Moja kuhinja/sanjska kuhinja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

31. jul 2012 15:39

borka7 je napisal/a:

 Jaz imam takšno s kovinsko mrežo in za steklenice ni ravno praktična, saj se včasih vsebina tudi pocedi ali kapne. Čiščenje tiste mreže in omarice spodaj je pa pravi podvig . A mogoče katera ve, če se kje dobi kakšen

 

Po meri odreži karton, ga ovij v alu-folijo. To po potrebi menjaš.

Vanja

borka7  

član od: 23.2.2009

sporočila: 268

31. jul 2012 17:36

Hvala vsem za ideje. Čisto idealna ni nobena; rada bi imela malo roba, vendar se bojim, da tista škatla iz Ikee ne bi šla noter. Mogoče bo še najboljša tale s folijo, vsaj začasno.

KetyP, jaz že dolga leta čisto dobro shajam brez nape. Zvoki, ki jih povzroča (tudi novejši modeli), mi grejo namreč na živce, velikih prednosti pa ne vidim. Sem med tistimi, ki v vsakem primeru pogosto odpirajo okno. Vem pa, da sem med bolj redkimi brez nape - ko smo risali mojo zadnjo kuhinjo, me je prodajalec vsaj petkrat prav nejeverno vprašal, če si nisem mogoče le premislila

 

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

31. jul 2012 17:54

borka7 je napisal/a:

mamamia je napisal/a:

...z ozkim plastičnim pladnjem kot jih imajo za pecivo.
mamamia

 

Hvala, vendar ne vem točno, kaj imaš v mislih - lahko bolj konkretno?

 

V vsakem malo bolje založenem marketu vidim ozke, podolgovate plastične pladnje, s komaj opaznim robom. Mama je pa uporabila pokrov od ene ozke in dolge podolgovate plastične škatle.

mamamia

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

31. jul 2012 18:53

Kety, jaz imam indukcijo in sem super zadovoljna, mama ima nov plin pa je zanic, kljub servisu. Ima bosch. S tem sem mislila da je blazno pocasen. Skoraj kot steklokeramika. Tako da ce od katerega izves kateri kurijo na polno in se dajo lepo regulirati ti priporocam plin. 

 

Napa pa absolutno. Sploh ce imas dolge lase..in umite tisto jutro, ko potem za kosilo delas zrezke v omaki? Ali pa si medtem dragi jajcka pece ko si ti umivas lase.. Ouje!

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

31. jul 2012 18:58

Aja na dnu kovinske mreze imam jaz odrezan plasticen pogrinjek za mizo.

Jaz se bolj kot k tem izvlecnim omaram nagibam k vecim omaram globokim za polovico navadnih. Sedaj ima  eno visoko in obicajne globine, pa je tezko doseci kar je zadaj potem pa se zgodi da se kar kaj pozabi. Imam v velikih nizkih  skatlah z drzali, in ko pecem celo skatlo vzamem ven.

http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/601029

 

 

Ce bo kuhinja dovolj velika bodo taksne omare manjsih globin ene  tri. notri bo ze kar steker in mikser ipd...

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

1. avg 2012 9:26

Glede 30 cm omarice - meni se zdi zelo uporabna. Sem tako ponosna, da sem si jo splanirala tik zraven kota, da se mi štedilnik za 30 cm pomakne bolj ven, da ni čisto v kotu zraven umivalnika. Tistih nekaj cm na pultu je praktičnih za odlaganje začimb in kuhalnic in prčkarije, ko kuham. V omarici imam pa v zgornjem predalu začimbe (nabutan), srednji predal kuhalnice (ta bi lahko bil globlji, ampak ne more biti zaradi ->), spodaj pa steklenice. Nič se ne razliva ali prevrača. Pod steklenicami imam papirnate brisačke. Pa tisto nedrsečo plastično podlogo.

 

Glede dileme plin ali indukcija/elektrika: mislim, da ga skoraj ni denarja, da bi šla nazaj na plin. Se samo spomnem mukotrpnega pucanja tistih kovinskih delov in mreže in maščobe, ki se nabere na napi in elementih. Pa smrad po plinu, za katerega se mi zdi, da ga takoj zavoham.   Mislim, da se pač splača investirat v indukcijo. Ker sem imela vmes v najemniški garsonjeri tudi električno ploščo, vem, da pač ni primerjave (kuhanje, čiščenje!).

 

Glede nape: zaenkrat imam izkušnjo samo s kuhinjami brez vrat v ostale prostore (kot podnajemnica prej, zdaj pa kuhinjska vrata še niso prišla na vrsto), mi je nepogrešljiva. Ok, saj nekaj vonja ostane, ampak neprimerljivo. Pri tem, da je tudi pomembno, kako visoko jo montiraš. Midva sva malo sfalila, ker sva napo dala v omarico, ki je nižja od ostalih na steni, ampak bova verjetno zamenjala, da bo iste velikosti, ker je zdaj postavljena previsoko in ne vleče tako, kot bi lahko. Aja, pa oddušnik od nape obvezno speljan ven, če se le da; če je v prostor, je vse skupaj bolj tako-tako. 

rag_doll

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1566

1. avg 2012 9:54

bannanna je napisal/a:
mama ima nov plin pa je zanic, kljub servisu. Ima bosch. S tem sem mislila da je blazno pocasen. Skoraj kot steklokeramika. Tako da ce od katerega izves kateri kurijo na polno in se dajo lepo regulirati ti priporocam plin. 

Pri plinskih štedilnikih se nastavlja moč plina in je razlika, ali se uporablja plinsko bombo, ali pride plin po napeljavi. Štedilnik še ni zanič, če ni prav nastavljen – podrobno preberi navodila ali se pozanimaj pri strokovnjakih.

Še to, zame je plin zakon.

rdkapica

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

1. avg 2012 10:21

Ima bombo, pa serviser je tudi ze prisel zaradi tega.. 

neika  

član od: 11.10.2004

sporočila: 169

1. avg 2012 12:15

še jaz napišem - kuhinja je sedaj stara eno leto. Vrata omaric so iz akrila bele barve, super za čistiti. Predale imam 90 cm, v elementu sta dva, tudi tam, kjer je kuhinjski in jedilni pribor, všeč mi je višina predala, da je vse komot. Imam polotok, dolg 220 cm, na njem na sredini 80 cm indukcijo s petimi krogi, vsi so za kuhanje, eden je premera 30 cm, kar sem iskala, in je nepogrešljiv. Indukcije ne bi menjala za nič na svetu. Napa je tudi zelo močna, ima tudi funkcijo prezračevanja, spet plus. Pult je na polotoku okite, tehnični marmor, robusten, nanj se lahko odlaga vroče, super. Umivalnik je na stenskem nizu, ker niso mogli tovarniško narediti tako dolgega pulta iz okiteja, je pult narejen iz kerrocka, in prav tako umivalnik, ki ima v pultu vrezkan odcejevalnik. Umivalnik brez dveh korit mi je nepraktičen navkljub pomivalnemu stroju. Imam 30 omarico ob umivalniku z enim notranjim predalom, zgoraj so kuhinjske krpe, spodaj čistila, pomivalne tablete, krpe iz mikrofibre. Pod umivalnikom je le en predal, vse ostalo je "fraj", ampak zaradi odtočnih cevi mi noter ne gre standarden koš, moram poiskati še kak drug model, a se za smeti ne sekiram, saj imam ob kuhinji shrambo, kjer imamo vrečo za plastiko, škatlo za papir in eno za steklo, ter kantico a bio odpadke, ki romajo na kompost.

zgornji niz omaric imam brez dvižnih mehanizmov, so navadna vratca, a brez ročajev, odpiram jih spodaj - je en tak vmesni prostor med vratci in omarico. Tu se otroški prsti največ poznajo, a se fronta odlično čisti s samo potegom krpe.

 

pult tako okite kot kerrock se lepo čistita, če v umivalniku ostane kak madež od barvila, npr. vina, se ga očisti s kakim malo abrazivnim sredstvom. Hladilnik je v inox barvi, zraven imam postavljeno zamrzovalno omaro v istem dezenu, da skupaj izgleda kot en velik ameriški hladilnik. Male strojčke imam v enem predalu, salamoreznico v špajzi, multipraktika pa si še nisem privoščila. Za Kitchen aid še ni denarja, da bi stal na pultu. Tv vidim iz kuhinje, jedilnico tudi, pogled imam na Pohorje.

 

pomivalni stroj sem naprej želela imeti dvignjen, pa sem se potolažila, če se lahko sklonim 20x na dan v spodnji predal, se bom še parkrat v stroj. Ima pa nalogo jemati čisto posodo iz stroja sin, tako da mi pol dela odpade. Pečica pa je dvignjena, ampak jo imam v sosednji shrambi v "podaljšku" kuhinje, tik ob balkonskih vratih, tako da vročina gre direktno ven.

 

kaj bi spremenila - imela bi pipo z izvlečno cevjo, večje korito, vsekakor moramo na terasi urediti letno kuhinjo, da ne pacam in čistim ter vlagam zelenjave v tej kuhinji. Sicer imam v utilitiju kotno kuhinjo iz Ikee z malim umivalnikom, pa se ne morem navaditi tam kuhati. Bom morala, a ne. PA tudi res so kapljice med stenskim nizom in polotokom, pa se pač pobriše, pa je. Aja, pa razsvetljavo pod stenskimi omarici moram drugače rešiti, sedaj imam kar tako provizorično eno luč prišraufano, pa ni ok.



neika

Sporočilo je spremenil(a) neika dne 01. 2012 12:17

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

1. avg 2012 12:22

neika je napisal/a:

 

kaj bi spremenila - imela bi pipo z izvlečno cevjo, večje korito, vsekakor moramo na terasi urediti letno kuhinjo, da ne pacam in čistim ter vlagam zelenjave v tej kuhinji. Sicer imam v utilitiju kotno kuhinjo iz Ikee z malim umivalnikom, pa se ne morem navaditi tam kuhati. Bom morala, a ne. PA tudi res so kapljice med stenskim nizom in polotokom, pa se pač pobriše, pa je. Aja, pa razsvetljavo pod stenskimi omarici moram drugače rešiti, sedaj imam kar tako provizorično eno luč prišraufano, pa ni ok.


neika

Tega fenomena kuhinje, ki je za gledat in ne za umazat pa ne morem razumeti. Pa letna kuhinja, pa mini ikea kuhinja ... Potem pa že ni sanjska, če je ne upaš umazati  :)

Res mi je zanimivo kako pogosto je to, da ima folk kuhinjo samo za šminko, kuhajo pa nekje drugje.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti