23. nov 2012 19:52
No nikakor nebom trdila, da so moji piškoti boljši kot tisti, ki so izbrani kot NAJpiškot ampak vsaj vem, da sem vložila nekaj truda in je to res moj recept in da ga nisem od nikjer kopirala, pa tudi čemorda kje obstaja kak podoben recept-jaz ga nisem zasledila. Bi pa bila vesela tudi recepta piškotov Vrtejbenke, ker delujejo privlačni in dobri.in menim, da so že na videz veliko boljši kot mariskateri izbrani.
baylijeve paličice s solnim cvetom
Testo:
-350 g moke
-0.5 dl mleka
-90 g kakava(nor benko)
-10 g pravega kakava
-100 g masla
-60 g sladkorja
-1 jajce
-zravnana kavna žlička pecilnega praška
-pol kavne žličke solnega cveta
krema:
-3 dl mleka
-110 g kokosa
-95 g sladkorja
-15 g škroba
-3 liste želatine
-0.3 dl likerja Baylis
"preliv"
-100 g bele čokolade
-2 žlički olja
-žlička solnega cveta
I navedenih sestavin zamesimo testo in ga pustimo počivati na hladnem. Testo bo bolj trdo kot običajno testo za piškote. Testo razvaljamo na debelino 2 mm. Vzamemo rolce za mini šamrole. Iz testa izrežemo pravokotnike v velikosti-dolžini "kovinske rolce" in testo ovijemo okoli rolce enako kot šamrole. Položimo v pekač in pečemo na 180 stopinj 10-15 minut. Pečeno testo potenemo iz kovinskega pripomočka v smeri ožji del proti širšemu delu.
Ohladimo
Za kremo zavremo mleko. Nekaj žlic mleka zmešamo z škrobom in sladkorjem. Ko mleko zavre, škrobovo mleko zakuhamo podobno kot puding, dodamo kokos in kuhamo 2-3 minute. Želatino namočimo v vodi in jo nato vmešamo v toplo kremo. Prilijemo tudi liker in ohladimo.
Z ohlajeno kremo nadevamo rolce.
Čokolado stopimo in po rolci "narišemo" črte.
Po čokoladi potresemo solni cvet-ne pretiravamo, saj bo drugače prevladal okus soli.
Idejo za recept sem dobila medtem, ko sem delala šamrole za očeta in kokosovo torto za brata. Vam pravim, da ni nič posebnega, morda malček nerodno za razumet.
P.S
slika ni ravno vrhunska-malček je meglena
ledenka_