24. okt 2016 11:26
Prosim, ali lahko zapišete še okvirne cene?
rdkapica
24. okt 2016 11:26
Prosim, ali lahko zapišete še okvirne cene?
rdkapica
24. okt 2016 11:33
Rdkapica, cena manijev na tednu restavracij je enotna za vse ponudnike in sicer 16€ na meni.
Roncolino
24. okt 2016 13:30
In če si zaželite še običajno zelo dobro izbrano žlahtno spremljavo (k vsaki jedi primerno vino), dodajte cca 10-15 EUR po osebici.
bibi
24. okt 2016 14:05
| bibi je napisal/a: |
|
In če si zaželite še običajno zelo dobro izbrano žlahtno spremljavo (k vsaki jedi primerno vino), dodajte cca 10-15 EUR po osebici. bibi |
Uf, to pa ni za nas, ki imamo plitke zepe, znese veliko ![]()
26. okt 2016 20:56
Restavracija Maxim, mladi chef Peter Kovač. Odlično sestavljen menu, ne preveč ekstravaganten, pa vendar polnih in skladnih okusov. Čestitke.
bibi
26. okt 2016 21:03
Pa še en resničen, a zabaven dialog med natakarjem in gostoma, ki sta prišla v restavracijo (čisto slučajno slišala
).
Natakar:"Dober dan. A sta prišla na teden restavracij?"
Možata polovica para gostov:"Ne, midva sva prišla jest."
bibi
31. okt 2016 16:59
Za zadnji, tretji obisk tedna restavracij sva si prihranila najboljše ;)....Pavus-a v LAškem....sicer sam meni z golo navedbo sestavin na prvo žogo nobenemu od naju ni ravno obetala sva zaupala, da bo chef MArko Pavčnik zagotovo iz teh sestavin uspel ustvariti poezijo okusov....in jo je, razširjeni 5-hodni meni je bil tooooook dobr :D, neverjetno in samo kapo dol. Pohvaliti gre tudi sam odnos chefa, ki je prišel do vsake mize in se spustil v prav zabavne debate. Super.

31. okt 2016 17:41
Mi smo v jesenkem tednu bili spet v Štanjelu, gostilna Kobjeglava...ambient, postrežba, hrana..vse top, vse vrhunsko..Za pozdrav iz kuhinje smo dobili eno res gromozansko veliko oljko, vloženo v oljčno olje s kraškimi zelišči,in ščep cvetne soli...zraven domač kruh, da si "potočal" olje..Nato je bila rahlo pikantna hruškova juha s peno staranega sira Jamar ( ta sir se stara globoko pod zemljo, v kraški jami ) in posipom iz drobno seseklejanih ocvirkov iz uhlja (prvič jedla ocvirke iz uhlja..hudo dobri so..sedaj iščemo ričeto, ko bomo imeli koline)..sledila je kremna rižota s kostanji, staranim sirom in popečeno panceto...za glavno jed pa telečja krača, kuhane na počasi, potem razkoščičena, začinjena in kot v enem kalupu stisnjena ter povaljane v zelišni panadi..zraven pa šalotka, janež, prelita s krasno omako, malo pireja in gobov ketcap.Sladica pa bučni sladoled, mislim da na enih ajdovih hrustavčkih, v sladoledu pa še nalistana buča in "pokrit" z medeno-ajdovim krokantom..
S tem smo končali z obiski primorskih restavrcij, spomladi bomo okušali kaj proti notranjosti.
Moje skromno mnenje je, da so vse te restavracije, gostilne, ki sodelujejo v tednu restavracij vrhunske...Slike imam, toda žal ne znam jih sem naložit...v stari kulinariki sem znala..tu sem pa "bosa"...
Priporočam gostilno Kobjeglava.![]()
![]()
![]()
Sporočilo je spremenil(a) Vrtejbenka dne 31.okt 2016 17:44
31. okt 2016 18:25
Vrtejbenka, lahko jih naložiš na katero od spletnih strani (npr. tinypic.com) ali pa si naložiš program gyazo in potem odpreš fotko v pregledovalniku, narediš posnetek zaslona z aplikacijo gyazo (https://gyazo.com), kateri ti nato slikovno vsebino, ki jo zajameš s klikom miške, naloži na spletni strežnik in ti da enkratno povezavo do nje. npr takole (gl. povezavo).Je simpl k pasulj~
https://gyazo.com/62139f30d84dc64378bb1aea64cbc
~Two things define you. Your patience when you have nothing, and your attitude when you have everything.~
Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 31.okt 2016 19:43
31. okt 2016 18:30
Draga moja MiriBon...če bi jaz razumela, kaj mi ti svetuješ...hvala za trud..bom počakala, da pride kdo od tamladih....![]()
Vseeno ti najlepša hvala...![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Carbonara s krompirjevimi tortelini

Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom