Euro spin bljak fotka

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

3. dec 2011 12:21

Se bom tudi jaz pridružila debati, saj sem v Eurospinu nakupovala že v časih, ko je bil samo v Italiji. Preprosto, ker je bila ponudba pri nas precej borna ali pa so bili izdelki bistveno dražji. In še danes je zelo opazna razlika za marcarpone, če primerjamo ceno v Mercatorju ali Lidl oz. Eurospin.

In resnično sem vesela, da je nastala konkurenca Mercatorju, Tušu, Sparu z odprtjem Hoferja in Lidla in Eurospina. To so namreč poznani diskonti iz tujine, kjer so včasih nakupovali tudi mi. Cene so ugodne, ponudba je velikokrat zelo zanimiva. Kupiš lahko veliko uporabnih stvari in cene so zelo ugodne.

Glede kvalitete pa naj vam povem naslednje, veliko Hoferjevih in Lidlov izdelkov se proizvaja v Sloveniji in pakira v njihovo embalažo. Tako lahko opazite jogurt Ljubljanskih mlekarn pakiran v embalažo Hoferja z ceno 0,99 eura, isti v originalni embalaži stane v običajni trgovini vsaj pol evra več. Čips, ki ga kupite pod blagovno znamko Lidl se pakira v Chio chips, ki je v trgovinah najdražji....itd...Najbolj zanimiva je primerjava 100 % sadnih sokov in seveda še drugih artiklov. Gavrilovič pašteta v tubi je najcenejša v Lidlu.Marelični sok je najcenejši v Eurospinu...in še in še se najde stvari.

Ne vem zakaj bi za isti izdelek plačala več. Preprosto smo se že navadili, da hodimo po določene artikle v Hofer, druge v Lidl, tretje v Eurospin, po meso v Leclerc in njihove 3 min testenine za otroke (njami).... Nekaj na tržnico. Tudi v Spar in Mercator, vendar je ta delež bistveno manjši. Ne kupujem pa več mesa v Tušu, ker mi juha vedno smrdi, ko zavre...

Najbolj zanimive pa so mi primerjave ZPS, ki so že nekajkrat izdelke Hoferja uvrstile na sam vrh- sončno kolekcijo Ombia, pralne praške...

 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

3. dec 2011 13:27

Bogataši so bogati tudi zato, ker svoj denar trošijo po pameti. Dvomim, da se kakšen zmrduje nad tem, da primerljivo stvar kupi po nižji ceni.

V omenjeni trgovini kupim precej stvari, ne nazadnje vsaj v naši občini samo tu dobim perutninska jetrca brez dodatka srčkov, normalno dozo sode bikarbone in odličen kuhinjski papir.

 

 

 

nola

Mygrace

sporočila: 6506

3. dec 2011 13:33

Jaaaa, na Fernetičih smo šle nakupovat nekaj nas in smo dobile takoj čez mejo davek nazaj in potem hop! na Kompasovo pico!....

Prvič, ko sem bila tam, sem vprašala, zakaj imajo tako nizke cene (tudi pivo Union je bilo občutno ceneje.... ) in so mi povedali da zato, ker nimajo fensišmensi trgovin (res smo se drenjali s tistimi vozički po tistem skladišču).....ker nimajo nevemkakšnih reklam (no, v zadnjem času jih zasledim tudi na naših TV postajah...)....skratka, če ne greš v Eurospin na družabno srečanje, je to dob5ra izbira...seveda je potrebno imeti s seboj in prečekirat zadeve

(ne bom povedala kako hajsosajiti mečem na finto press)

 

                                                             

Mygrace

Mygrace

sporočila: 6506

3. dec 2011 13:35

Aja, tiste piksne od paradajza so poceni zato, ker je tam notri pulpa, ki je kisla............

Ampak tudi naš paradajz je kisel, če ni pridelan v takih pogojih, kot se spodobi za n dober paradajz

Mygrace

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

3. dec 2011 13:55

Sem se že bala, da sem edini čudak, ki leta okrog in kupuje malo tu malo tam, odvisno kje je izdelek željene kvalitete ugodnejši. Čeprav se zadnjih nekaj let na veliko izogibam Spara in Mercatorja - ob pogledu na njihove cene za izdelke istih proizvajalcev . Ta veliko fasengo na zalogo nabavim v Leclercu, imajo izdelke, ki so mi všeč, po vsaj meni sprejemljivih cenah. Občasno zaidem tudi v ostale, če mi je spotoma in sem na tesnem s časom. Se strinjam s tem, da v nekaterih trgovinah stane litek/kg izdelka manj, a ga toliko več porabiš. Zelenjavo, sadje, vložnine, sire, klobase itd se pa splača pri kakšnemu lokalcu nabavit. Sta oba zadovljna, pa vsat takrat veš, kaj ješ.

Kot je ena že omenila je prav, da imamo tudi špecerije različnih cenovnih razredov, tako kot avte, obleke, stanovanja...

Trixi - LM in drugi pakirajo tudi za Hofer ja. Samo tako kot pri ostalih proizvajalcih je tudi tu tako, da imajo šaržo za svojo MU embalažo in prilagojeno šaržo za Hofer, Mercator, Špar...

OlivaB

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

3. dec 2011 14:07

No, se še jaz "pofočkam".

Z veseljem kupujem cenejšo robo enake ali podobne kakovosti v Eurospinu in ostalih "drugorazrednih" trgovinah.

Le meso v mesnici in zelenjavo na tržnici ali v zelenjavni trgovini, "kilometer nič" sistem.

 

lp

mzm

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

5. dec 2011 0:22

Tudi jaz v našem lokalnem Tušu vzamem npr. jogurt njihove blagovne znamke, ki ga sicer proizvajajo celjske mlekarne, je pa pod "zeleno zvezdo" dosti cenejši kot v pakiranju te mlekarne. Enako velja še za kup izdelkov, le drobni tisk (proizvajalca) je treba prebrati, pa lahko tudi pod domačimi in tujim trgovskimi blagovnimi znamkami najdemo slovensko robo. Enako, kot so pod blagovno znamko slovenskih trgovcev dostikrat zapakirane stvari, ki so proizvedene v tujini (konkretno recimo trajno Tuš mleko, kjer je poreklo Nemčija, "Olimp" mleko, ki ga prodaja Tuš pa je iz Pomurskih mlekarn ...)

Kakorkoli, vsaj je svoje denarnice in svojega razuma gospodar. Zveneča imena in bolj svetle neonke v trgovini velikokrat le zaslepijo, kakovost izdelkov pa mora potrošnik preveriti sam :)

Mojca

shaania25  

član od: 6.4.2007

sporočila: 75

5. dec 2011 0:29

ursyy je napisal/a:

od tega bi rada sliko videla, prosim prilepite, sem malo brskala prospekte po spletu, pa nič najdla...

 



ursyy

 

..druga vrsta desno: http://www.modernakup.si/letaki/Eurospin_10/870/3



shaania25

Sporočilo je spremenil(a) shaania25 dne 05.dec 2011 00:29

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

5. dec 2011 5:24

Nakupujem povsod - imam nekako izbrane in preizskušene izdelke, ki jih redno kupujem v Mercatorju, Sparu, Tušu (občasno, ker ga pri nas žal ni), v Hoferju, Lidlu in tudi Eurospinu, pa v Leclercu (ko nas pot zanese v Ljubljano). Nekateri izdelki so popolnoma primerljivi ali celo boljši, kot v kakšni dragi trgovini, nekateri izdelki mi potegnejo, drugi ne... Zelenjavo večinoma za vse leto pridelavmo sami (ali se splača ali ne - o tem kdaj drugič), vložnine, ki jih jemo napravim sama (sadja že dolgo ne vlagam več, ker ga pri nas nihče ne je, zato samo nekaj kozarcev, ki jih potem res porabimo, skuham marmelade, nekaj sadja dam tudi v skrinjo.

Tudi pred leti, ki pri nas ali pa v mojem domačem kraju še ni bilo toliko teh diskontarjev sem občasno v te trgovine zašla v sosednji Italiji in enako kot tu kupila kar sem imela preizkušeno pa še kakšen dodaten izdelek.

Gledam reklame in razmišljam, da tudi pri diskontarjih ni vse zlato kar se sveti in je tudi tu treba imeti pamet in ne kupiti vse kar je v akciji, se pa nekatere stvari resnično izplačajo, druge malo manj, tretje pa sploh nič. Važno je, da je kupec zadovoljen in da je pripravljen odšteti svoj težko prisluženi denar za tisto stvar.

Sama pravim, da so vse trgovine za ljudi, kdo bo v njih nakupoval, pa se mora odločiti vsak sam. In še to, včasih se malo zagledam v parkirane avtomobile pred temi trgovinami ali pa v ljudi, ki jih poznam in nekako lahko ocenim njihovo gmotno stanje (sem pač iz manjšega kraja) in vedno znova sem presenečena - tudi bogati nakupujejo v teh trgovinah (seveda, saj zato pa so najbž bogati).

Pa še to mi je nekoč rekla znanka - Zakaj pa ne bi nakupovala v tej trgovini, saj sem zanjič videla tudi našega direktorja tam s polnim vozičkom in če je zanj dobro, bo dobro tudi zame.

In tako kot je rekla Mygrace - dokler je denar v moji denarnici sem jaz njegov gospodar (kje, kaj in kdaj bom nakupovala).

pa lep dan vsem

tedyka

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

5. dec 2011 11:11

Ja, res ni lepo videti neočiščeno meso na reklami. So bili preveč površni.Vendar, ko sem zadnjič tam nakupovala sem si malo ogledovala ponudbo mesa in je lepo izgledalo. Glede kvalitete pa ne vem, še nisem nič kupila. Za pršut v kosih vem, da je malo premehak.

Bolj sem bila presenečena nad gospo, ki je nakupila (sigurno za kakšn lokal) ogromne količine -olja po 5l , pomfrija (10 kg vrečke) in ogromno pakiranega motovilca. Me je prav zanimalo, kje to prodajajo kot domače?....

Sicer pa iz preverjenih informacij od kolega, ki prodaja na tržnici (kot domače blago) pozimi prodajajo solato iz Italije (od motovilca, rukole, berivke, mešanic, mehke solate, kristalke)....pa bučke, paradižnik, papriko, mlado čebulo, mlado špinačo, ..... in jo mastno zaračunajo.

V prav pozimi se nakupovanje tovrstnih nesezonskih artiklov splača kupovat v diskontih, saj so razlike v cenah napram tržnicam občutne.

Ne rečem pa za endivijo, zeljno solato, zelje, repo in ostale domače stvari za katere veš, da so zimske. Te pa vedno kupujem pri moji branjevki.

 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti