He he, eni jih klicejo fežuje ali fežoje, ker so jih dobili iz Brazilije, jaz sem jih navlekla preko ruske naveze s Kube, tam pa j vlecejo po špansko na h. Jaz sem jih posadila tri drevesca, če se je že eden toliko potrudil da mi je sadike iz Ponta pritovoril sem v mojo osamo. Sem pa, kot nad vsem sadjem nasploh, razočarana, ker nima okusa in lastnosti krompirja.
Ena dolgočasna roba je, okus nekje med kosmuljami in kivijem, malo potegne na jagode. Cvetijo pa prelepo. Imajo velike bele cvetne liste, prašniki so kardinalsko rdeci. Saj bi ti napisala, da si jih pridi nabrat, pa so jih že pobrali tisti, ki jim je to sadje všeč. Jih imam samo še eno manjšo košaro. Kolikor mi jih ostane, jih porabim za kakšne krostate, prva leta, ko jih še nihče ni maral, sem naredila iz njih marmelado in žele, ma,brez veze. Ampak jaz sem najbrž res pristranska, od sadja cenim samo krompir.
Kivija mi je pa ostalo na brajdi še za eno gajbo, če boš kje v okolici pridi ponj, magari z .........., midve sva izvežbani nabiralki te zelene nesnage.
Pa spijemo tisto prislovično kofe, en glaž in podrobimo krostato s fehuami.
Imam nekje neke fotografije, ko in če jih najdem jih pošljem.
nola