Hummus namaz
Evo, to je to:

Tipična študentska: namesto, da se učim, jaz po kulinariki svetim!
ežojProsim za pomoč in ideje za pogostitev (rojstni dan) za cca 20 ljudi na postni petek. Hrana bo pripravljena morala počakati v avtu 2-3 ure, zato bo hladna. Predlogi zelo dobrodošli. Hvala!
Idej je veliko. Nekaj jih naštejem, kar mi pade na pamet:
- spečemo palačinke, obložimo z dimljenim lososom in kremo iz kisle smetane s koprcem, zavijemo v rolado, narežemo na kolute in nabodemo na nabodalo
- nabodalca s sirom na kocke, mini paradižnikom in mozzarello pa kakšen listek bazilike vmes
- razvaljano listnato testo namažemo z jajcem potresemo z naribanim sirom in mletimi slanimi bučnimi semeni. Zavijemo, narežemo ter spečemo.
- bučke narežemo na 1.5 cm velike kocke in jih na peki papirju v pečici spečemo. V ponvi na olivnem olju prepražimo rakove repke. Začinimo s česnom in peteršiljem. Na nabodalca izmenično nalagamo olive, rakove repke, bučke...
- v pekaču naredimo iz vlečenega testa(kore- kupimo) zloženko iz skute in špinače. Narežemo na mini kvadrate in postrežemo v papirčkih za muffine
Nekaj idej za začetek
Skratka: post, da te kap. Živel post! ![]()
| Brgita je napisal/a: |
|
Prosim za pomoč in ideje za pogostitev (rojstni dan) za cca 20 ljudi na postni petek. Hrana bo pripravljena morala počakati v avtu 2-3 ure, zato bo hladna. Predlogi zelo dobrodošli. Hvala! Brgita
|
Pa kaj se niste mogli zmenit za kak drug dan? ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne znam si predstavljat pogostitve brez konkretenega kosa mesa ali pršuta ali česarkoli drugega mesnega, žal.
Predlogi od Venturini so super, samo ne za rojstni dan.
Omejitev za sestavo jedilnika je bila, da je vse vegi in da čaka v avtu. Ravno ve pa ne moreš "trogat" v avtu...
Smo zelo poenostavili in naročili morske pice, pičiče... Kot dodatek še rukola, mocarela in paradižnik. Pri sladicah pa ni bilo omejitev
Hvala vsem za pomoč!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hummus namaz

Kremni rezanci s tartufi