Čista 10

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. feb 2014 23:07

MiriBon je napisal/a:

Poleg tega pa človeško telo tako in tako ni bilo narejeno za prehranjevanje z oglj. hidrati, saj smo bili originalno nomadi, ne pa kmetovalci...



Za kakšno hrano je bilo pa potem narejeno človeško telo? Za meso? (vegetarijanci pa v jok, pa na drevo, pa nikol več dol....) Je pa res, da tegale argumenta ne razumem popolnoma . Po moje kmetovalci pridelujejo tudi kaj drugega, ne samo škrob....

lp

cervus

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17787

3. feb 2014 23:30

In nomadi, če so že res bili (no ja, no ja, sene bi strinjala), so pojedli vsako zrno trave, ki jim je prišlo pred oči (in še marsikaj).

rimljanka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

3. feb 2014 23:44

No ja, nobeni skupini hrane se ni dobro povsem odreči, vsaka ima nekaj, kar naše telo potrebuje. Gre za to, da si način prehranjevanja uredimo tako,  kot našemu organizmu in našim potrebam in navadam najbolj ustreza. Temu primerno kombiniramo hrano in smo na dolgi rok brez skrbi tako gledekilogramov kot splonega počutja (razen če ne gre za kakšno bolezen, to je seveda druga zgodva).  Seveda pa brez vsaj zmernega gibanja tudi ne bo šlo, pa tudi kakšno utrjevanje mišic v fitnesu ne škodi. Ni pa to slednje nujno, zmerna hoja ali tek, pa malo hitreša hoja ali nordijska, plavanje, kolesarjenje ---

Začne se pa vse v glavi. V katero si je treba vbiti, da se po vsaki dieti, ko jo opustimo, kilogrami vrnejo nazaj. Bolj je dieta drastična, prej se kile vrnejo. Amen. 

mamamia

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

4. feb 2014 8:28

pravzaprav so shujševalne diete najbolj škodljiva stvar kar ti pade na pamet. Če način prehrane ni tak, da si ga pripravljen imeti dosmrtno, bo tudi učinek kratkotrajen. Pa to še sploh ni vse (ko bi vsaj bilo!) - telo se vsakič navadi na manj in bolj čudaško, tako da ob naslednjem poizkusu dietiranja takoj preklopi na varčevalni program. Po 10 letih vsakokratnega marčno-majskega hujšanja "za kopalke", je treba z akcijo začeti že februarja (pa januarja...) da bi bil junija OK. Telo se tako krčevito oklepa špeha, da pride sčasoma celo do učinka "lačnega psa" (ki lačen zakoplje kost za še hujše čase), da se torej ob dieti najprej zrediš in šele po treh tednih začneš izgubljat kile. Vem iz prve roke.

Če si narejen "na okroglo", je edina pametna poteza, da se navadiš športat. Zanesljivo shujšaš, telo celo dobi lepo obliko, pa še zdravo je. Da pa itak ni pametno jesti sladkarije in druge enostavne OH, se pa ve.

Lisa

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

4. feb 2014 9:37

In ves trud za zdravo prehranjevanje in raven trebušček v kopalkah se sfiži (vsaj meni) že prvi dan na morju, ko se začnejo obilni zajtrki s tistim finim puhastim kruhom, po katerem izgledam kot da bi bila v 4 mesecu. hehe :)

Se pa strinjam: zmerno, vsega po malem, sezonsko in gibanje, gibanje in še enkrat gibanje, ki vpliva pozitivno tudi na naše počutje in posledično samozavest. Na ta način se ni treba odrekati čokoladnim suflejem v nedeljo po kosilu.

Jaz menim, da se je potrebno lotili "vseživljenjske dijete", ki nas spremlja vsak dan, ob kateri nimamo občutka, da se čemu odrekamo in, ki v prvi vrsti skrbi za to, da je naše telo zdravo in polno (pozitivne) energije.

 

Lopatka

preprost  

član od: 25.1.2014

sporočila: 168

4. feb 2014 9:48

Bravo. Kaj pa vem, jaz mam tud malo trebuha. Se ne sekiram več. Ko mi pač zapaše, to je rekdo, pač skočim tud ob treh zjutraj do pekarne po burek al pa dve šniti pizze.

 

Sem se nehal obremenjevat okol tega, če bom na plaži fajn zgledal. Od tega nimam nič, ker me itak pol njih tam niti ne pogleda. Imam pa več od dobrega zajtrka al pa občasno pregreh v obliki teh pekarn,pizz,burekov,alkota itd. Ne sekiram se več. Petnajst let nazaj sem imel skor 100 kil pa me nihče ni buljil na nudlci. Ko sem pa prilezel na 78 pa tud ne.

 

 

Lp

preprost

roxena  

član od: 25.4.2007

sporočila: 35

4. feb 2014 19:49

Dragi moji super ste.Zelo zanimiva razmišljanja in se tudi strinjam z vami.Ta dieta čista desetka je zelo pomembna za ravnovesje hormonov ki je zelo popomembno za delovanje vsega telesa.Če vam na kratko povem zelo je proti belemu sladkorju.beli moki,belemu rižu.Zagovarja pa polnozrnate izdelke,pa ni za pretiravat z njimi,zelenjavo neomejeno,sadje.Mleko samo naravno,ne homogenizirano,še boljše je kozje mleko ,skuta pa še bolj.Tudi jajčka pravijo da so zelo dobra pa zelo poudarjajo pomembnost maščob in to hladno stisnjenih.In veste kaj,če se probate tega držati se dejansko dobro počutite.Sedaj pa nov izziv.Kaj za zajtrk in večerjo v tem okviru.Že kar nekaj časa se trudim držat teh pravil in se dobro počutim,samo idej mi malo zmanjkuje za jedilnike.No pa da vidim vaše ideje,sigurno bojo super. 

roxena

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5189

4. feb 2014 20:00

Mili bog,

pa saj v tem okviru lahko ješ tako rekoč vse. Res ne vem, kaj bi bil zdaj naenkrat problem kombinirat. Moja ideja bi bila, da začneš malo sama razmišljati zase, kaj ti ustreza in kaj ne, pa malo poglej naokoli - tu na forumu imaš odprte teme kaj za zajtrk in kaj danes ta kosilo in kaj danes za večerjo, v vsaki imaš na stotine strani - beri in kombiniraj. Pa veliko zabave, veliko uspeha in veliko zdravja ti želim.



Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 04. 2014 20:01

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

4. feb 2014 20:02

Roxena ti kar vstrajaj. Verjetno se izpgibaš tudi konzervirani hrani in sladkim pijačam, če ne se pa le daj, bo še bolje. Pa ne da sem jaz kakšen svetnik, ampak poiskušam se temu izogibat.

Če ješ skuto jo potem jej za zajtrk s sadjem, kakšnimi otrobi. Razne solate za večerjo, polpete skuta- bučke ipd.

katti

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. feb 2014 12:32

Ker imam napad dobrote, draga roxena, dve besedi:, ki pokrijeta več-ali-manj vse mediteranska dieta.

 

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti