamenitosti in zanimivosti. Kaj pa glede hrane, kje se kaj dobro je, morsko hrano?

Hvala za pomoč, že pišem:)

patty

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

6. maj 2014 12:17

Hm...od restavracij žal ne poznam kaj dosti. Leta nazaj sem bila v restavraciji, ki se nahaja neposredno ob tartinijevem trgu (dobesedno zdraven postajališča omenjenega minibusa), in če me spomin ne vara, so imeli kar okusne pice. Všeč mi je bil tudi koktalj Willy (če se prav spomnim; mešanica kokosovega mleka, borovnic, limone in še ene sestavine...), ki ga strežejo v mehiški restavraciji papa chico v Luciji, drugače pa ob obisku Obale navadno uživam hrano, pripravljeno doma (ki je tudi zakon, saj dobiš ta boljše sveže sestavine skoraj da direktno iz morja - piranski brancin v foliji in pa jadranski lignji s krompirjem v pečici so njami, da dol padeš). Upam, da ostali vedo kaj več od mene, kar se tiče restavracij z morsko hrano.



Life is war against boredom~

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 06. 2014 12:19

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

6. maj 2014 12:33

Vendelina jr. je napisal/a:

pa ni je osnovke, ki ni svojih šolarjev vsaj enkrat peljala na slovensko obalo?


Vendelina jr.

 

Pa še kako so. Najbrž več kot takih, ki svoje otroke peljejo na obalo.

Sonja

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12652

6. maj 2014 14:40

Pozdravljena Patty, moram ti povedati,da imam same lepe spomine na Izolo. Ko sta bila moja fanta še majhna, sicer starejša kot tvoja hčerkica,smo veliko let hodili v Izolo. Ne vem sicer, kje boste stanovali, mi smo imeli veliko srečo,saj smo stanovali pri zelo prijazni družini, zelo smo se sprijateljili in kar nekaj let prihajali k njim. Izolani se zelo prijazni ljudje in največ boš izvedela od njih, radi povejo. No, spomnim se,da smo se mi kopali v  Simonovem zalivu, čeprav zna biti tam velika gužva, potem je plaža pri svetilniku, pa pod Belim križem, splača pa se zapeljati v kamp v Luciji, mi smo se veliko sprehajali,vendar je za vas, ki imate še majhno punčko, prijeten sprehod ob obali, tam imate tudi veliko izbiro gostilnic, ponudba je dobra. Smo pa mi radi hodili v gostilno Jasna, je nad Izolo ob cesti, ki vodi proti Portorožu, velika ponudba morske hrane in sicer po dostopnih cenah. Boš videla,da vam bo Izola všeč,saj nam je bila, tudi slovenska obala je zelo lepa, čeprav se tega žal premalo zavedamo,želim vam lep dopust.

mopsika

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

6. maj 2014 15:17

O, madona, anamarija1, dej, oglas se, pa ji natresi zanimivosti in znamenitosti, ki jih ni na googlu, ti pa jih kot domačinka verjetno poznaš!!!!! Ker vse to, kar so ji dekleta do sedaj svetovala, se da najti tudi na googlu, patty pa to ne zanima.

lp

cervus

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

6. maj 2014 15:20

Elaphus, lepa slikica ob profilu:) Punce so mi full pomagale in vse to mi pride prav in prav imaš, google tega nima. Hvala vsem.

 

patty

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

6. maj 2014 15:39

Česa ni na google? Piranske utrdbe, Tartinijevga trga, cerkve, svetilnika? Za te znamenitosti se moraš samo do tja zapeljat, so tako velike, da se vidijo na vsaki sliki Pirana.

Da z avtom ne smeš v Piran, o tem so že ptiči nehali čivkat, ker to je bilo uveljavljeno, kot se ja spomnim, že veliko let nazaj. Pa soline? Boš že presodila, če so primerne za dvoletnika. Enkrat sem bila v vrtu kaktusov v Portorožu, po moje zna biti neprimerno za dvoletnega otroka, mi smo ganašli preden se je komu sploh kaj sanjalo o internetu. Smo zavili v knjižnico in našli dovolj podatkov. Danes ljudem ni niti do tega, da bi to poiskali iz udoobnosti domačega kavča. Jao bože!

Sicer je pa z razdaljami tako, da "kihneš v Ankaranu in nese kapljice do Sečovelj",če ne daš roke pred usta. Ko si enkrat tam, so vse znamenitosti na kupu. 

Restavracije se pa iščejo takole:

http://www.tripadvisor.com/Restaurants-g274876-Piran_Slo

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06. 2014 15:41

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

6. maj 2014 15:50

No, me veseli, da sem pomagala, očitno sem od prve skapirala, kaj sprašuješ, zame. Je pač tako, da človek prebere in razume, kot mu ustreza. Meni je čisto vseeno, a Patty zna guglati, ali je že bila kdaj na izletu na morju itd itd.

O osnovkah, ki vozijo otroke na slovensko obalo, bi pa lahko odprli posebno temo. Mene na moji OŠ niso, mojih otrok na njuni tudi ne, ŠVN je bila v toplicah, kolikor vem, tule v bližnjih OŠ tudi ne.... Od nas namreč ni avtocest, do morja je recimo iz moje bivše OŠ 283 km, od šole mojih otrok 228 km,torej cca.3 ure vožnje v eno stran, pa preračunajmo še ceno kilometrine prevoznikov itd, itd.   Vse OŠ pač niso v Ljubljani.

Patty, resnično priporočam kolo, sploh po Piranu, kjer avto nima vstopa, drugje pa tudi prišparaš parkirnino. Lepo se imejte.

Aja, žal nisem našla kuponov za Piranski muzej, zgleda so potekli.

marjja

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

6. maj 2014 22:06

Meni je v Izoli všeč gostilnica Gušt, vedno se oglasim tam, ko sem na obali. Hrana je prvovrstna, inovativno postrežena, ambient prijeten.

Dolores

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti