Coctail plava laguna !

pinki  

član od: 18.3.2003

sporočila: 88

tema odprta - 28. mar 2004 17:43 | ogledi: 2.250 | odgovori: 1

Draga obiskovalka kulinarične Slovenije Ga. RECA. Ja res sem plonkal ta coctail, a žal ne G. Aleša Ogrina (oziroma ALEXSA ) kod ga vi omenjate. Coctail plava laguna v originalu BLUE LAGOON izvira iz VELIKE BRITANIJE , kar v objavljenem receptu tudi lepo piše. Pod državo izvora in priponko. Zato prosim, da dobro preberete ta recept še enkrat,! ! Ker sem pač v taki službi, ki mi omogoča, potovanja po svetu, in sem kar nekajkrat na leto v GB ( zato tudi zamujam z odgovorom,sorry !) vam sporočam, da se v GB dobi spominek v originalu z imenom BLUE LAGOON v zelo lični embalaži s Coctail kozarcem in mini stekleničkama BLUE CURACAO in VODKO ter originalnim receptom. Ker pa mi je bil coctail zanimiv sem ga posredoval tudi drugim obiskovalcem kulinarične Slovenije.

Draga obiskovalka K.S. RECA. Coctail BLUE LAGOON je bil prvič registriran v Veliki Britaniji IBA register 1961 leta in v drugi varianti IBA register 1987 in spremembi mešanja GIN namesto VODKE. Original recept PLAVA LAGUNA je objavljen v knjigi " COCTAIL" cOPYRIGHT 1998 BY ISTITUTO GEOGRAFICO DE AGOSTINI S. P. A. Novara in v drugi nakladi 2003 CONTEXT TYPE & SING PINK St. Veit / GLAN izdelava in tisk Gorenjski tisk KRANJ Slovenien. ! ! ! Če vas pa zanima podrobneje se pa oglasite pri meni, in vam bom original tudi rade volje pokazal. Očitno pa mogoče tudi svetovni prvaki PLONKAJO kar sicer jaz ne trdim, mislim si pa lahko.Je pa pri mešanju pijač, kar nekaj tisoč možnosti da pride do podobnosti in ne plonkanja. Tako sta coctail V & V in Ferrari polka zrasla v moji glavi, in kar še nekaj jih imam za objavit, mislim da ne preplonkanih od SVETOVNIH prvakov. Lep pozdrav in obilo užitkov ob mešanju pijač.

Slavko Pajntar

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

28. mar 2004 18:45

Blue lagoon je v knjigi Pisani svet koktajlov avtorja Aleša Ogrina Alexa napisan na strani 50.Ker to pijačo dobro poznam iz Alexove knjige in ker sem poslušala naše barmane ki pravijo da je pod istim imenom registrirana pijača samo ena pa naj bo kjerkoli predvidevam, da to ni to. Če naročim SEX ON THE BEACH kjerkoli želim pač pijačo ki ima točno določene sestavine. Enkrat so me namreč hoteli krepko opehariti ker so mislili da se na to ne spoznam in na žalost se to pri nas zelo pogosto dogaja. Sem pa res spregledala pripis in se za to nevšečnost iskreno opravičujem. Do podobnosti res lahko prida a ne pod istim imenom. lp Vesna Milek Recko

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?terezija
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti