Tapkanje

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

26. jan 2014 8:52

Kaj vem, nisem od stroke, da bi lahko karkoli presojala. Nekdo pač mora reči, da je tapkanje sprejemljiv način sproščanja v šoli in potem naj se učitelji/profesorji za to tudi usposobijo. Toda ali je ta metoda že priznana kot takšna ali pa nekdo na seminarje za profesorje oziroma učitelje nekoga pripelje kar tako?  Te zadeve morajo biti razčiščene. Ker nekdo pa lahko meni, da so dihalne vaje ali posamezni elenti joge bolj priemrni in bodo učitelje/profesorje pač usposabljali za te elemente in bo zaslužil nekdo drug. To se mi zdi srž vprašanja, na katero je opozoril preprost, ker je to pač plačano iz javnega proračuna. Čisti računi, dobri prijatelji. Torej, nihče nima nič proti metodam sproščanja, a naj bo na tem področju red in preglednost, ko gre za šolo. Če pa kdo zasebno hodi na takw seminarje, je to čisto v redu. VSak od nas ima svoje navade in potrebe, različni smo si pri premagovanju problemov in kar jaz zmorem sama ali s pomočjo tistih, ki mi nudijo svoje rame, nekdo drug zmore pač s tapkanje, če vse skpaj malo poenostavim.

 

Da pa so metode kot tapkanje in kaj vem kakšne še postale model sproščanja v šolah, je pa posledica tega, da se otroci tudi v prostem času premalo naganjajo po igriščih, travnikih in gozdovih, so pod nenehnim pritiskom, da morajo biti najboljši in najuspešnejši, poleg tega se ta pritisk prenaša še na učitelje, ki so itak vedno med tnalom in nakovalom (ko se spomnim, kaj starši včasih pričakujejo od njih, mi je slabo ...) in se mi zdi, da tudi oni še kako potrebujejo kak način sproščanja, preden stopijo v razred.

 

mamamia

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

26. jan 2014 12:04

Preprost, takole. Omenjanje revije Jana. Jana je "moja" revija. In če se nekaj napiše tam, je zame že signal, da je ok. Naivno, mogoče, a tako je. Ko je moral moj sin v tretjem razredu OŠ opisati svojo mamo, je napisal seveda vse lepo o njej, potem pa še pripisal, da po kosilu VEDNO prebere Jano.

O samem tapkanju res ne vem toliko, da bi lahko suvereno razpravljala, zato sem se raje ogradila od tega. Bila sem na seminarju, par let je že tega, videla tudi učinke le tega, nisem pa se kasneje s tem ukvarjala sploh. Zato tudi nočem učiti krive vere. Do sedaj sem mislila, da obstaja samo ena tehnika, na teh straneh sem izvedela, da jih je več. Kaj čem potem soliti pamet ljudem, ki vedo več od mene.

Šole in revijo sem pa omenila zato, ker so se menda tudi ostali učitelji in seveda ravnatelj strinjali, to pomeni, da je metoda sprejemljiva in niti malo sporna. Čas pa bo pokazal v katero smer bo šlo.

Spoštovani preprost, mogoče bi bilo dobro, če bi tudi ti malo tapkal.

 

naor

Johanna  

član od: 14.5.2013

sporočila: 377

26. jan 2014 12:23

Se mi dozdeva, po odgovorih sodeč, da gre v tem primeru, ki ga je izpostavila avtorica posta, slivovi cmoki, za nesporazum, oz. površno branje napisanega.

Po mojem mnenju je - domnevam predavateljica - by the way , za sproščenejše vzdušje, predstavila tehniko tapkanja kot intermezzo, med samim predavanjem.

Napaka avtorice je samo v tem, da je izpostavila, da je šlo za predavanje učiteljem...ali pa tudi ne. 

Ljudje smo pa tako ali tako sprogramirani, da radi tapkamo...se tapkamo, tako ali drugače. 

 

Johanna

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

26. jan 2014 12:37

Slivovi cmoki, morda gre za "energetsko" medicino. V knjižni obliki najdeš v knjižnici in knjigarni (2. kjiga pa  Energetska medicina za ženske).

Srečno! 

