Kaj me moti

tema je zaklenjena

začetnik  

član od: 14.3.2005

sporočila: 113

6. maj 2013 13:11

Razvrat! Možno.

začetnik

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

6. maj 2013 13:25

Jaz sem imela sobo pobarvano v živih barvah - zelena, rumena in rdeča, pa me ni nič živciralo. Zdaj imam sobo belo (ne po lastni izbiri), pa nisem nič manj živčna, agresivna ali izživcirana. Očitno je odvisno od posameznika...

JJ

amar nat  

član od: 16.9.2011

sporočila: 33

6. maj 2013 13:35

Mene pa moti hrup.

amar nat

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

6. maj 2013 14:01

Mene motijo  lopovi vseh sort in slojev, nasilneži, verbalni in tisti bolj konkretni.

 

Ne prenesem tistih, ki izkoriščajo in mučijo otroke, stare ljudi in take, ki se ne morejo ali ne znajo  braniti.  Pa tisti, ki mučijo živali.

Motijo me smeti, v gozdu, na cesti, kjerkoli.

 

 

Včasih so me motile tudi grozljivo pobarvane hiše.  Ampak barve se prej ali slej naveličaš in jo lahko  zamenjaš, hujše je z  arhitektoskimi spakami, predvsem na podeželju. Te ostanejo za vedno tam, pa nikomur nič, zna biti, da za take umotvore kdo dobi celo nagrado".

 

P.s če vam na Hoterdščici zmanjka idej, tule je še ena.

 

http://www.edilizianews.it/articolo/33/la-casa-mimetica

Ne morem se odločiti, ali mi je všeč ali ne..

 

 

 

lp lučka

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

6. maj 2013 14:12

Hahajaz pa sem se ustrašila,da sem spregledala,da je danes 07.05.ko sem pogledala rubriko ocen lokalov pa je bil ta datum.Ampak preverim kolendar, pa piše 06.05.Ker imam popoldan en opravek za današnji datum,oj pa sem mislila,da sem nekaj zabrkljala.

dari

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

6. maj 2013 14:20

bannanna je napisal/a:

Iz tega lahko sklepamo, da recimo smeti ne ležijo ravno po tleh 

 

ne vem ce res , kaj pa ce je kontra? 

Hisa me je pa asociirala na stari stos - kaj je umetnost? (v okrogli sobi v kotu s***ti)

"Stressed is desserts spelled backwards!"

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. maj 2013 16:47

Se oglašam na tisto o barvastih fasadah - barvastih v smislu obupnega vizualnega nasilja nad prostorom.

Najprej si moramo povedati (in osvojiti), da je poseganje v prostor - v smislu, da tam nekaj zgradimo - zadeva, ki se tiče širše skupnosti in ne samo tega, ker "nam tako paše in nam je všeč". Posegi v prostor so regulirani skozi prostorske načrte in izvedbeno se potem iz tega delajo gradbena dovoljenja. In pri teh posegih je treba poslušati stroko in ne forsirati "men je pa to ušeč, men pa rdeče ne gre na živce, čudn da enim gre...". Ker je tako, da bodo ti objekti precej dolgo časa stali in je treba imeti odgvornost do okolja in prostora. In odgvornost do ljudi. Namreč, naša mnenja o lepem se oblikujejo na temelju tistega, kar zaznavamo okrog sebe. Biti obrkožen s pozidavo Peterburga, Barcelone, Pariza, Dubrovnika, Benetk, Verone, Seville, Valencie....je ena stvar. Se zdi vse blazno lepo (mimogrede, v vseh teh mesti imajo stoletja mestno urbanistično planiranje, je bilo kar lepo določeno, koliko je lahko hiša visoka, široka, kakšni so fasadni venci itd itd...). Če greste pa po kakšni zabiti (prepuščam inidivdualne kriterije, kje to je), je pa ali blatno ali kričavo ali pa oboje in po možnosti so na dvroiščih še kakšni vrtni palčki. Ali pa je vse tako ofucano, da se ne vidi, kako bi sploh moralo biti. No, in sedaj malo pomislite, kako si npr. prebivalec Barcelone (obkrožen z enim precej skladnim prostorskim oblikovanjem) ioblikuje svoje estestke kriterije in kako to isto opravilo opravi nesrečnik, ki je iz ene hecne zabiti. Zamislite si, kako si bo petletnik, ki bo naslednjih deset let na koordinatah Rambla - Paseo de Gracia vedel, kaj je sklano in kaj ni in kako bo njegov generacijski sovrstnik iz zabiti v resnici mislil, da so vijoličasti turni z oražnimi bordurami in modrimi vrtnimi palčki nekaj, kar je lepo.

No, to imejte v mislih (imamo vsi ali otroke, vnuke, nečake....nekaj od tega ima vsak), ko vas bo naslednjič imelo hišo prebarvati na nekaj kodrlajsastega.

Dodajam še povezavo na izvrsten tekst Borisa Marića o mavričnem terorizmu http://oranznapita.wordpress.com/clanki/mavricni-terorizem/

tekst je povzet iz Mladine, tam pa ni več teksta, so pa še fotke enih grozljivk na to temo (sicer ni tiste trgovine v Krškem, kjer prodajajo barve, tista je več-ali-manj prvakinja v strašljivem barvanju)

http://www.mladina.si/50605/mavricni_terorizem/?utm

Vendelina jr.

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

6. maj 2013 17:22

Hvala za link, lepo razlozi zakaj se to ne dela. 

Janis tisti kamuflazni blok meni ni vsec, upam da nisem kakorkoli dala misliti da mi je vsec karkoli podobnega. so mi povecini vsec klasicne, lepe  in za vecno oblikovane stvari mogoce z malo modernega za piko na i. 

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

6. maj 2013 17:38

Nanašajoč se na zgoraj omenjeni  članek iz Mladine  naj povem, da je pri nas barva fasad pri obnovi večstanovanjskih hiš strogo predpisana  s strani občine, baje nobeno ugovarjanje ni zaleglo, več kot deset stolpnic, ena poleg druge, bo v barvah mavrice, podprto s strani arhitekta le teh, ki je med drugim izjavil:

"Močno hrbtenico, ki poudarja smer in orientacijo v mestu, bomo zdaj dosegli še z barvami".  

V Mladini piše, da je fasada hiše kot obraz, dano mi bo živeti v mestu z obrazom Bubuline (saj poznate, Grk Zorbas).

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti