Sama še vedno in bom verjela v razlago, da se skusa, ker je pač na pre-toplem ali pa ni bila dovolj hitro ohlajena. MAlo za zabavo, veliko zares:
http://www.youtube.com/watch?v=kpfFQh5rLa8
A nimamo nobene biologinje, ki bi to razložila?
Vanja
Sama še vedno in bom verjela v razlago, da se skusa, ker je pač na pre-toplem ali pa ni bila dovolj hitro ohlajena. MAlo za zabavo, veliko zares:
http://www.youtube.com/watch?v=kpfFQh5rLa8
A nimamo nobene biologinje, ki bi to razložila?
Vanja
Sem se spomnila, da je pa tudi kisla juha dobra, sploh po kakšni prekrokani noči
![]()
Jaz sem tudi prepričana, da se juha skisa zato, ker nekaj ur stoji na toplem, tudi precejena verjetno ni.
Pozdravček!
Hvala za odgovore, nasvete in dobro voljo! Saj se tudi meni že zelo dolgo juha ni skisala.
Juho ohladim pred kuhinjo zunaj na mizici, na kateri imam dve med sabo razmaknjeni opeki iz šamota. Tako se hladi lonec z juho tudi s spodnje strani, pokrijem pa ga z mrežastim pokrovom. Za vsak slučaj
noben pa ne napiše kako uporabi juho če se mu skisa!
LARYSNo, če te zanima, tako, da jo zlijem na kompost.
Nisem šla brat vse teme, morda je že kdo napisal - mene so učili, da se juha nikoli ne hladi pokrita, ker se sicer skisa. Držim se tega in meni se ni še nikoli.
LisaKdo te je učil, razlog?
Commis débarrasseurMeni se tudi ni še nikoli, pa jo hladim pokrito (če sploh). Hladna juha spada v hladilnik in če že mora služiti v daljnji prihodnosti, se jo zamrzne. Skisa se pač, če predolgo stoji na previsoki temperaturi.
Sonjapreden daš juho v hladilnik, jo verjetno ohladiš. In takrat jo ohlajam samo delno pokrito. Tako sta učili babica in njena sestra, dobri kuharici (ki niti nista poznali hladilnika in sta se pač morali znajti). Ja, in to je ena tistih reči, ki jih delaš brez znanstvene razlage - če učinkuje, učinkuje. Lahko sem zaradi tega smešna, ampak juhe pa le nimam kisle. to je pa končno bistveno.
LisaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Srbski pasulj

Eksotični suši