Ali mi lahko kdo razloži kaj pomeni disk za torto in kakšna je razlika biskvit/disk. ![]()
valikaben
Ali mi lahko kdo razloži kaj pomeni disk za torto in kakšna je razlika biskvit/disk. ![]()
valikaben
Mislim, da disk ne pomeni nič drugega kot oblat, se pravi, če torto prerežeš, dobiš diske ali oblate, lahko pa včasih diske spečeš vsakega posebej.
SweetieVčasih uporabijo tudi izraz plast biskvita ali plast testa.
mamamia
aaaa..
se mi je tak nobl zdelo...
isto s..... samo drugo p........, torej?! ![]()
pa hvala!
valikabenne, s poimenovanjem disk avtomatsko poveš še da je reč okrogle oblike
jaz pomislim tudi na to, da je nekaj kompaktnega-kompaktna plast vs. mehek biskvit v torti?
VesnozaverDa ne bo še naprej etimoloških blodenj v temi, s terminom disk označujemo telo, ravne površine in okrogle oblike. http://www.etymonline.com/index.php?search=discus
Vendelina jr.etimološke blodnje??
no, pa saj je že bannana lepo in vljudno, preprosto odgovorila. brez samovšečnosti.
valikabenJaz znam pa tudi štirioglate diske speči, hehe.....
![]()
![]()
![]()
nemogoče, Mygrace! Štirioglati so pa kvadri, ne diski. A je že dolgo od šole in geometrije, nič osnovnošolskih otrok doma?
LisaLisa,
če pogledaš v temo o sendvičih, boš to s kvadratnimi diski takoj razumela.
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti z omako iz bazilike in parmezanom

Domači Ferrero Rocher