Čista 10

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17787

9. feb 2014 18:14

Okaterih hormonih pa ti to, okoli njihovega (ne)ravnovesja, če ni skrivnost?

rimljanka

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

9. feb 2014 18:44

Govori se o 10 hormonih. Inzulin, glukagon,leptin, kortizol, dehidroepiandrosteron, ščitnični, rastni hormon, estrogen, progesteron in testosteron. Sem prebrala, zakaj je dobro, da jih imaš v ravnovesju in se poskušam tega držati. In moram priznati, da se ZARES pozna na počutju. Nič več utrujena, nobenih težav s prebavo, nihanjem razpoloženja, človek počasi zgublja kilograme ali jih vsaj drži nespremenjene (kar je zelo zaželjeno)...

yulchi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

9. feb 2014 19:46

Tule v zvezi s tem ravnvesjem hormonov bi pa jaz na proximo počakala. Pa saj je logično da mora v telesu vse biti v ravnovesju, da se dobro počutimo in da smo zdravi, tudi brez super desetke.  Sicer pa je res, vsak naj počne tisto, za kar je prepričan da mu dobro dene, pa bo vse na svojem mestu, 

mamamia

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

9. feb 2014 21:01

No, meni super dene ko se nabašem sladkarij, vendar pa mi to ne prinese kaj dosti ravnovesja :D

Kar se tiče odvisnosti, je beli sladkor hujši od nikotina/alkohola ...

 

@yulchi, ja, počutje je res čisto nekaj drugega...škoda, da sem padla nazaj v začaran krog :(



Life is war against boredom~

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 09. 2014 21:44

preprost  

član od: 25.1.2014

sporočila: 168

10. feb 2014 18:21

@mamamia- az sem že večkat poskusil tele iz črne moke. Mi prvič pa do petič niso bile ok. Komaj sem pojedel. Pol sem pa enkrat čist brezveze in na slepo kupil neko čist nepoznano sorto. Pa je šlo.

 

 

Ampak to samo kot preblisk. Jaz še vedno imam najraje iz bele moke - itak razkuhane do neraspoznavnosti. Ne maram al dente. Niti riža. Sem tudi poskusil maso krat tist rjav al kaj je že. Meni to ni šlo in mi ne gre. Me ni riž mora bit bele sorte in sočno. Ne pa, da se davim na suho

 

Za kofe pa tud samo beli sladkor. Saj rjaveg sem tud poskusil. Sem ugotovil, da za podoben okus moram vsipat petkrat več rjavega kot belega.

 

Enkrat al dvakrat na leto meni tud zapase za večerjo tale raw varianta solate. Za moje pojme dobra večerja pa mora biti vsaj košček mesa, riž, krompir,pasta,dobra omaka. Za solato je pa tako, da so vse raw. Saj čist navadna zelena solata je tudi surova. Kuhana mi ni pogodu. Se pa začini pač. Tudi kuhanega paradižnika še nisem jedel na solato.

 

Imaš prav- sofisticated je pač sofisticated

 

 

 Surovo pa pač surovo.

 

@roxana- poskusi kdaj to tvoja varianto na sopari in na solato, poleg kak poširan kos ribe. Ne rabi bit nek uber kos. Al pa samo ribo in kuhan krompir v kosih. Niti blitve ne rabiš. Je čist ok tudi samo sveza paradajz solata.

 

Lp

 

 

Lp 

preprost

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

10. feb 2014 20:09

No pa spet, ena super dobra, nova modna muha:

" volkodlačja dieta " - očiščevalna, vezana na lunine mene ...se že veselim debate

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

roxena  

član od: 25.4.2007

sporočila: 35

10. feb 2014 21:09

Tudi jaz sem bila zaprisežena vsemu belemu(sladkorju,moki)ampak potem ko imaš težave več časa počasi začneš iskati kaj bi spremenil da bi ti bilo boljše.Čisto enostavno ne.Saj ti telo samo pove kaj mu ne paše samo če ga hočeš poslušat.Ampak verjetno te stvari ne povzročajo vsem takih težav zatorej uživajte. 

roxena

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

10. feb 2014 22:43

Ja, meni tudi niso, ko sem bila še mlajša.......Pa saj telo preko takšnih in drugačnih znakov veš čas sporoča 'vzem se v že enkrat v roke', a kaj ko zna biti tisti hudiček na eni rami tako vsemogočen - lahko se mu upiraš dan za dnem, ampak samo enkrat mora zmagat, pa je konec lepega. Ko enkrat narediš (čemur jaz rada pravim) 'precedens', se grehi samo še nabirajo. Najbolj podobna primera bi bila reka, ki je bila lep čas zajezena...ko enkrat sprostiš blokado, je konc.

Potem pa so tu še domači, ki nosijo njami čokolade, da se ja še težje upreš. Groza.

...and the vicious cycle is complete.

Aja, pa da ne omenjam, da sem vsakič samo še bolj lačna, ko obiščem to spletno stran...zaradi slik na uvodni strani se mi začnejo cediti sline... /facepalm


Life is war against boredom~

 

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 10. 2014 22:46

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. feb 2014 9:19

Ampak, resno, a kdorkoli pri kolikor toliko zdravi pameti v resnici misli, da bo imel karkoli v ravnovesju (dajmo se delati, da zdravorazumsko mislimo, da gre za delovanje hormono v normalnih mejah ob ne preveč stresnih psihičnih stanjih), če se bo držal diete? Pa da grem naprej, a v resnici kdorkoli misli, da bo postal nekadilec zgolj tako, da ne bo več prižgal nobene? Ker, resno, če kdo to misli, potem naj se pridruži tistim, ki mislijo, da je zemlja ravna plošča okoli katere se vrti Sonce, pa da evolucijska teorija ne drži in kar je še takih.... Ker je približno oboje podobno mimo.

Nobeden ne bo ne zdrav in ne vitek, dokler ne bo zdravega načina življenja ponotranjil. Ponotranjil ga bo pa takrat, ko se bo soočil s svojimi prazninamimi in težavami, na katere ga glava non-stop opozarja. In ki jih noče slišati in jih utiša s hrano, cigaretami, alkoholom...in kar je še odvisnosti. Nobeno izogibanje belemu sladkorju in beli moki ne bo pomagalo, če bo glava še naprej zblojena. In noben kos toplega belega kruha, namazanega z maslom ne more škodovati nikomur (tisti, ki imajo celiakijo so tu izvzeti), če mu glava pove, da je to tudi edini kos kruha to jutro in da ne bo potem v nadaljevanju zmazal še pol hlebca in naslednjih 10 dag masla.  Tudi nobeno rebresce čokolade ne bo nikogar ugnobilo, če bo samo eno na dan - če pa kdo zmaše 10 dag čokolade dnevno minimalno je pa druga pesem.

Ko je pa človek zdrav, mu pa itak telo sporoča, da je zadovoljno in ne potrebuje dodatnih stimulansov v obliki preveč hrane.

Vendelina jr.

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

11. feb 2014 9:38

@Vendelina.jr.

Čeprav sva največkrat na nasprotnih bregovih, tu se s teboj strinjam

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti