Torbice

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

29. apr 2012 23:58

Jaz moje low budget torbice hranim kar na kavlju v omari. V povprečju mi nekako najbolj pašejo take malo bolj mehke vrečaste, pol viseče zadeve, ki se zadnjih 10 let kar ok počutijo viseče ali pa položene na poličko pod kavljem, tako ena na drugo, precej prosto po prešernu. Ko se mi ljubi menjat pač iz kupa odberem želeno in jo spravim ven.

 

Kar se asortimana tiče sem nekako v večino torbic uspela nabasati ene 2 pisali, kak paket robčkov, tu pa tam se kak nalgesin kotali, občasno kaka prazna flaša vode, potem pa dodam še denarnico & mobitel pa sem.

 

Nega je po potrebi vlažna krpa na tistih, ki se dajo obrisati, poletni cekri iz blaga se perejo, usnjene pa tako nimam nobene trenutno. Eno in edino sem v mladosti-ki-je-norost uspela pošteno uničit.

 

Glede znamk pa itak nimam niti približno kilometrine, še najdražja, ki sem jo imela je bila Conversova. Glede na to, da se grejo nek športen (ergo trpežen?) brand, meni pa je torba generalno škripnila po ene 6ih mesecih "mestne" uporabe, mi nekako ne sede več kupovati njihove robe O G-jih in usnjenih zadevah pa enkrat, ko bo kaj več na računu

Viva Meier

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

30. apr 2012 4:59

Imela sem že usnjene torbice, pa razne brezčasne Samsonite torbice, pa celo goro no-name torbic, poletnih cekarjev in podobnega.

Trenutno nimam nobene usnjene in kar nekaj takih no-name torbic. Ne spoznam se na dizajnerske zadeve, zato tudi zavestno ne iščem ponaredkov. Ponavadi je tako, da kupim torbico, ki mi je preprosto všeč in zanjo nisem pripravljena odšteti več kot 50 €. Je pa res, da so danšnji dobri umetni materiali tudi odlični in ob primernem vzdrževanju tudi kar dolgo lepi.  Tudi usnjene torbice niso vedno kvalitetne in ko so malo obnošene, izgledajo še bolj klavrno kot njihove manj drage kolegice.

Sem pa za čevlje prej pripravljena odšteti kakđen € več, kot za torbico.

 

tedyka

tinkarica  

član od: 22.12.2006

sporočila: 87

30. apr 2012 9:48

Vse imam pospravjene v predalu pod posteljo:)

tinkarica

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

30. apr 2012 12:27

Izven teme, ampak mogoče pa boste lahko pomagali.

Pred kratkim sem kupila usnjeno torbico, precej velikih dimenzij, da gre vanjo mapa s papirji. Ima dva krajša ročaja, vendar grejo na ramo. Dodan ima dolg pas, ki se lahko odstrani.

V  torbici je priložena ena zadeva, za katero ne vem, čemu služi.

Dva obroča, premera cca 2 cm, brez možnosti, da se odpre za ključe, sta povezana z usnjenim trakom iz istega usnja, dolžnine 57cm. Širina cca 5 mm. Niti sanja se mi ne, kakšen je njegov namen.

Ključev ni mogoče pripeti nanjo, trak je posebej in ni všit v torbico, kot je v nekaterih, da se pripne gor karabin.  Trak ne more nadomestiti ročaja, ker je preozek in ga ni mogoče pritrditi na obroča za dolg ročaj.

Ima kdo kako  idejo.

Podarim idejo: iz prepognjenega odraznega traku ( t.i. paspula)  v barvi podloge sešij trak, na koncu pa dodaj majhen karabin. Trak na drugi strani všij v torbico. Na ta karabin je mogoče obesiti ključe ali kaj podobnega, da se izogneš iskanju.

 

 

 

F r i n a

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

30. apr 2012 14:04

Frina, če je možno, dodaj fotko. Bomo prej prepoznali in pogruntali kaj z obročki...

Viva Meier

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. maj 2012 17:44

Stvar je sicer malo dolga (57 centi) - recimo, da se lhako večkrat ovije), ampak to se lahko uporablja v kombinaciji s kljuko (ni ravno karabin), ki jo postavimo na mizo in potem za to kljuko zataknemo torbico - to je neverjetno uporabno v restavracijah in povsod tam, kjer ne moremo torbice dati na poseben stol.

Vendelina jr.

Mygrace

sporočila: 6506

2. maj 2012 18:15

Tista 2 obročka sta krasna (2cm) za na vsak žebelj, magari za na stojalo za obleke.....tudi tako gre http://1.bp.blogspot.com/-jGbNv3IvK0I/Tq7GxHV4T3I/AAAA , pač potegneš tisti trak skozi ročaje, ki so dostikrat široki in mehki in bi se težko obesili na kakšno majhno zadevo.. in oba obročka nekam natakneš; se mi zdi praktična stvar tudi za na klasičen obešalnik v garderobni omari, glede na dolžino 57 cm lepo visi malo nižje in se ne mečka..

Meni se zdi sila uporabna zadeva, no.

Mygrace

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

2. maj 2012 19:09

Jao, pred leti sem kupila torbico, ki je imela takle trak, da si nanj obesil kjluče.

http://u-handbag.typepad.com/.a/6a00d8

Se mi zdi, da bi morali zakonsko prepovedati izdelavo torbic brez tega traku. (čakam, da se bo kdo ob tole spotaknil ) Ključe potegneš na dan na tik-tak.

 

Aja, menda je kar kriza, ker za une torbice, ki jih omenja mamamia, ni več čakalne dobe in si jih bo lahko "vsakdo" kupil. Kot pravijo. Pa skoraj nič rabljene so tudi na voljo.

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 02. 2012 19:13

Mygrace

sporočila: 6506

2. maj 2012 19:10

Pozabila povedat:

se brez teh obročkov čist komot preživi, ja. 

                                           

                                                        

 

 

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti