Porodnišnica postojna

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

1. sep 2012 23:35

To se strinjam,da ni prijetno dalj časa biti v bolnici.A, če ne gre drugače, še dobro, da imamo to možnost. Glede porodnišnic,sama sem rodila v Slov.Gradcu. Pač je prišlo tako,da sem imela zdravnika tam in ker sem imela težave ob pregledu so me zadržali v bolnici.Moram priznat, da ko sem prvič prišla tja je bilo tam vse tako staro, take ala vojaške postelje..V Mariboru je bilo lepše.A strokovnost, prijaznost odnos do pacientk je bila neverjetna. Resnično imam samo lepe izkušnje,tam sem preživela najprej 14 dni potem pa še 54 dni.Nikoli jih ne bom pozabila.

Čez noč so otroke odpeljali in res se naspiš, kajti doma pa je konec.Zato,nič si očitat teh par noči, če otrok ne prespi ob tebi,vse spraviš noter.

dari

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

2. sep 2012 2:32

spagon je napisal/a:

Anndreja, če bi vse tako razmišljale, bi v Ljubljani hodili drug po drugem.

Sicer pa ni v moji naravi hodit po svetu v strahu, da se lahko "vsak čas nekaj zgodi". S takim (pozitivnim) odnosom sem šla tudi rodit in je bilo vse OK. Sicer pa, če bi šlo res kaj narobe, imajo tudi druge slovenske porodnišnice, ne samo LJ, usposobljene zdravnike.  In ne mislim, da mi mora kdo streč spredi in zadi, ne vem pa, zakaj ne bi smela uživat tiste tri dni v porodnišnici, ko je zame poskrbljeno tako kot je treba. Ker, če sem spočita in dobre volje, se bom lahko posvečala svojemu otroku 100% in z vso ljubeznijo. Zagotovo pa ne bom kot cankarjanska mati furala safr, če mi ni treba. Ne živimo več v 19. stoletju.



saša

Spagon, enako razmišljam. Sama sem sicer obakrat rodila v šempeterski porodnišnici, o kateri so raznorazne znanke trosile raznorazne zgodbice, od lepih do čudnih - skupni imenovalec pa je bila hrana, spalne srajce, britje in podobne (zame) postranske stvari, ki jih (moram priznati) niti dobro opazila nisem. Itak, da je bilo najbolj važno, da sem rodila v prijaznem vzdušju, da so bile sestre prijazne  in da mož (in naslednjič še prvi otrok) za vožnjo na obiske nista porabila cele večnosti. Od mojega doma je ta porodnišnica oddaljena 20 minut. Če vprašate mene, bi to porodnišnico (predvsem pa osebje) samo pohvalila, če bi vprašali mojo bivšo sosedo, pa bi slišali same kritike. Jaz sem še vedno mnenja, da se pozitiven odnos vrača z enakim, prijazna beseda s prijaznostjo in da je ljub vsemu porodnišnica še vedno le porodnišnica in ne nek luksuzni hotel. Drugi ljudje z drugimi pričakovanji bi zadeve seveda drugače opisali.

 

Vsekakor pa vsaki bodoči mamici želim, da se lepo počuti, ne glede na to, kam bo šla rodit, predvsem pa naj se ne obremenjuje z mnenji "iz druge roke" ali predsodki, ki nimajo neke razumne osnove. Rojstvo je enkraten in prelep dogodek in dovolite si ga uživati po svoje :)

Mojca

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1410

2. sep 2012 5:24

Popolnoma se strinjam s tabo, mamaF.

daga

sango  

član od: 22.1.2010

sporočila: 40

2. sep 2012 9:59

anndreja, poznam primer ko je dojenčnica umrla pri porodu v LJ. ker se zdravnik ni dovolj hitro primajal, toliko o hitrosti in bližini usposobljenih zdravnikov!

spagon, se popolnoma strinjam!


mamiF, najlepša hvala :)

 

Sama nikakor ne pričakujem ne vem kakšen luksuz, vendar ne vem zakaj ne bi šla raje v PO, če jo bolj hvalijo kot LJ. In če se porodnice tam bolje počutijo kot v LJ. Meni osebno je tudi to všeč, da imajo možnost, da vzamejo otroka čez no. Meni se zdi to super, da se lahko vsaj malo spočiješ. Bolje da ga one ponoči pomerkajo, kot da se otroku kaj zgodi, ko ga ves "zaliman" dojiš...

Pričakujem pa strokovno pomoč! Če ne bom znala dojiti in bom prosila za pomoč, jo pričakujem. Fantovi sestri v LJ. ni nihče hotel pomagati na koncu ji je moška babca, smešno ampak tako je. Je rekla, da je bil tako prijazen in da hvala bogu, da ji je vsaj on malo pomagal... morda si kera misli kaj pa moški ve, vendar ji je nato dojenje popolnoma steklo... :)

sango

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. sep 2012 10:09

Sango, ni vsak, ki ti pove tisto, česar nočeš slišati, napadalen. Pri letih, ki jih imaš, moraš to počasi ugotoviti.

Poleg tega ni tako blazno primerno opletati z navedki v stilu: poznam primer, ko je nekdo umrl, ker mu niso dovolj hitro pomagali zdravniki. Takih izjav se v javnosti - in forum je javnost - ne trosi. Ker s taki izjavami človek ruši ugled neke institucije. In institucija ima vedno čas, da člvoveka takole toži zaradi klevetanja in potem oseba, ki je hitreje govorila/pisala, kot pa mislial, lepo na sodišču razlaga, kaj je mislila.

Sicer je pa stvar taka: čisto vsak z nekaj življenjske kilometrine pozna primere, ki bi se lahko izšli tudi drugače. Lahko bi bilo bolje, lahko bi bilo slabše. Dejstvo je, da je tistih, kjer se je stvar izšla bolje, več. Zaradi tega gremo, kadar smo bolni, še vedno k zdravnikom. In smo superveseli, ko nam gre bolje.

Vendelina jr.

sango  

član od: 22.1.2010

sporočila: 40

2. sep 2012 10:16

Je bil ta primer pred sedmimi leti tudi v časopisu in na tv-ju, tako da ne trosim nobenih laži ali česarkoli...

Morda se jih tudi zato vedno več odloča za PO ali katero drugo porodnišnico kot je LJ, čeprav mu je LJ. najbližja...

In sprašujem o mnenju o porodnišnici PO ne o vašem mnenju in o tem da mislite da moram stopiti z ne vem kakšnega oblaka in da moram počasi ugotoviti, da ni vsak napadalen ipd. Če vam kaj ni všeč lahko izstopite iz teme, ker je bilo vprašanje na začetku nove odprte teme drugačno. HVALA!

Če pa imate izkušnjo s podonišnico PO pa na plan s svojim mnenjem...

sango

Mygrace

sporočila: 6506

2. sep 2012 10:17

Sango, za moj okus boš malce preveč pričakovala in premalo sodelovala

 

Mygrace

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

2. sep 2012 10:19

sango, ne kar tako povprek posploševati, kot ti v prvem stavku in je zato po tvoje z Lj porodnišnico vse narobe. Koliko otrok pa je preživelo, ker so dfravniki hitro pomagali? A misloš da v postojnski ali kateri drugi porodnišnicine poznajo smrtnih priemrov ob rojstvu?

 

Smo pač takšni, da radi verjamemo vse, kar je našim ušesom všečno. Velikokrat se vsi pokoravamo nekemu vtisu, ustavrjenem na podlagi nekaj mnenj. Kaj pa vsa tista velika večina, ki ima drugačno mnenje?

 

Čiso okej je, da razmišljaš o najboljših razmerah za rojstvo tvojega otroka, a povsod se lahko zgodi vse, tudi v idealnih razmerah. To je splošna značilnost in nevelja zgolj za posamezne porodninice. Saj je podobno pri vrtcih in osnovnih šolah - starši derejo v tiste, o katerih kroži neka fama, da so super oh in ah, čeprav se druge lahko kosajo z njimi.

 

Jaz sem oba otroka rodila v mariborski porodbišnici, še stari. NImam pripomb. Prijazne babice, prijazne sestre, pa nisem nikogar klicala, da bi posredoval ali malo pogledal name.

 

Tako kot je rekla mamF: kar daješ, to dobiš. No, mamaF je itak eno tako veliko sonce.

 

mamamia

sango  

član od: 22.1.2010

sporočila: 40

2. sep 2012 10:20

Vse kar pričakujem je, da me naučijo dojiti, če ne bom znala.
Če je to preveč, potem pa tudi ne vem...

Ne pričakujem to da me bo nekdo skos spraševal kako sem ali kakorkoli... ampak neko sodelovanje med nami pa mora biti zato pa tudi so babce tam, je tako?

sango

moj svet  

član od: 23.1.2012

sporočila: 243

2. sep 2012 10:50

Sango, občutja boš prenašala na otroka. In ne pričakuj že v naprej, da ne boš znala dojit, ker potem bosta z otročkom res imela problem. Veš ponavadi je tako, da, ko dobiš otročka k sebi, kar nekako znaš. Malce vztrajnosti je že potrebno.... sploh če je otrok malce "len". Pa tudi vedno se najde sestra, ki ti prijazno in umirjeno razloži, kako in kaj.

Moja izkušnja glede porodnišnice...... rodila sem 2x, v Celju. Prvi porod, takšen, da si ga lahko samo želiš, drugi takšen, da si ga sploh ne želiš. Torej, sem po statistiki v povprečju.

Tako, da ne razmišljaj preveč, kako bo, uživaj v nosečnosti, pogovarjaj se z dojenčkom, dojenja se bosta pa skupaj učila......

moj svet

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti