Prosim pomoč

Dorkam  

član od: 9.10.2009

sporočila: 17

27. jan 2013 10:27

Ne probem je v tem da ničesar nimava pred kratkim pa sem se brez sluzbe ostala....ker sva skoraj vse prihranke dala v tiste stvari!!!!!

 

Dorkam

Dorkam  

član od: 9.10.2009

sporočila: 17

27. jan 2013 10:27

Ne nisva fotografirala,računi od stvari so v stanovanju

ja vse sva redno plačevala

v pogodbi ni bilo odpovednega roka

midva sva vse z gospo pogovorila in smo se zmenili da bova do konca meseca spraznila in ko sva prišla je zamenjala kljucavnico in naju ni spustila notr

da so stvari zdj njene

in sva brez vsega ostala!!!!!

Dorkam

ultranova  

član od: 30.11.2010

sporočila: 529

27. jan 2013 10:39

V vsakem primeru imaš pravico tudi ti zamenjati ključavnico,se vseliti nazaj ali pa vsaj v miru izprazniti stvari.Tu nimajo ne stroški ne najemnina nobene povezve.Ne more brez sodnega naloga zamenjati po svoji glavi ključavnico,ne glede na ozadje.Torej zamenjaj,pokliče enega odvetnika,ki ti bo to potrdil in boš lažje stala za odločitvijo.In v tem primeru mora biti tudi policija na tvoji strani.

ultranova

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

27. jan 2013 20:05

Gre za motenje posesti. Kršitev nedotakljivosti stanovanja-

Vzami pogodbo in na policijo.

Računaj, kaj si bodo izmislilil,

F r i n a

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

28. jan 2013 7:59

Najem/oddaja stanovanja je ena taka zelo kočljiva zadeva, kjer morata biti obe strani izredno pazljivi. Sama sem se zelo opekla, čeprav je bilo vse na papirju in prijavljeno. Pa mi je policist sam rekel, da lahko kar pozabim na hitro ukrepanje, ker preden bo šla zadeva na sodišče in bo razrešena, lahko mine par let. Do takrat bi mi najemnik dobesedno uničil stanovanje ter kopičil stroške, ki jih ne bi plačeval. Tako da ja, 2-3 100 kg "dedci" so rešili zadevo, priznam. Na državo se žal nisem mogla zanesti. Je bila pa to ena taka življenjska izkušnja, ki je zlepa ne bom pozabila in zaradi katere sem prav na hitro odrasla. Tako da vsaka stvar je za nekaj dobra - mene je vse skupaj utrdilo in odpihnilo naivnost. Če bi še kdaj morala oddajati stanovanje, bi ga samo znancem oz. ljudem ki jih poznam. To je moja izkušnja.

Ni mi pa jasno kako so ti kar zamenjali ključavnico in dobesedno vrgli na cesto. Tule je vse skupaj malce čudno. Sta morda zamujala z odstranitvijo svojih stvar in ji je prekipelo? Samo sprašujem, ker mi ni čisto jasen potek dogodkov. Kakorkoli že, mislim, da imaš vso pravico zadevo prijaviti na policijo. Kako hitro se bo stvar rešila je pa drugo ...

 

Gigi_84

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

28. jan 2013 8:04

Pobrskaj malo za naslovi varnostnikov/detektivov in jih povprašaj, če bi ti pomagali pri posredovanju. Posebno se obnese, če pomaga nekdo, ki je v uniformi, in ima samozavesten (ni potrebno, da je nesramen) nastop.

Poznam podoben primer, ki se je s posredovanjem najetih varnostnikov/goril v uniformah zadovoljivo razrešil. Takoj!!!

pirnica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

28. jan 2013 9:02

Kot je rekla frina, gre za motenje posesti. Lahko tudi takoj zahtevata začasno odredbo zaradi tega, a brez pomoči odvetnika tudi ne bo šlo. Seveda v primeru, da sta se vidva držala določil najemne pogodbe. Lastnica stanovanja ne sme menjati ključavnice, dokler sta vidva v stanovanju, kaj šele zadržati stvari.

 

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. jan 2013 9:23

Napišita seznam stvari in dokumentov, do katerih nista mogla priti, ker sta ostal v stanovanju.  Če ne moreta priti do računov, se poskusita spomniti, kdaj in kje sta jih kupila, ker imajo prodajalci še vedno te račune, pa bodo izdali kopije.Pa upoštevajta frinin nasvet.

Btw, jaz bi z najemno pogodbo stopila do prve davčne uprave. Ker, če je gospa take poslovne morale, kot si opisala, je velika verjetnost, da tudi vašega najema ni prijavila. In če gospa nagaja vama, lahko vidva naredita eno malo porednost, ki sploh ni porednost, temveč skrbno državljansko polnjenje proračuna.

Še nekaj: sta še mlada. Ni vama pogorela hiša, nista zapufana do ušes, ni bolezni, nimata lačnih otrok... Kar imata je manjko bele tehnike in ena ne posebej dobra izkušnja. Je pač tako, da se takole odrašča in grejo tudi materialne izgube zraven. Vajina prioriteta je to, da poiščeta službo in da se, za božjo voljo, naučita brati dokumente, da vama take vaje ne bo več treba ponavljati.

Vendelina jr.

jovita  

član od: 8.7.2007

sporočila: 394

28. jan 2013 16:39

Dorkam najprej prijavi na policijo motenje posesti. Če ne bo iz tega nič, naredi naslednji korak.

V vsakem večjem mestu je kak podjetnik, ki se ukvarja z varovanjem ali izterjavo (običajno bivši policaj in običajno 130 kg). Poišči ga in ga najami, pa 2 fizikalca zraven, ki bosta nosila, da greste po vajine stvari.

To bo najhitrejša in najcenejša rešitev. Pa fotoaparata ne pozabi in poslikaj vse v stanovanju in vse kaj boš odnesla.

Strinjam se z Vendelino a svojih stvari s prijavo davkariji ne boš dobila nazaj. Imela boš pa zadoščenje.To naj bo 3 korak.

4 korak: pri naslednjem najemodajalcu bodi pri sklepanju pogodbe bolj pazljiva in se zavaruj s pogodbeno opredeljenim odpovednim rokom.

 

jovita

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

28. jan 2013 17:10

Jaz bi se še vedno poskušala lepo pogovoriti z najemodajalko. Ker kakorkoli obračamo je stanovanje last najemodajalke in na njeni lastnini menjavanje ključavnice, čeprav v prisotnosti 100-kilskih frajerjev ni prava stvar.

Dorkam, še enkrat se poskušaj spomnit, do kdaj ste se zmenili, da izpraznita stanovanje, pa če morda le ne obstaja kakšen dokument kjer je to zapisano. Ker take stvari so dandanes kar čudne, če so izpuščene iz najemne pogodbe. Če je vajin rok potekel in je gospa med tem časom želela namestiti nove najemnike je mogoče to storila kljub temu, da stanovanje ni bilo prazno. Seveda je v tem primeru bila dolžna zamenjat ključavnico, da je zavarovala nove najemnike.

Da dobita s fantom opremo, ki je ostala tam, pa pogovor z najemodajalko ne obrodi sadov se obrnita na policijo in v prisotnosti njih in najamodajalke bosta imela možnost svoje pohištvo izseliti. Zagotovo. Na ta način tudi ne bo nobene bojazni, da kršita zakon oz. da vdirata v tuje stanovanje. To vama lahko prinese le še več težav.

zeta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti