Porodnišnica kranj

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

17. sep 2012 22:35

Hja, morebit je pa hotel tisočan !

 

Ja, Vendelina, res je, imaš prav, večino tega sem zamudila, matr! Kaj čem, v provinci živim, pa me ob pol desetih ponoč ne boš srečala v nobeni galeriji v prestolnici (ok, ok, zarečenega kruha...... sem že tih!). In razodetja ob osvoboditvi s špeglom tudi še nisem bila deležna (hm, mi niti ni žal - a to kaj slabega pomeni????)

In ob takih špilferderberkah, kot jih ti navajaš, se je meni zdelo, da se je družba šele takrat prav razživela . Madonca, v kakih krogih se gibljem!!! Za !!!!!

lp

P.s. Tistile zapis gor je zafrkancija - tole je pa resno - sem razložila - veliko pubertetnic (ki nimajo pojma o norčevanju iz mase ameriških levičarskih klišejev) je vzelo film smrtno zares. In tisti prismojeni prizor. In to je škoda, ja? Velika večina ljudi lahko gleda na to neobremenjeno, nekateri  (morebiti zaradi poklicne deformacije ) pa ne.

cervus

1000AN  

član od: 13.1.2006

sporočila: 68

17. sep 2012 23:54

Vendelina jr. je napisal/a:

1000AN je napisal/a:

mene je mati rodila v Kranju, pa mi nic slabega ne manjka!



1000AN

 

Po moje je bilo mišljeno takole: Mene je mati rodila v Kranju, pa mi nic slabega ne manjka!



Vendelina jr.

 

z malo humorja je bilo misljeno tako, kot pise.

1000AN

karnak  

član od: 24.10.2006

sporočila: 701

18. sep 2012 7:26

Prvič sem rodila v kranju in staknila tako okužbo, da sem bila kasneje 1 mesec v bolnici. Drugič rodila v Ljubljani, brez zapletov. Vsakemu odsvetujem kranjsko porodnišnico in tudi kranjske ginekologe. Za to imam tehtne razloge.

Je pa res to, da so se meni zamerili, zato jih ne maram. Druga mama pa ni imela izbire, je pa čisto zadovoljna z kranjsko porodnišnico. Hvala bogu, da smo si različni in tukaj pišemo bedarije in nadiramo ljudi.

karnak

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

18. sep 2012 21:49

jana 07, darjuška, mamamia, Loni, 181604 ... hvala za čestitke

 

Vendelina, gledala film in meni je ok za sprostitev, ob predpostavki, da ga ne jemlješ smrtno resno in dobesedno .. je pač hollywoodska stvaritev in je kot ponavadi precej spotencirana ... kar je potrebno otrokom že na začetku gledanja teh filmov razložiti ...

katjushka

majci13  

član od: 27.1.2007

sporočila: 1

2. dec 2012 13:06

Pozdravljene.

Moje izkušnje s porodnišnico Kranj, kjer sem pred 2 mesecema rodila prvega sina, žal niso prav dobre; če bi se lahko še enkrat odločala se ne bi odločila zanje. Morda sem imela smolo, morda sem preveč pričakovala... ne vem in zdaj ni več pomembno. Kritika se nanaša izključno na porodni blok in nikakor ne na porodni oddelek, kjer so sestre izjemno prijazne in uslužne...

Porodni blok kot tudi oddelek sta glede na vso reklamo, ki si jo porodnišnica dela mnogo premajhen... posledično prihaja do nezadovoljstva pri porodnicah... Mene so po sprejemnem ctg-ju poslali na "čakanje" na ginekološki oddelek, (na porodnem oddelku zmanjkalo prostih postelj), češ, da še ni čas za porod; (kasneje je babica dejala, da so mi najbrž slabo pritrdili ctg trakove in ni kazalo popadkov...) tam sem v sobi s še dvema ne-nosečima dekletoma in njunimi sorodniki, ki so bili tisti čas na obisku, prebolevala izjemno-izjemno  boleče popadke, neprijetnost nepopisna... Ko so me kmalu prestavili nazaj v porodni blok pa -  več ni bilo prostih porodnih sob :) Moja želja po epiduralni an. (razlog za porod v P. Kranj) je prav tako odplavala na "čakanje"... Treh bolečih ur popadkov na hodniku, brez partnerja za katerega prisotnost je potrebno plačati, se ne želim spominjati... epiduralne, ki sem jo glede na svoje počutje prepozno a končno dobila (zanjo pravtako plačala) pa tudi ne morem pohvaliti, saj sem v dobri uri po prejetju rodila in se vprašala v čem je sploh "point", če boli le za slab odtenek manj pri popadkih, pri iztisu pa po mojem mnenju kot da je ni...? Po porodu sem se pozanimala pri drugih in ugotovila, da so dejansko rodile brezbolečinsko... :) Kaj se je pri meni dogajalo in zakaj ni prijelo tako bi moralo ne vem, vsekakor si očitam, da se nisem dovolj pripravila na bolečino in se preveč zanašala na obljubljen epiduralni brezbolečinski "raj"... Na koncu bi mi bilo bolje, če bi povsem nevedno in mimogrede odšla v katerokoli porodnišnico... :)

A kot pravijo - vse pozabiš, ko ga dobiš v roke :) To definitivno drži! In cimra v porodni sobi je bila taka kot bi si jo sama izbrala, če bi si jo lahko :) In sestre so bile zeeelo prijazne... in na koncu se je vse lepo izteklo :)))

Vse tiste, ki ste tja že namenjene, ne se prestrašiti mojega sporočila, sama poznam tudi nekaj takih, ki so prav tako rodile v Kranju in bi se tja še vrnile :)

Srečno vsem!



majci13

Sporočilo je spremenil(a) majci13 dne 02.dec 2012 13:08

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

2. dec 2012 13:44

majci13 je napisal/a:

Na koncu bi mi bilo bolje, če bi povsem nevedno in mimogrede odšla v katerokoli porodnišnico... :)


majci13

Točno tako! Porod je čisto naraven dogodek in pripravljat se nanj, kot da bo potem konec sveta, je brez zveze, ker si lahko krepko razočaran. In mislit, da če si enkrat rodila (mislim na splošno), da bo tudi drugič tako - napaka, se mi zdi . Ampak, kljub vsemu - živeli dojenčki!

lp

cervus

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

2. dec 2012 13:46

Malo sem razmišljala, a naj napišem ali ne. Pa bom napisala zato, da mogoče malo z distance osvetlim ta prelep dogodek.

Pred 38 leti, ko sem jaz prvič rodila, nisem vedela nič o protibolečinskih terapijah in kolikor se poznam, ne bi o njih niti razmišljala. Kot gre vse naprej, gre tudi rojevanje. A kar se meni zdi škoda je to, da so tudi iz tega naredili biznis. Sama nosečnost in porod sta naravni dogodek. Jaz sem delala do konca, to pomeni do devetega meseca in večina drugih tudi. Seveda je kakšna potrebovala bolniško, ampak tako kot je zdaj, da je več kot polovica žensk skoraj celo nosečnost na bolniški, pa ni bilo. Nosečnost ni bolezen, ni bolezensko stanje, je najlepši čas v življenju ženske, če mene vprašate. Takrat še možje niso hodili z ženami rodit. Tudi jaz sem šla sama in ker sem imela srečo in je vse potekalo hitro, čeprav boli tudi, normalno, sem kmalu držala svojega sinka in bila najsrečnejše živo bitje na planetu Zemlja. Trdim pa, da se mogoče premalo pove nosečnicam, da porod tudi boli. Kar sledi iz tega, da se mora skozi porodni kanal zriniti tri, štiri kilogramski otroček in seveda to ni ravno čisto prijetno. Vsem mamam pa je jasno, da je ta dogodek vez z otrokom za celo življenje. Da je ta brezpogojna materinska ljubezen povezana prav s tem, da ženska otročka nosi devet mesecev, ga "spravi" na svet in zanj ljubeče skrbi in trepeta do konca svojega življenja.

Jaz bi dala poudarek bolj na to plat nosečnosti in rojevanja.

Se je pa marsikaj spremenilo tudi zato, ker se ženske odločajo za nosečnost po ta malem deset let kasneje kot so se njihove mame in babice. Sploh za prvega otroka je mnogokrat precej pozno,tako da drugi sploh ne pride več v poštev:)

 

 

 

naor

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

2. dec 2012 14:38

Vidiš, naor, spet se strinjava.

Tudi jaz sem rodila sina pred 38 leti in je bilo kar pestro, pa vendar bi ponovila, če bi bilo potrebno. Zaradi doživetja, ko ti ga položijo v naročje, zaradi obdobja, ki ga preživljaš skupaj in zaradi srečanj, ki se dogajajo zadnjih, kmalu bo že 20 let, ko nisva več pod isto streho, niti v istem kraju.

Takrat se nismo dosti pogovarjale kje bo katera rodila. Jasno je bilo, da v najbližji porodnišnici in jaz sem se v tistem času ravno potepala in zato nisem rodila v svojem okolišu, pa je bilo vseeno tisto bivanje v bolnišnici tako prijetno. In bi bila presrečna takrat, v kateri koli že bi se znašla.

zeta

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

2. dec 2012 15:06

Zeta,

 

naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

2. dec 2012 17:12

Zdaj bomo označene za staro gardo, ki pojma nima o sodobnih dosežkih ...(no, jaz se itak strinjam z vama, res pa je, da če je možno roditi brez bolečin, naj tako tudi bo, a za vse, ne le za tiste, ki plačajo).

 

Tudi moja prijateljica je šla rodit oborožena z vsem mogočim napaberkovanim znanjem in pričakovanji in kako mora biti. Pa še njena mama je bila babica in jo je spremljala v porodnišnici. Pa je bilo kup težav, ker se zavoljo svojega "znanja", na podlagi katerega je seveda imela določena pričakovanja, ni sprostila,  ni se ji izšlo, kot je mislila, da se mora, ker je skušala še lastni materi soliti pamet, kako mora kaj potekati. To je potem priznala in v drugo je šlo bolje in hitreje.

Niso vse mame takšne. A vedno več jih je, ki imajo v glavi naštudirano, kaj in kako mora biti. tudi internetna paberkovanja naredijo svoje, saj mnoge spregledajo, da ni  resnično vse, kar se na netu pojavi zapisanega. In potem je v porodnišnici pač malo drugače in je vse narobe. Dodajmo še nadobudnega očeta, ki prav tako vse ve, in je slika popolna.

 

Jaz sem si sicer želela, da bi bil mož ob meni pri porodu. Pa je rekel, da ni šans. Da bo naredil marsikaj, a tega naj ne pričakujem od njega. Pošteno. In sem bila v porodni sobi brez njega, pa je bilo vse ok. Seveda v najbližji porodnišnici, ne izbrani.

 

Kot so rekel predhodnice: nosečnost je naraven pojav, ni bolezen ampak je malo drugačno stanje. Čim manj cirkusa okoli tega in potem okoli poroda, tem bolje.

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti