Spekla sem "orehe" po dveh različnih receptih. V obeh je veliko masla in so zame ti piškoti sicer dobri, lepi, ampak veliko premastni. Ima kdo idejo za kakšno drugo vrsto testa, s katerim bi se dalo napolniti modelčke za orehe (na primer biskvitno). Je kdo že poskusil? Se bi biskvitno testo "prijelo" modelčkov. LP, Barb
Pecivo orehi
tema odprta - 10. feb 2004 11:19 | ogledi: 7.973 | odgovori: 3
10. feb 2004 13:27
Masla je zato veliko, da se ne primejo modelčkov. Jaz sem del masla nadomestila z jajcem. Zadeva je uspela. Orehi se niso drobili in z lahkoto so šli iz modelčkov. LP, PACKA
22. feb 2004 10:52
Takšne "orehe" sem (med drugim) spekla za lanski božič. Mislim pa, da bi se dalo v modelčkih tudi lepo speči "medvedje šape" 30 dag moke, 10 dag mletih orehov, 7 dag sladkorja v prahu, 15 dag masla, 1 jajce, 2 vanilijeva sladkorja. Moko in maslo dobro predelaj, dodaj ostale sestavine in napravi gladko testo. Naj počiva na hladnem vsaj 1 uro. Napravi tanek valj in ga razreži na manjše koščke. Nadevaj jih v modelčke za orehe in jih speci svetlo rjavo pri srednji vročini pri 180 stopinjah C. Lp Katja
24. feb 2004 14:14
Moj recept za "orehe" je naslednji: 25 dkg masla 40 dkg moke 10 dkg mletega sladkorja 12 dkg mletih orehov 2 žlici kakaa Bela krema mi ni preveč všeč v orehih, tako da jih skupaj zlepim kar z evrokremom in so odlični. Pozdravček!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Ocvrte brizgane palčke (churros)
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem