Porodnišnica kranj

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8684

2. dec 2012 18:17

Naor, Zeta..., kaj če smo bile v isti sobi (saj nas je bilo okrog 6 - 8 v sobi) tam pred 38-imi leti. Pridružujem se vama, mamamia, tebi tudi. 

Jaz bi mogoče še kaj bolj grobega dodala na to temo, ampak naj ostane na tem - "živeli dojenčki".

 

Pozdravček!

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

2. dec 2012 18:43

Ej, dragička, to bi bil pa hec. Joj, kdaj je že to bilo... Tole je pa vredno treh pušeljcev!

zeta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

2. dec 2012 19:48

Hm, jaz sem malo kasneje rodila, prvič 1985, še v predračunalniški dobi ... ampak, tu smo.

Pa kako krasne otroke imamo, kajne, čeprav so kravje mleko od petega meseca dalje pili, pa slano in sladkano hrano pred prvim letom tudi, da o ribah ne govorim, pa rumenjak, stepen z jajcem (o kančku ruma bomo molčale, kajne, saj to je prišlo na vrsto šele pri dveh, treh letih, hehe).Zdaj so doktrine drugačne, a čez 10 let se bodo današnje novopečene mame čudile enako kot me, ko jih bo nova generacija prepričevala, kako staromodno so ravnale s svojimi otroki.

 

No, glavno je, da imamo svoje otroke radi, pri tem smo si pa vse mame enake. In to največ šteje.

mamamia

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

2. dec 2012 20:11

V mnenju se pridružujem vam, ki ste rodile pred 30 + leti. Jaz celo v času, ko je bila v Ljubljani stara porodnišnica zaradi karantene zaprta in so nas vse strpali v Klinični, kjer smo nekatere ležale celo na hodniku in če ni bilo zapletov, bile poslane domov že takoj naslednji dan po porodu.  Da bo bolelo, sem računala, a sem mislila le na to, da bom zato kmalu spet lahko spala na trebuhu  .

majci13 (in vsem drugim novim mamicam) čestitke in vso srečo vašemu naraščaju!



Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 02.dec 2012 20:12

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

3. dec 2012 10:47

Lepi spomini, kot je napisala Dragička nas je bilo noter v eni sobi v rdeči porodnišnici kar osem. Ko so pripeljali voziček, je bil prelep pogled. Dojenčki zloženi kot štruce kruha, ne bom nikoli pozabila. Klepetale smo kot navite, ob oknu pa je bilo rož kot v cvetličarni. To mi sicer ni bilo všeč.

Sicer nisem starokopitna, ampak včasih se mi pa zdi, da se malo pretirava, pa ne samo v porodništvu, tudi sicer. In kot pišeš Mamamia, se stoodstotno strinjam s tabo. Pri hrani se neverjetno spreminja iz generacije v generacijo. Moj mož večkrat pove, kako je njegov najmlajši brat jedel golaž že pri sedmih mesecih in bil vedno zdrav.

Hčerkina prijateljica svojo osemmesečno deklico doji, kar pozdravljam, piti ji ne daje, ker baje ni potrebno. Dodaja ji samo sadje, pa še tega malo. Deklica je zelo neješča, zavrača skoraj vse, je zelo drobna, ampak zdrava in živahna. Ni skrbi, vem, da bo vse v redu. Čudi me le, da ne pije vode, čaja. Sicer nimam stikov z malimi otroki, pa me zanima, ali vse mlade mamice tako delate?

Tudi jaz želim vsem otročkom zdravja in sreče, prav tako njihovim staršem.

 

naor

Mygrace

sporočila: 6506

3. dec 2012 10:57

Enkrat mi je eden rekel, da tiste ženske, ki komplicirajo okrog poroda, v resnici sploh nočejo postati mame.

Seveda mu nisem verjela, ker je vendarle samo moški....

 

Vsake toliko se pa vseeno spomnim njegovih besed (pa itak ni važno kaj je po poklicu in kakšno izobrazbo ima...)

Mygrace

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

3. dec 2012 13:38

naor je napisal/a:

Hčerkina prijateljica svojo osemmesečno deklico doji, kar pozdravljam, piti ji ne daje, ker baje ni potrebno. Dodaja ji samo sadje, pa še tega malo. Deklica je zelo neješča, zavrača skoraj vse, je zelo drobna, ampak zdrava in živahna. Ni skrbi, vem, da bo vse v redu. Čudi me le, da ne pije vode, čaja. Sicer nimam stikov z malimi otroki, pa me zanima, ali vse mlade mamice tako delate?

Tudi jaz želim vsem otročkom zdravja in sreče, prav tako njihovim staršem.

 



naor

Tudi jaz našo deklico še dojim, a ji poleg tega še vseeno ponudim vodo ali otroški čaj. Pravijo, da materino mleko bolje hidrira kot ostale tekočine, a se mi zdi da nič ne škodi, če ponudim še čaj ali vodo.

saša

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

3. dec 2012 18:59

Tako mislim tudi jaz, hvala Spagon. Uživaj s svojim sončkom. Jaz sem čisto zaljubljena v to drobno, modrooko bitjece, ki me vsakič nagradi s širokim smehom. In kar vriska od veselja, kadar se  vidiva.

 

naor

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

3. dec 2012 20:48

Enkrat sem spremljala eno nosečnico na enem forumu, kako je izdelala porodni plan, kako bo med popadki, kako se bo obnašal mož ob tem in kako bodo babice mogle prebrat ta porodni plan, s sabo bo imela radio in sproščujočo glasbo, da je imela vnaprej izbrano porodnišnico in barvo sten porodne sobe, je tudi bilo jasno. No porod jo je presenetil dober teden dni prezgodaj in se je odvijalo tako hitro, da je mož ni poslušal, da mora prit ravno do tiste porodnišnice (ker nista bila doma ampak dosti dlje proč), ampak zavil v najbližjo in vsi plani so se spremenili, neverjetno, tudi brez tega je rodila.

 

Jaz osebno pa sem si samo tako zeloooo zelo želela donositi svoje angelčke.

Drage mamice, vedite kaj imate in ko bo napočil čas rojstva novega bitja, naj mine čimhitreje, brez komplikacij in s prijetnim komuniciranjem osebja. Neglede v kateri porodnišnici rodite.

anka

nina8  

član od: 21.2.2014

sporočila: 13

21. feb 2014 12:51

V porodnišnici Kranj zelo prijazno osebje, samo špara se pa na veliko. Primakuje brisač in ostalega mareriala.

nina8

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti