Lep pozdrav vsem.
Je kdo že delal? Ima recept ter izkušnje? Gre se za staro zadevo, katere že dolgo nisem videl niti jedel.
Morda zato, ker je prava kalorijska bomba. Ampak to ni pomembno, 1x na par let to jest, je nekaj posebnega.
Našel sem sicer tale recept; http://www.gurman.si/print.php?S=6&Article=515
a sedaj bi rabil vaše izkušnje ter pomoč
Moj najboljši prijatelj (že kar član družine) ni veliki ljubitelj sladkega. Občasno rad pohrusta kako napolitanko, mogoče kakšen sladoled, drugače pa mu to ni neka prioriteta (hoho, marsikdo bi si to želel, ali ;). a ker vem da vsakdo nosi košček nostalgije v sebi, ali pa tistega otroka, kateri je v mladosti 100% imel svojo najljubšo sladico in se občasno ta otrok tudi oglasi, vem da tudi pri mojem prijatelju obstaja nekje košček duše za sladko.
In tako sem, lepo po ovinkih, skozi pogovor napeljal zadevo na sladkarije. Tako ugotovim, ko mi je pripovedoval prav po pesniško kaj je njegova oma znala pričarat (babice! Se vsi strinjamo, da so to največji čarovniki kar se tiče prehrane. S pokojno babico je bilo prav fajn v topli kuhinji sedet in gledat, kako krofe cumpra) zadeve, da obožuje prav to, zgoraj omenjeno torto.
Evo, ideja kupljena, plan narejen. Ker je ravno imel RD in ker jaz rad delam stvari sam, ter se potrudim, vložim ljubezen v zadevo in nisem privrženec nakupov (ker mi pač deluje vse to instant) sem se lepo odločil da stvar naredim.
Edino zakaj rabim vašo pomoč je, da skupaj ugotovimo količino sestavin. Namreč; on živi sam in bi velikost torte presegala njegove zmožnosti konzumacije, pa glede na to, koliko dec piva, kokakole in podobne svinjarije vase spravi, je meni toliko na skrbi, da mu naredim nekakšno manjšo edicijo. Ker nimam malih tortnih modelov, zal ne bo oblika torte, imam pa oni podolgovati narebran pekač, dolžine 37cm.
Kaj menite, kako se naj sedaj lotim zadevice. Res mi je dosti na stvari da to naredim, zatorej vas z veliki MAČJIMI očmi gledam in upam na pomoč
MBrando