1. Postan krompir je pokvarjen, strupen, težak za želodec
Postan krompir je krompir, kot vsak drug pripravljen krompir. Jedel sem že nekaj ur star pire, tenstan krompir, pa tudi "včerajšnji" pečen krompir, pomfri. No, pomfri ni najboljšega okusa zaradi olja drugače pa ste vsi že jedli postan krompir sploh v restavracijah. Da ne govorim o krompirjevih slivovih cmokih in podobnih živil, ki jih vmes celo zamrzuejmo. Pa krompirjev golaž, krompirjeva juha, ... V osnovi pa je celo nekuhan krompir še danes hrana revežev v andih, seveda pa je krompir prej obdelan s cikličnim zamrzovanjem in odtajanjem ter na koncu posušen.
2. Surov kostanj je strupen, neužiten
Surov kostanj je zelo dober, potrebno pa ga je olupiti tudi iz tiste rjave kožice, ki je grenka. Najboljši je malo suh kostanj, ki se lažje lupi iz kožice in je celo precej sladak. Ko je sezona kostanja sem pojedel tudi do 1kg surovega kostanja in to zvečer, pa ni bilo nisem imel nikakršnih težav.
3. Surovo žito, koruza ni užitno
Mlada koruza je prav okusna, prav tako mlado mehko žito. Lahko pa se poje tudi malo starejšo koruzo ali žito, s tem da je pač bolj trdo. Pojedel sem že recimo polovico surovega storža malo starejše koruze pa nisem nikoli imel težav.
Še veliko predsodkov o hrani kroži med ljudmi. Poznate še katere?
dromat
Temo je spremenil(a) dromat dne 12. feb 2012 9:42