Maslena orehova torta. pomoč

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

10. feb 2012 18:02

No povej mi mere tvojega pekača.

 

 

Vesnuska

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

10. feb 2012 18:46

VESNUSKA in vsi drugi: HVALAAAAAAA LEPA ZA TRUDDDDDD! Sem tak vesel, da se moram kar dol vsest in umirit. Dajte mi minutko....
Ok, gremo dalje.
Problemi so šli sami od sebe!!! Sem očeta klical in povprašal kaj storiti (on je majstore za sladice), pa je rekel, čuj mali, saj mislim da imamo mi tortni model za prilagajat doma. Vpraša mamo, če sta to ona2 kupila. Mama poreče, da baje da sta. Pol reče naj pogledam doma gori po kuhinjskih elementih.
Jaz laufam domov, z dvomi v glavi, a glej ga zlomka :>>>>>>>>>>>>>>>
Od ZENKER firme CAKE RING, za dimenzije tort od 16 do 30cm!!!! AAAAAA, kak pa sem jaz vesel in kako mi je usoda/karma vsaj v tem pogledu naklonjena!!!

Sedaj ne bo več omejitev, pri vseh torticah new york stila, katere sem že vedno hotel delati, ter jih preliti z sladkorno glazuro. Hjooo, sedaj bom šele prišel iz svojega kokona ;)

Vesnuska: Torej vzamem kar polovico vseh sestavin in tortni model, lepo zmanjšam na 16cm pa je to to. Može?

MBrando

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

10. feb 2012 18:57

Ja popolno bi bilo če bi za tortico premera 16cm vse delil z 2.5. Ne vem jaz bi naredila 18cm premera, pa deli vse z 2, da bo ''u nulo'', verjemi ne bo prevelika. Imam tak model doma, pa pride prav posrečena velikost. Pa veliko sreče pri peki!

Vesnuska

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

10. feb 2012 19:01

Vesnuska: OK, bom upoštveval in delil z 2!!! Komaj čakam da se zgodaj zbudim in začnem delat. POROČAM kako pa kaj!! KAKO SEM VESELLLLLLLLL

 

MBrando

s0ncek*  

član od: 23.4.2007

sporočila: 1191

10. feb 2012 20:03

MBrando, reform torto poznaš? Mogoče je imel prijatelj v mislih prav "njo".

s0ncek*

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

10. feb 2012 20:39

sonček: ne poznam ne. Sem pa sedaj pogledal kak zadeva izgleda in me je na rit vrglo. V 21.stol. ko gre vse v negativo oz. minimalizem, se pri tej temi vse obrača v pozitivo oz. MEGALOMANIJO :D . Kaj si noooooor, kake sestavine. To pa se vidi ja, da je prava dobra old school zadeva, ko je še vsak drugi imel kurjo farmo :P.
Hvala za namig, bom shranil, pa morda kdaj naredim, čeprav to niti za enega izmed moje družine in mene ni, je pa dobra ideja, za kakšno posebno priložnost.
Kaj misliš, bi gospod MONTIGNAC rekel na tole sladico ;). HEC,HEC

MBrando

s0ncek*  

član od: 23.4.2007

sporočila: 1191

10. feb 2012 20:56

Meni je to ena najboljših tortic na svetu :) in to je hkrati tudi hišna tortica v Čajeku, če jo slučajno poznaš. Mene je tam navdušila, potem pa mi je mamamia pomagala z receptom, za kar sem ji še danes hvaležna. Mamamia, če bereš - hvala! ;)

 

Montignac pa verjetno ne bi imel kaj preveč proti njej, glede na to, da ni moke ... :D je pa res, da verjetno ne bi bilo dobro, če bi jo jedli vsak dan. Jaz jo naredim brez kave (mislim, da je v receptu v bazi tudi kava), samo z jajci, sladkorjem, orehi, čokolado in maslom. Včasih namesto orehov uporabim mandlje, je tudi super. Ampak, kalorije ... 

s0ncek*

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

10. feb 2012 21:32

Kalorije ja....ohohoh. To da je brez moke pa je MEGA fajn.
Čakaj malo, KAJ, iz ČAJEKA??!?!?! To je ona world famous čajnica ČAJEK tortica o kateri vsi govorijo!!!! Hjooo, pol pa res ne vem, kaj sem dobrega naredil, da sem si vse te nasvete prislužil. Ker sedaj, pa res moram enkrat to narediti; for a special occasion.
Povej; kako ti uspeva tale zadevca? Ker ima toliko sestavin in ker je opis dolg, me zanima ali naj me je strah ali pa naj se pogumno podam ter jo naredim. Je le bolj "eskvizi" , pa ne bi rad na koncu vse stran metal in izpadel , tako kot se mi je lani zgodilo, ko sem prvič pekel za prav taistega prijatelja, za katerega se ponovno trudim.
Tisto pa je bila biskvit brez jajc iz baze. Tak lepo je izgledal, takooo lepo dišal, jaz ponosen kot pav, a ko sem prerezal na pol. Guess what. Nož je ostal v sredini. Tako je bilo tekoče. In otišle banane,sladkor,moka v smeti in jovo na novo. V drugo je uspela

Saj ne morem verjeti, da si še kdo vzame čas in naredi sladico, katera mu v kakšnem kafiču odgovarja. To je čar kulinarike in vseh vas. Pa seveda da si pomagamo in da smo vedno nasmejani in veseli. Ni lepše radosti in veselja, kot pa da cela kuhinja diši, ter uspela kulinarična dobrota.

HVALA MAMAMIA, da si delila svoje perfektno znanje in pomagala zacumprati tole BOMBO

MBrando

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

10. feb 2012 21:49

 UUU Stanka, hvala lepa. Prava BOMBA od torte. Taka, orenk. Kar že ATOMSKA BOMBA.
Hvala lepa, res mi dosti pomeni, da mi pomagate. A ker sem tehtnica po horoskopu, sem sedaj že čisto izgubljen :D
Odločitve, odločitve hihi

MBrando

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti