7. avg 2013 12:15
ČRNICA je napisal/a: |
Namen imamo eno nočno kampiranje z ribolovom (okolica Lenarta), potem na mojo željo Bovec-Tolmin (kajti žal tam še nikdar nisem bila)..potem Logarska in Prekmurje.... Črnica |
Tole se malo hecno bere: Najprej v Slovenske gorice, potem na SZ del Slovenije, potem do Mozirja in v Logarsko in nazaj v Prekmurje .....Malo skačeš po zemljevidu.
Jaz sem na taka vprašanja že velikokrat odgovorjala - in ker so nove generacije staršev, je treba to ponavljati in sicer takole:
Imaš dva fanta (šolarja) in vsakega povprečnega šolarja se da lepo vključiti v planiranje družinskega izleta (pa še otroci so veseli, če se jih vpraša za nasvet in potem tudi bolj uživajo na izletu, v nasprotnem primeru je pa velika verjetnost, da bodo otroci rekli, da je tole čisto zadosti bedno in da sploh sux...). Hočem, reči, otroci se pri spoznavanju družbe kaj učijo in naj otroka malo pobrskata po možganih (je ni lepše telovadbe, kot če možgani delajo), kaj vesta o posameznih delih Slovenije in kaj bi veljalo pogledati. Naj se fanta dogovorita za en kraj, naj pobrskata po netu in naj onadva svetujeta, kaj bi si šli pogledat. Tako bosta aktivna in vsi boste imeli celo življenje lepe spomine na ta izlet. Tudi je tako, da nisi med zgodnjimi s tem vzgojnim delom: ko so otroci še razpoloženi za to, da grejo kam s starši, je treba izkoristiti dneve in trenutke, da se spoznavajo različni konci Slovenije. Sicer je pa zmagovalec družinskih izletov, na katerih otroci uživajo in zbrano poslušajo 50 minut vodene razstave (če je Dragan v formi, razlaga bistveno dlje in čas kar leti), od lani KSEVT v Vitanjah.
Če se pa mama trudi biti večni kreator zabave za familijo .... se take stvari znajo sfižiti, ker ostalo pleme tega ne ceni.
Vendelina jr.