Zamrznjene klapavice-užitne?

anneri  

član od: 10.8.2007

sporočila: 1

tema odprta - 30. dec 2011 18:41 | ogledi: 22.426 | odgovori: 4

živjo

Prosila bi za pomoč:

Jutri bom prvič delala klapavice na buzari... in sem danes šla po vse stvari, zataknilo se mi je pa pri glavni... šla sem v ribarnico na Vrhniki in hočem kupit 1kg školjk in mi je prodajalka rekla, da nima svežih samo zmrznjene z pol lupine... Prepričala me je da so ravno tako dobre... Zdaj pa vprašanje, namreč malo sem šla pogledat na internet kako bi jih pripravila in sem našla kar nekaj odsvetovanj glede zamrznjenih školjk, recepta pa za zamrznjene tudi nisem nobenega najdla...

 

Ali mi lahko kdo iz "prve roke" pove, ali so sploh užitne zmrznjene, ali naj romajo kar v koš??

najlepša hvala za hitre odgovore, da vem če jutri sploh to kuham ali grem raje kar v Botra:):)?

 

lp, Irena

anneri

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

30. dec 2011 18:50

Odmrzni jih v hladilniku in pripravi kot običajno.

Če nisi sigurna, odmrzni samo eno in če bo smrdela po starih ribah, je zanič. Če bo malo močnejši vonj po morju, bo do školjke OK.

 

 

Vanja

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

30. dec 2011 19:31

Kar je napisala Vanja brez dvoma drži. Jaz sicer še nikoli nisem delala z zamrznjenimi školjkami, sem jih pa prav gotovo po takih in drugačnih gostilnah pojedla že kile in kile.

Ne verjamem namreč, da vse restavracije ob koncu dneva zmečejo preč školjke, ki so jim ostale.

Ampak ravno na buzaro se pa zmrznjenih ne bi lotila. 

Mogoče bi poskusila z gratiniranimi (posutimi z drobtinami in mešanico česna in začimb, recimo peteršilja, timijana, šetraja, rožmarina ali kar vam je pač všeč, poškropljenimi z malo olja in vina in popečenimi v pekaču), še rajši bi se pa odpeljala do Ljubljane, ki od Vrhnike res ni tako zelo daleč in nabavila sveže školjke.

Ne vem, za koliko ljudi pripravljaš buzaro, ena kila je ravno dovolj za dva, seveda če sledi še kaj.

 

nola

anneri  

član od: 10.8.2007

sporočila: 1

30. dec 2011 19:56

Punce full hvala za odgovore! ja sej sm že ko sem šla iz službe razmišljala da bi šla na tržnico v lj, samo mi časovno ni zneslo, bila pa sem tudi prepričana, da bodo v edini ribarnici na Vrhniki valda mel sveže...Jih bom dala zdaj ven iz zamrzovalnika pa kr v hladilnik, do zjutri se bojo odmrznile pa bomo videli kaj bo:) saj jest sem mislila jih narediti na podoben način-tako mi je povedala v ribarnici: na olivnem olju popražim čebulo, potem česen in peteršilj, dodam malo vode in naj kar zmrnjene školjke dam noter in zalijem z vinom, kuham pa pol še ene 10-15 min, zgostim pa na koncu z drobtinami... Mislita, da bi to šlo? aja pa pripravljam za dva

 

hvalaaa, Irena

anneri

STASY  

član od: 24.2.2007

sporočila: 48

30. dec 2011 21:47

Anneri, bližje kot Ljubljana ti je mogoče Logatec. V Rival Junior-ju imajo masovno prodajo morske hrane za celotno Slovenijo. Mislim, nisem pa sigurna, da prav v E.Leclerc-u lahko kupiš njihove proizvode, sveže in zamrznjene. Sedaj pa je dobrih 8 mesecev odprta tudi njihova maloprodajna ribarnica zraven Tuša, slaščičarne Kljukec. Klapavice dobiš po 2 kg v mrežici sveže, mogoče tudi po manj. Mi vedno kupimo tiste 2 kg in so odlične.

STASY

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti