Zbiranje plastičnih pokrovčkov, zakaj ne bi pomagali tudi tako ?

moj svet  

član od: 23.1.2012

sporočila: 243

19. avg 2012 11:32

No, bom še jaz poskusila razložiti.... drugo plat zbiranja......

Sem mati hčere, ki je gibalno ovirana. Včlanjeni smo v društvo Sonček Ce.. Tudi v našem društvu zbiramo zamaške, pločevinke in papir. Glede na splošno slabo gospodarsko in socialno situacijo poskušamo člani s tem zbiranjem zagotoviti vsaj nekaj finančnih sredstev za potrebe naših otrok (nabava zdravstvenih in terapevtskih pripomočkov, financiranje hipoterapije, zdravstveno terapevtske kolonije....) Torej, si poskušamo člani pomagati sami, ne pa, da samo čakamo na donatorje in "jamramo" kako ni sredstev.

In, ko pridem zjutraj v službo in zagledam na mizi ogromno vrečo zamaškov.... mi je zelo, zelo toplo pri srcu. Ker vem, da jo je prinesel nekdo od sodelavk ali sodelavcev, ki je v bloku "nastavil" škatlo za zamaške in napisal nanjo za koga se zamaški zbirajo. In, ker vem, da me (nas) tudi na ta način "podpira" pri moji življenski zgodbi. Verjemite, da je ta osebna podpora zelo pomembna. Pri takšnih zgodbah ego nima takšnega pomena kot srce.

moj svet

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

19. avg 2012 11:50

Moj svet,

marjja

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

19. avg 2012 11:54

tudi pri nas na osnovni šoli  in v vrtcu že leta zbiramo pokrovčke in tako pomagamo invalidnim osebam - največkrat otrokom iz našega kraja

kleo

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

19. avg 2012 12:01

Tudi pri nas pridno zbiramo zamaške, se mi zdi da je to nkaj takega, kar lahko spotoma narediš in s tem nekomu pomagaš do boljšega življenja. Trenutno jih sicer vozimo na Vransko, za očetovega prijatelja Dejana, ki je v delovni nesreči izgubil obe roki in upam, da mu čimprej uspe zbrati sredstva za bionske proteze

 

Sem bila pa tudi sama prisotna pri sestavljanju mozaika in smo se imeli prav luštno Še več takih akcij!

Roncolino

Mygrace

sporočila: 6506

19. avg 2012 12:30

V enem velikem kozarcu za vlaganje so lep okras kuhinji, takih veselih barv!

In vsakič, ko vržem nov štofelček v ta naš šopek, si rečem: "Država, sram te bod!"

 

                                         

Mygrace

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

19. avg 2012 12:42

Ja, Mygrace, me prav zanima, koliko naših politikov ima na pultu tak kozarec za vlaganje kot ti.

marjja

lollypop  

član od: 16.1.2011

sporočila: 175

19. avg 2012 14:14

Marjja, nobeden, ali pa zelo zelo redki.

Vse skupaj se je začelo v naši fari (vsaj tko mi razložu župnik), otroci so začeli zbirati za inv. voziček, lokalno podjetje predelave plastike pa je obljubilo odkup po duplo ceni od dejanske vrednosti zamaškov, ker je šlo pač za dobrodelnost. In se jih je nabralo za cel šlepar, da so jih nakladali kar z lopatami za sneg... Kot bi trenil se je akcija razširila in prerasla zmožnosti župnišča, da bi pobiralo vrečke zamaškov po šolah, podjetjih, bolnišnicah. Pa so šli do politikov, naj najamejo brezposelnega, mu dajo vsaj minimalno plačoin kombi da se bo vozil in pobiral zamaške, pa se jim ni zdelo vredno... Zato pa zdaj zbira vsak sam. 

Podpiram zbiranje zamaškov. Nas nič ne stane, če roko namesto do koša stegnemo do škatle. + varujemo okolje pred onesnaževanjem, pa še nove plastike ni treba proizvesti, če se reciklira stara. Me pa kar zvije, ko pomislim koliko smeti proizvedemo. In to so samo zamaški, kaj šele vse drugo.

Ko sem bla z malčkom na pediatrični, so tut tam imeli škatlo na hodniku.

 

Morda tisti ki se bolj spoznate na sestavo plastike: Kateri vsi zamaški pa se lahko zbirajo? Tile od plastenk pijač, kisa, olja, od mleka v tetrapaku, tudi od pralnih praškov, mehčalcev. Kaj pa pokrovčki od vikija, marmelad itd? Morda še kateri drugi?

lollypop

kozamurnik

sporočila: 2311

19. avg 2012 14:24

Kotarca, za to temo. Jasno, da jih pri nas tudi zbiramo: marija, pa ne da ti škodi vročina? Da bi politiki zbirali zamaške? Zelo pameten predlog, vsaj škode ne bi delali medtem. murnik

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

19. avg 2012 14:44

marjja je napisal/a:

Ja, Mygrace, me prav zanima, koliko naših politikov ima na pultu tak kozarec za vlaganje kot ti.
marjja

 

No, če bi politiki opravili delo, za katerega so bili izvoljeni, bi ne bilo nikakršne  potrebe po kozarcih.

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti