Kaj me moti

tema je zaklenjena

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

6. maj 2013 17:52

Tako kot pravi  Vendelina j.r, res bi se morali malo, pa ne le malo zamisliti,  preden se   odločamo za drznejši načrt ali hudo kričečo   barvo, pa četudi je v prostorskem načrtu,  planu, ali kakorkoli se že to imenuje, dovoljeno marsikaj, marsikaj pa bi lahko bilo, pa ni.

Poznam primer, ko so v eni čisto majhni vasici ( v Slo.,  da ne bo pomote) z žegnom občine zgradili eno tako palčkasto vilo, bolj podobno gradu kot pa podeželski hiški, po drugi strani pa so  občinski možje komplicirali možakarju, ki je postavil  čisto spodoben, celo zelo prijazen lesen nadstrešek ki je  je bil pol metra širši, kot je v mejah dovoljenega.

 

 

A tisti kodrlajsasti blok  vam pa ni všeč?

Škoda, sem mislila, da bom pomagala, v primeru, da komu zmanjka idej in barvnih kombinacij...

lp lučka

Mygrace

sporočila: 6506

6. maj 2013 18:12

Takole venmetanje s kričečimi fasadami je itak en bistveno globlji problem...tako kot vsako venmetanje itak.

Da o kockah brez streh (če govorimo o bajturinah) niti ne govorim, včasih ne vem, kje sem, v "arabskih emiratih" ali doma?

Skratka, laži in duvanje in preseravanje, kitenje s tujim perjem in afnguncanje je nekaj, kar ne da me moti (kdo sem jaz, da bi spreminjala svet, haha?), to je nekaj, kar je škodljivo na daljši rok (živi bili pa vidjeli). Samozavestni ljudje (ki sestavljajo narod in državo, se ve..) ne potrebujejo venmetanja. Za venmetanje ustvarjalni ljudje nimajo časa.

Pa seveda je škodljivo tudi dolgoročno tuhtanje o Tajkah...čeprav zdaj, odkar je razkrila eno izmed svojih taktik, bolj razumem našo kolegico...razumem v smislu od kod ji sistematično (morda po abecednem vrstnem redu?) ukvarjanje enkrat z enim, drugič z drugim članom Kulinaričnega občestva..pa niti Ljubljančanka ni

 

                                  (dolgčas je človekov najhujši sovražnik press)

                                                    (poleg emšota)

 

Mygrace

kozamurnik

sporočila: 2311

6. maj 2013 19:30

lucka52 je napisal/a:

 pa četudi je v prostorskem načrtu,  planu, ali kakorkoli se že to imenuje, dovoljeno marsikaj, marsikaj pa bi lahko bilo, pa ni.


 lp lučka

 

Lučka, tako gre to:  če imaš na ustreznih mestih  veze in strice, je  skoraj vse dovoljeno, prostorski načrt gor ali dol.

Tvoj vojaški blok je prava paša za oči v primerjavi s skrpucalom v moji bližnji okolici.

 

 

 

 

 

 

murnik

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

6. maj 2013 20:03

Meni osebno pa so te nove fasade všeč.V našem mestu se v zadnjem času na veliko onavljajo fasade.Žive barve,prav poživljajoče.Moti pa me na enem srednješolskem centru mrtvo siva barva.Žal deluje nič kaj veselo.To je moje mnenje.

dari

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

6. maj 2013 20:12

dari je napisal/a:

Žive barve,prav poživljajoče.Moti pa me na enem srednješolskem centru mrtvo siva barva.Žal deluje nič kaj veselo.To je moje mnenje.

Da je le vsebina vesela, paje vse OK.

rimljanka

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

6. maj 2013 20:57

ojoj, če me spomin ne vara, je tudi tista prva barvasta stvar blizu Krškega ...

Čarli08

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

7. maj 2013 1:22

kozamurnik je napisal/a:

lucka52 je napisal/a:

 pa četudi je v prostorskem načrtu,  planu, ali kakorkoli se že to imenuje, dovoljeno marsikaj, marsikaj pa bi lahko bilo, pa ni.


 lp lučka

 

Lučka, tako gre to:  če imaš na ustreznih mestih  veze in strice, je  skoraj vse dovoljeno, prostorski načrt gor ali dol.

Tvoj vojaški blok je prava paša za oči v primerjavi s skrpucalom v moji bližnji okolici.

 

murnik

Niti stricov in tetk ne rabiš ... v prispevku na temo barv v arjhitekturi, kjer izpostavljajo tudi ta "mavrični fenomen", je lepo pojasnjeno, da občinski odlok recimo obstaja, priglasitev del je tudi narejena v njegovih okvirih upoštevajoč vse omejitve, ko pa se resnična gradnja in končno barvanje fasade začne pa ... jah, ni nadzora, ni prijav in mavrice veselo živijo in se bohotijo v vsaki slovenski vasi.
http://tvslo.si/predvajaj/turbulenca-barve-v-

Mojca

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

7. maj 2013 7:11

Pri nas so s temi kričečimi barvami fasad začeli pripadniki neke etnične skupnosti, kasneje pa se je ta "moda" razširila še med nekatere druge ljudi. Smo imeli navado reči za take barve, da so ci.....e. Tudi za kičasto oblečene ljudi, ovešene z vsem mogočim nakitom, uporabljamo ta izraz.

pirnica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. maj 2013 9:26

pirnica, a ti naj slovenske priimke začnem naštevat kot lastnike hiš s kričečimi barvami? Prosim, no! Pa ja ne bodo Cigani zdaj še za to krivi?

mamamia

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

7. maj 2013 9:36

Vendelina jr. je napisal/a:

tekst je povzet iz Mladine, tam pa ni več teksta, so pa še fotke enih grozljivk na to temo (sicer ni tiste trgovine v Krškem, kjer prodajajo barve, tista je več-ali-manj prvakinja v strašljivem barvanju)

 

Vendelina jr.

Evo je :

www.barve-laki.si%2F&ei=da2IUe">HOJLADRAJSASA...

je možakar dosegel svoj namen in sicer, da se jih vidi in govori o njih, baje pa tudi lepo zmešajo barve. Sicer je pa tisti konec ves bolj na "hojladrajsa", je zraven te hiše ena živo rdeča, pa nedaleč stran zelena...

Ognjič

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti