Cipelj

tema je zaklenjena

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

6. jul 2012 13:49

Jaša, dalj časa si član kulinarike kot jaz, pa se še vedno nisi navadila, da nekateri člani te strani VEDNO pametujejo in zbadajo, če le najdejo nekoga, ki jim da to veselje. Žal je tudi nekaj dobrih članov ravno zaradi teh osebkov zapustila ta forum, ne daj jim tega veselja.

Odgovora ti pa žal ne znam dati, vendar kot vidim si ga že prejela. 

Lep dan še naprej,  

leandros

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

6. jul 2012 13:52

Issi, saj, konec koncev lahko pripnem enak link kot ti, kajne? Samo, da sem ga jaz na drugačen način, tako, kot je zaželeno.

Človek res pomisli, da bi kar nehal pisat sem, ker spraševalcem menda skoraj nikoli niso všeč odgovori, ki jih dobijo.

Edino, kar meni preprečuje, da bi nehala pisati, je to, da računam, da obstajajo tudi taki (in takih je, glede na število obiskovalcev strani krepka večina), ki z veseljem preberejo zapise in iz njih potegnejo tisto, kar jim je zanimivo in uporabno.

Mene pač niso učili, da je slepo zaupati vsaki informaciji, ki se najde kjerkoli pač, pametna reč, ampak, da je treba upoštevati še kak drug zorni kot.

Me prav zanima, kaj bi bilo, če bi nekdo napisal na jašino vprašanje, da ima 100g ciplja 543 kcal. Bi mu verjela/verjeli?



rimljanka

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

6. jul 2012 14:06

tulka

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

6. jul 2012 18:35

Ma ste me nasmejali danes...

Matr Ežoj mene so tud napadle (une kulinarične teroristke), črke so mi neki postranile...

jade

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

6. jul 2012 22:25

No rimljanka, nikjer nisem zasledila, da želi Jaša popolnoma natančno število kalorij. Si ti? Daj me no razsvetli in mi pokaži kje sem to spregledala.

Verjetno je vsakemu jasno, da so te vrednosti bolj ali manj ocene (ki verjetno na nečem temeljijo), ki odvisno od različnih dejavnikov variirajo. In predvsem ti bi lahko vedela, da ne samo pri mesu, pač pa tudi pri žitu, vrtninah, sadju...  Sorry, tisto pametovanje tvoje kolegice "daj nam podatek o tem, kje je tvoj cipelj rasel, kaj je jedel, koliko je bil star, katerega spola je bil... pa ti bomo lahko pomagali" je bilo popolnoma neumestno. In je bilo zajedljivo pametovanje. Če se to prizna ali ne. Če bi spraševala o energijski vrednosti pšenične moke, najbrž ne bi dobila odgovora "povej kje je to žito raslo, kakšna je sestava tal, koliko in s čim je bilo gnojeno, pa ti bomo lahko pomagali". Pa vemo, da tudi vse to vpliva, ne?

Ampak, kot rečeno, je očitno tudi ta približna ocena Jašo zadovoljila. In to je point, se ti ne zdi?

Never mind, it's not worth it. Sem pa resnično hvaležna vesolju, da sem tebe in tebi podobne v življenju zgrešila.

 

Aja, pa ko si že pri razsvetljevanju nas, nevednih plebejcev, daj me no razsvetli, kje piše kako je zaželjeno pripenjati linke. Da ne bom tako butasta in jih pripenjala na nezaželjen način, ker zadnje čase mi očitno veliko stvari uide. Se tolažim, da so kriva leta, pa vročina, pa...

Issi

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

6. jul 2012 22:34

Issi, daj povej, no, a ti sploh ne bereš odgovorov al kaj? Ali prebereš samo tisto, kar je voda na tvoj mlin? Še enkrat ponavljam: s to zajedljivostjo sem se oglasila samo zato, ker je ežoj čisto korektno odgovoril jaši, pa ji njegov odgovor ni bil povšeči in se je ona zajedljivo ujedala na njega. Tako.

lp

cervus

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

6. jul 2012 22:42

No, tule jaz zajedljivosti ne najdem:

EŽOJ Hvala za tvoj komentar in odvečni prvi stavek, kajti nisem napisala zakaj, čemu sprašujem in zakaj rabim oz. je pomembno- vseeno HVALA.
Pa BREZ ZAMERE.

 

Se mi zdi, da mu je popolnoma lepo napisala, da se sicer zahvaljuje, da pa je bil njegov sarkazem  o tem, da se bo zredila, popolnoma odveč, kajti ni navedla zakaj potrebuje ta podatek. Zaradi tega, ker se resnično boji za kilograme in postavo, zaradi tega, ker mora morda zaradi zdravstvenih razlogov paziti na to, ali pa popolnoma iz radovednosti.

Zajedljivost?

Issi

jaša  

član od: 1.2.2008

sporočila: 1011

6. jul 2012 22:44

Hvala leandros in hvala Issi- sta razumeli vse in čisto pravilno, ostalo ne želim komentirat, ker nimam več volje...


Elaphus niti malo nimaš prav- ne glede ežoj odgovora, niti ne mojega. Oprosti, a se žal na veliko motiš in me ne obsojaj, da sem nekoga zajedljivo...in s kričanjem...- res ne vem, kje je od tega kaj napisanega,...pa o mojem iskanju dlake...- le kje sem jo iskala???

 

Zdaj pa bolje, da zaprete to temo, ker sem odgovor dobila, ostalo pa je le še vaše pametovanje...- le dokler ni tako "zajedljivo", kot pišeš, se pa pri meni tudi konča.

jaša

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

6. jul 2012 22:58

O, buh, jaša, ti pa maš smisel za humor

Pa smeške tudi razumeš....

lp

mzm

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

6. jul 2012 23:02

Jaša, ne razumem čisto nič - pišeš, da ostalo ne želiš komentirati, pol pa naklofaš še pol strani - naj razume, kdor more....

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti