Sigurnost nlb

tema je zaklenjena

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

4. okt 2011 19:35

Draga Vendy, pričakovala sem tvoj odziv in kot strokovnjakinja na tem področju ( predvidevam ) imaš seveda znanje in vpogled. Ampak glede na situacijo je pa jasno, da banke ne delajo v korist malega človeka, sicer razjarjene množice  ne bi bivakirale v okolici Wall Streeta in še marsikje po svetu. S tabo ne bom polemizirala, ker premorem samo eno leto ekonomskega faksa z zelo malo opravljenimi izpiti , ampak kot laik pa menim, da ena katastrofa za drugo ne govori v prid svetovnemu bančništvu.

 

 

 

naor

neznan uporabnik

4. okt 2011 19:41

@Vendy - si slabo obvladala tvoj forte, pa z letališči v Moskvi si tud skregana. Ker tja ful blazno hodiš, ne?

 

 

MULTI_reloaded

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. okt 2011 20:00

Multi, vzemi no kak persen, da te ne bodo spet odkolopili.

Naor, v delu o svetovni krizi se deloma stirnjam s tabo. Drugače pa, banke niso za to, da bi delale v korist malega človeka. Banke so za to, da oplajajo denar, ki so ga vanjo naložili depozitarji. In da pri tem ustvarjajo profit. Sedaj lahkio tudi razpravvljamo o tem, kako so uspešne pri profitu. Ampak denar svojih depozitarjev pa oplajajo, ne, vsaj v Sloveniji je tako.

Vendelina jr.

neznan uporabnik

4. okt 2011 20:03

Vendy, jaz jemljem lexaurin, če že. Malo kemije ne škodi

 

 

Rad te mam veš

 

 

MULTI_reloaded

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

4. okt 2011 20:07

A je kaj v zraku? Na eni strani so strokovnjaki, kar Vendelina jr. nedvomno je, na drugi smo laiki,  ki se pač čudimo, kako so nekatere stvari možne. Dejstvo je, da se je v naši največji banki nekaj zabrkljalo, pa ne samo v njej, ampak tega z našimi debatami tu ne bomo rešili.

Je pa težko nam, ki nismo veliki direktorji, sprejeti v zakup, kako je bilo z nekaterimi velikimi posojili, čeprav je po drugi strani res, da je bila večina teh posojil redno plačevana in bi kak reprogram bolj koristil kot pa sesutje tistih, ki so jih najemali.

 

Je pa res še nekaj: če si dolžan tisočaka, je to tvoj problem; če si dolžan milijon, je pa to problem banke - to so besede enega znanega finančnika, ne spomnim se več, katerega.

 

In tu znotraj se nekje vrtimo - banka nam ustreže, dokler ocenjuje, da je posojilo(še)  naš problem (preverjanje kreditne sposobnosti oziroma priemrno zavarovanje posojila), ko pa oceni, da bi znala imeti problem, pa nam to sporoči na način, da pač ne da posojila. Amen.

 

V gospodarski in investicijski del se pa jaz ne bom spuščala, ker nimam pojma o tem. Sem samo navaden komitent s plačo.

mamamia

neznan uporabnik

4. okt 2011 20:13

Tudi jaz mamamia. Pa sem danes komot šel in prosil za jurja. In ga dobil. Saj je Vendy stručko, ni pa lih v vsem. Pa, da bi vsi ostali bli blesavi. Kaj še nisi pogruntala?

 

Tud, če sta na enakih valovih. Eh, ne bom raje. Ti bom povedal na štiri oke, ko bo čas.

 

 

MULTI_reloaded

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

4. okt 2011 20:25

ej, Multi, pa ne bomo o my dear Vendy debatirali, kajne? Glej, vsakdo koga ne mara in vsakdo ima koga posebej rad. To je povsem normalno. In ni treba, da  se gremo sistema "če nisi z nami, si proti nam", ker smo odrasli in pametni, nič blesavi. Vsaj jaz zase vem, da nisem blesava, in zato na nekatere poste tu gor tudi gledam tako, da ne smatram, da me ima kdo za blesavo, ker piše neko svojo zgodbo in zagovarja nekaj, s čemer se morda sama niti ne strinjam. Ne gre samo za Vendelino, vedno se kdo najde, ki da drugim vedeti, da nimajo pojma.

Gre malo tudi za samozavest. Če je kdo nima, ga  prizadene že mao bolj pomenjljiv pogled, če jo ima, mu je glado vseeno, kaj drugi odgovarjajo na njegovo pisanje. In jaz imam samozavest, kot večina nas tu gori.

 

In se tudi razlikujemo, kako kdo odgovarja komu, s katerim se ne strinja. Eni direktno "med roge", eni kdaj tudi užalijo, spet drugi mirno in strpno in z argumenti (loni, limnol, naor, nasja, rebecca, da proxime in njene duhovitosti sploh ne omenjam; tele so mi prve padle na pamet, se pa še kdo najde; nola in njena pronicljivost sta legendarni, in  tudi od proxime recimo, le v stilu se razlikujeta; pa kako elaphus včasih zašpili ...). Ežoj je itak nekaj posebnega. Vlado se že dolgo ni oglasil, pogrešam njegov trezen pogled na marsikatero debato.

 

Pa saj midva se razumeva? Pa čimprej se oglasi, imam eno zanimivo vabilo zate ...

mamamia

neznan uporabnik

4. okt 2011 20:34

Ne boš verjela kaj sem jaz danes dobil po pošti. Klasičini seveda. Eno knjigo, podpisano in s posvetilom. Ne zame.

Joj, jaz sem se na Vendy navadil. Ona pač taka je, jaz sem pa jaz. Nič jaz njej ne zamerim.

 

AAAAAAA,kako vabilo, kam? H komu? Jaz sem zbirčn veš

 

 

Lupčka,

 

 

Multi

p.s. - ne ljubi se mi več podpisovat z MULTI_reloaded. Od sedaj se bom podpisal samo Multi.

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

4. okt 2011 20:38

Tema je že davno zašla na povsem stranski tir, zato jo zaklepam.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti