Ukinitev enega priimka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. mar 2013 23:31

Imam dolg priime in dolgo ime. Osebenega imena ne uporabljal v uradni varianti in ga uporablja le nekaj oseb, ki so mi blizu. Priimek večina ljudi ponovi narobe.

Če bi sklepala zakonsko zvezo, bi prevzela možev priimek, če ne bi bil preveč poveden. Moje samozavesti in mojega enakopravnosti s tem ne bi bilo nič manj. Pa še vsi bi vedeli, da sem se poročila.

Dodajanje priimkov je zadeva, ki je ne razumem. Reddko se kdo predstavlja z obema, tisti glede samozaversti velja tudi pri dodajanju. Kaj te je manj, če opustiš svoj priimek.

Mene skrbi pa nekaj drugega: opažam, da ljudje, ki imajo priimke iz nekdanje skupne domovine, spreminjajo imena in priimke, da bi bili bolj enako obravnavani.

Ostali pa, kakor hočejo. Ko sem pred leti dobila novo ploščico na vrata pisarne, sem pripomnila, da bom itak spremenila priimek, vendar je odgovorna oseba komentirala, da mi ne bojo postavljali garažni vrat, da pa bodo vse spravili na vizitke, ki so ravno prispeli iz tiskarne.

Meni je bolj osebno ime in vztrajam, da me nazivajo kot se predstavim, pričakujem, da bodo poslušali priimek in ga pravilno ponovili, glede spremembe priimka pa sem že za hec  povedala, da bom spremenila priimek v pogosto pomoto, ker je numerološko boljše.

 

S priimkom je tako kot z naslovom, dobiš ga, potem pa moraš z njim shajat.

 

F r i n a

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

25. mar 2013 0:33

frina je napisal/a:

I

 

S priimkom je tako kot z naslovom, dobiš ga, potem pa moraš z njim shajat.

 



F r i n a

 

Dokler se ne preseliš.

 

Vanja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. mar 2013 10:20

Ja, poznamo iz prakse.

 

naor

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

18. apr 2013 6:57

Če bo koga zanimalo: bila sva na upravni enoti, uradnica je rekla, da si lahko ob poroki spremeni priimek le tako, da bo v kombinaciji z mojim (se pravi ena kombinacija mojega in njegovega), ker pa je želel le enega svojega odstraniti, je bilo potrebno oddati vlogo za spremembo priimka, plačati 60€ in počakati, da so ga preverili, da ni v kazenskem postopku itd.



JJ

Sporočilo je spremenil(a) JanisJoplin dne 18. 2013 06:57

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti