Prosim, za kakšen preizkušen recept za vlečeno testo. Rada bi naredila jabolčni zavitek. Po mojem receptu, je testo preveč trdo. ![]()
Na pomoč!!!!!
Tanja
Prosim, za kakšen preizkušen recept za vlečeno testo. Rada bi naredila jabolčni zavitek. Po mojem receptu, je testo preveč trdo. ![]()
Na pomoč!!!!!
Tanja
Ni potrebno nobeno tehtanje. Prvič, drugič, tretjič bo O.K.
V posodo daj moko (malo več kot pol kg), ščepec soli, naredi vdolbino in vlij malo olja (3-4 žlice). Z vilico (ali z mešalnikom) zmešaj, z dodajanjem tople vode, v katero si šricnila malo kisa. Ko si zmešala vso moko, kar začni mesiti z roko. Teso dobro izdelaj - naj bo bolj mehko kot trdo. Naredi si dva hlepčka, namaži z oljem in daj na topli krožnik ter pokri s posodo, ki si jo pred tem zgrela.
Testo naj počiva 1/2 ure ali več. Na mizo daj prt, posuj ga z moko, vzami en hlepček testa, z roko malo poravnaj in potem z valjarjem (ampak zelo nežno). Z oljem pramaži celo površino in potem vleči z obrnjeno stran dlani.
Pripravi si malo prepražene drobtine in s tem poškropi testo, gor daj ribana jabolka, sladkor, cimet, lahko narezane orehe. Maso lahko posuješ po želji, ali samo polovico testa ali celo. Dvigni prt in testo zarolaj ter ga daj v namaščen pekač. Ko se še peče prežami z margarino ali maslom. Pečeno (35 minut - 180 stopinj) še enkrat premaži z margarino in pokrij s prtičem.
(Moja miza je velika 180 x 100, pa raztegnem testo po celi mizi).
Dober tek.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polžki z mesnimi kroglicami

Piščančja juha s tortelini