15. jan 2013 17:44
Drugič sadje potresi po testu. Med pečenjem se po pogreznilo in dobila boš lep biskvit. Jaz to prakticiram z borovnicami, slivami, robidami....
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
15. jan 2013 17:44
Drugič sadje potresi po testu. Med pečenjem se po pogreznilo in dobila boš lep biskvit. Jaz to prakticiram z borovnicami, slivami, robidami....
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
15. jan 2013 18:21
Ne vem, če se obarva zaradi pecilnega. Če jih vmešam v sladko smetano, se zgodi tako rekoč isto. Pa pecivo na žlico z biskvitom brez pecilnega tudi obarva na modro-sivo.
Vanja
15. jan 2013 18:41
Ne glede na to, kaj je vzrok, je sprememba barve posledica spremembe barvila antociana (no, lahko bi bil tudi betacian, a je manj verjetno). Ta pa je pH občutljiv.
rimljanka
15. jan 2013 18:56
ne vem ce so v zelju isti antocianini (vsekakor so pa podobni), mi je pa vsec barvna lestvica ob razlicnih pH.
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jajčevci s sirom na veganski način
Veseli tiramisu