Tapkanje

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

28. jan 2014 19:00

naor je napisal/a:

Prišli so časi, ko smo vedno bolj ozaveščeni in drugačnost ni nujno tudi obsodba na samoto. Danes se ljudje z motnjami takimi in drugačnimi že enakovredno vključujejo v življenje.  



naor

Se tudi slučajno ne strinjam! Verjetno je res malo bolje, kot pred dvesto leti, ampak to še ne pomeni, da je ok. Še vedno smo primitivci, kar se tiče odnosa do tistih, ki niso v sredi Gaussove krivulje.

lp

cervus

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

28. jan 2014 19:37

Mislim, da je precej bolje kakor še pred dvajsetimi leti, se je pa treba truditi. In tudi take rubrike mogoče kaj premaknejo na bolje.

 

naor

anta  

član od: 19.12.2013

sporočila: 38

28. jan 2014 20:50

Zelo dobro poznam,kakšen je odnos ljudi do tistih,ki so drugačni,konkretno do težko telesno in duševno prizadetih.Sem mama enega takega in velikokrat sem bila razočarana nad okolico.Saj z leti dobiš dokaj trdo kožo,a še vedno so trenutki,ki bi jih najraje izbrisala.Našega fanta moti vse,kar mu ni sprejemljivo in temu primerno tudi odreagira.In žal,velikokrat raje ostanemo doma,kot pa,da bi odgovarjala na vedno znova ista vprašanja,zakaj pa dela tako,zakaj grize sam sebe in podobno.Da ne bo razumljeno napak,nimam problema o tem govoriti,samo vedno pač nisem pri volji.Z leti sva se z možem prilagodila in tudi naučila,kako ga pomiriti.In najbolj grozno je,ko ti nekdo reče,to bi mu pa že lahko dopovedala.Ja,ko bi bilo to tako preprosto.

 Zato pa sem še bolj vesela,ko sem pred leti začela spremljati kulinariko,tukaj najdem tudi kaj  za svojo pomiritev,pa čeprav je to zgolj prepirček,kako se kakšna stvar pravilno skuha.Vsem en velik

 

anta

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

28. jan 2014 21:10

anta je napisal/a:

In najbolj grozno je,ko ti nekdo reče,to bi mu pa že lahko dopovedala. 


anta

Jaz takim pametnjakovičem in vsevednežem rečem, naj dopovejo nekomu z vodenimi kozami, naj nima izpuščajev.

lp

cervus

svenska  

član od: 7.11.2008

sporočila: 337

29. jan 2014 12:56

mišzmoke je napisal/a:

Drži, vsak po svoje si pomaga, upam le, da vsi ti tapkajoči se ob pogledu na, na primer, avtista in njegove spremljajoče gibalne vzorce odmaknejo bulječe oči in brezglav strah.

lp



mzm

miszmoke, ob tem se takoj spomnila na tole pismo,  ki ga je objavila mama avtisticne deklice na svojem blogu in nam da priblizen uvid v zivljenje starsev avtisticnih otrok in odnosa okolice, ki pa v realnem svetu vse preveckrat ni niti priblizno tak kot v spodnjem zapisu:

http://www.goteamkate.com/1/post/2014/01/dear-daddy-in-

svenska

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

29. jan 2014 13:15

Svenska, res lepo pismo, dokaz, da lahko tako narediš, če imaš srce in znaš otroku prisluhniti. V današnji divji časovni stiski pa tudi premnogi starši svojih zdravih otrok ne znajo tako lepo umiriti in se z njimi ukvarjati, saj jih ves čas preganja kopica dela. Nimam recepta, ne poznam rešitve kako ravnati.

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti