pozdravljeni
ker je kumar zdaj na pretek, me zanima s čim postrežete kumare v omaki, razen z pire krompirjem
lp tonsk
tonsk
pozdravljeni
ker je kumar zdaj na pretek, me zanima s čim postrežete kumare v omaki, razen z pire krompirjem
lp tonsk
tonsk
Mi poleg kmaric v omaki jemo kuhan stročji fižol zabeljen z ocvirki.
martinaKuhane štruklje (iz vlečenega testa, s skuto in cvrtjem). Kumarice pa delamo s paradižnikom in kisom (ne s smetano).
rožaKrompirjeve žgance, govedina iz juhe, polpete, hrenovke, lahko tudi riž in piščančje fileje......
Vsak dan malo improviziraj, boš videl vse bo dobro ![]()
Meni so najboljše tople kumare s krompirjem, kisla smetana in ta velika žlica ![]()
jutri delam
| megi je napisal/a: |
Mi poleg kmaric v omaki jemo kuhan stročji fižol zabeljen z ocvirki. |
Tudi mi, le da v kumarično omako obvezno damo ne popolnoima zmečkan krompir in malo sladke smetane ali smetane s kuhanega mleka. Pa kak kos govedine iz juhe ali kak drug kos mesa (pa ne vedno).
Pri nas enako kot pravi rimljanka, vendar poleg ni mesa, prav dobro pa se zraven prilegajo široki rezanci ali polžki, zabeljeni z drobnimi ocvirki ali s čisto mastjo, kot je to naredila moja stara mama. ![]()
Tule je link na to, kako po širnem svetu delajo kumarice http://www.google.si/#sclient=psy-ab&q=pepinos
Jaz sem sicer oni dan zadevo naredila takole
Nasekljala 1 kumaro na koščke (malo večje kot pa če bi zadevo nastrgala), posipala s cimetom, potem pa dodala še nadrobljen feta sir in mlete pražene mandlje in 1 jajce. To je potem počivalo kake 4 ur. Ko se zadeva lepo sprime, sem oblikovala nekaj, kar je spominjalo na polpete. Opekla sem jih na maslu (da se zlato zapečejo) in servirala s paradižnikvoo omako.
Vendelina jr.Jaz pa kumare naredim kot enolončnico in sicer jim dodam paradižnik, na koncu pa napol zmečkan kuhan krompir z malo vode. Otroci zraven jedo ribje palčke, mož pa običajno hrenovko in kruh.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiJaz pa naredim kumare v omaki s pretlačenim krompirjem ("murkov zos" po domače), zraven pa navadni cmočki ali krpice ("flike" po domače). Zelo dobro :)
vida-laraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci z grahovim pestom

Svaljki v curry omaki z ohrovtom