_tisa_

preprost  

član od: 25.1.2014

sporočila: 168

26. jan 2014 13:11

Naor,

si fajn pogruntala kako smo si različni. Meni recmo je bolj referenčna revija Mladina, pa kaj jaz vem, recmo blogi Vedrane Rudan. To so zame verodostojni nekako. Saj veš, da o okusih ni nobl razpravljati. Niti o tem kaj je moje al pa tvoje, niti kaj je tvoj sine pisal o mami. Jaz sem vse kaj drugega. Moja mama je brala pa Paris Match redno.

Pa nisem tega pisal v šolskem spisu. Tole zdaj prvič povem. Kasneje pa Der Spiegel, Newsweek pa Time. Pa seveda Mladino in Start obvezno. Jaz sem pa kradel iz Starta, saj ves kaj.

 

Lp



preprost

Sporočilo je spremenil(a) preprost dne 26. 2014 13:17

Oreo  

član od: 27.11.2011

sporočila: 111

26. jan 2014 14:07

Prejšnji petek (ne ta tazaden) se mi zdi, je bila prej omenjena gospa na TV SLo v oddaji Dobro jutro gostja pri Svetlani Mlakar. Nisem bila čisto pozorna, ampak mislim, da je knjigo izdala, ali pa se ona drži dotične knjige. Pokazala je tudi par primerov tapkanja na hitro.. Poglej na njihovem portalu in v zgodovini poišči oddajo.

Oreo

Mojca2007  

član od: 11.10.2007

sporočila: 133

26. jan 2014 15:10

Po opisu sodeč gre za vaje, ki se jim reče tudi "Chi Gong potrkavanje po telesu", nekateri jih uporabljajo kot zaključek "Makko-ho" vaj za odpiranje meridianov.

 

lp, M.

 

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

26. jan 2014 15:33

preprost je napisal/a:

Naor,

si fajn pogruntala kako smo si različni. Meni recmo je bolj referenčna revija Mladina, pa kaj jaz vem, recmo blogi Vedrane Rudan. To so zame verodostojni nekako. Saj veš, da o okusih ni nobl razpravljati. Niti o tem kaj je moje al pa tvoje, niti kaj je tvoj sine pisal o mami. Jaz sem vse kaj drugega. Moja mama je brala pa Paris Match redno.

Pa nisem tega pisal v šolskem spisu. Tole zdaj prvič povem. Kasneje pa Der Spiegel, Newsweek pa Time. Pa seveda Mladino in Start obvezno. Jaz sem pa kradel iz Starta, saj ves kaj.

 

Lp



preprost



Sporočilo je spremenil(a) preprost dne 26. 2014 13:17

 

Start, pa to je bil legendaren časopis, pri nas doma redna literatura. Tam sem pred kakimi 40 leti prvič brala o črtni kodi, ki je danes povsem običajna oznaka vsakega artikla... Tiste nagice so bila pa popestritev sredine, moj oče jih ni ven trgal, četudi je vedel, da jaz berem revijo. A se spomniš afere z Moni Kovačič, ko je trdila, da na fotkah ni ona? P tudi Bernarda MArovt je bila na njihovih fotkah, zato se je umaknila iz finalnega dela tekmovanja za Miss sveta v Londonu takrat ..

Potem pa je prišel Danas itd ...

Jana je bila svoje čase odlična revija, z "močnim" članki, družebno angažirana, minula leta pa je, vsaj zame, vse prej kot referenčna revija, da bi tisto, kar v njej piše, jemala "zdravo za gotovo". Ampak to ej stavr okusa, navade itd ... pri vseh resnih časopisih, ki jih  berem,  jaz še vedno vsak petek kupim tračersko Glorijo ...

mamamia

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

26. jan 2014 15:52

Ja, saj, tudi tale moja prijateljica ima vzpone in padce, a jaz sem zvesta stranka. Kadar se ljudje, ki delajo z otroki v javnih institucijah izpostavijo z imenom, priimkom, sliko, potem je zame to- to. Še zdaleč pa to ni moja edina literatura, tako da bi mogoče odprli temo na to temo.

 

naor

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

26. jan 2014 15:53

Stvar je v tem, da se tale tapkanja in podobne navade spremenijo v razvade. Pa imaš nekoga, ki na poletih čez lužo (lepo opisal preprost), zganjajo cirkus. Če naletiš na problem, globoko zadihaš, rečeš še kakšen "Oh Sh*t" in se lotiš reševanja problema. Ne rabiš nobenega tapkanja.

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 26. 2014 19:53

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti