Vedeževanje

Deschanel  

član od: 18.4.2012

sporočila: 35

31. maj 2012 20:47

Oj, Frina, sedajle te bom pa razjezila. Ker bom zavestno prilepila citat tiste, na katero tako vztrajno prežiš (zato, ker tokrat sem tudi jaz v špilu, pa še kdo). Preberi si, kajti o tem je posledično govora. Očitno ti jeza preprečuje, da pa bi včasih tudi kaj koristnega izluščila, ker besno udarjaš po tipkah za vehementno kontriranje. Torej:

”a ideja, da "kaj mene briga, kaj drugi počnejo, njihovo življenje je njihova stvar" - ima tudi svoje omejitve. Prva je ta, da od ene točke naprej nas pa mora skrbeti, kaj drugi počnejo. Pa mene veselje nekaterih do tetoviranja tule še najmanj do sploh ne skrbi. Govorim o tem, da to zapiranje pred tem, kaj vse se še dogaja poleg nas in okrog nas in samo furanja po svoji špuri ni dobro. Se ne velja tako prijeti za "kaj mene briga, kaj drugi počnejo....", ker v soseščini je marsikaj. Npr: družinsko nasilje, ostarel in osamljen človek. A to je tudi v "ne briga me" kategoriji?”

 

Ja, definitivno lahko drago dekle s svojim denarjem počne kar pač želi. In vsekakor lahko tudi ostali na svobodnem forumu izrazimo svoje mnenje. In s tem nismo nobeni krvosesi. Nikogar ni nihče žalil, nobena čustva niso bila prizadeta (dekle oz. gospa ali gospodična) mi je pisala tudi zasebno in sem ji pač pomagala po svojih zmožnostih. Kaj praviš o ideji prizemljiti in obvarovati nekoga in mu pomagati? Se mi zdi, draga Frina, da bomo na koncu prišli skupaj, ker verjetno podobno misliš, zato premirje, ok?

 

Deschanel

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

31. maj 2012 20:48

andrea84 je napisal/a:

Pozdravljeni,

zanima me če kdo pozna kako dobro vedeževalko v okolici Nove Gorice ali pa preko telefona.

Baje je v Novi Gorici bla neka Bruna pa me zanima, če kdo ve zanjo.

 

Hvala

 

LP

 

andrea84

Madona, smo ( sebe tudi štejem zraven ) pa resnično čudni. Andrea je zastavila dva ( ali tri ) čist konkretna vprašanja.  In kaj se je izcimilo? Kaj pa, če andreja študira psihologijo in dela raziskavo o inteligenci članov forumov, kolk so funkcionalno pismeni (  če znajo prebrat razumet in smisleno odgovorit na čisto jasno zastavljena vprašanja ).

Osebno se mi zdi, da imate(mo) nekateri veliko povedat na temo vedeževanja ( pa, če sem pošten, po moje, znanja iz branše pa nobenega ). Zakaj si ne odprete temo in tam razpredate? ( andrejo pa pustite, da svojo raziskavo fonkcionalne pismenosti pelje naprej ).

 

ežoj

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

31. maj 2012 20:53

Evo, še en funkcionalno nepismen.

rimljanka

Deschanel  

član od: 18.4.2012

sporočila: 35

31. maj 2012 21:06

Glede branžnega znanja - vse bo jasno ob kresni noči. Ja, včasih svetujemo tudi kaj izven. Take smo, pripravljene pomagat, kaj češ.

 

Kje je sedaj ona čarovnica z metlo? Ne najdem. Nisem funkcionalno pismena

 

Deschanel

Mygrace

sporočila: 6506

31. maj 2012 21:09

Zvita, tale Andrea84

Jst tut funkcionalno nepismena

Mygrace

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. jun 2012 9:19

Odrasla oseba lahko počne z denarjem, kar hoče, brez pridig.  Ampak frinči izrazi gnus vključujoč koncentracijska taborišča, ko je treba povedati, kaj si misli o tetoviranju in brani svobodo osebe do zarpavljanja, ko je tema vedeževanje. Frinči, če bi rada disputirala, bodi konsistentna. Oziroma, če se referiraš name, potem malo pomisli, kaj si o kakšni stvari napisala pred dobrim tednom, da se ne boš v naslednjem tednu ponovno povozila. Lahko pa uporabiš tudi pravico do molčanja. Ki jo bom jaz odslej uporabila na tejle temi, ki je itak že ausglajuzala.

Vendelina jr.

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

1. jun 2012 11:29

Itak je vsak gospodar svoje usode, časa, denarja,...

Enih stvari se pa pač ne da spremenit in je škoda energije, da bi jih; je boljše, če se z njimi čim prej sprijazniš.

 

Vedeževalca tako, praktično, ne potrebuješ. In denar raje porabi za kaj bolj nujnega.

 

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

1. jun 2012 13:54

Ste pa zanimive(vi).

Lep dan,

 

Migla

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti